Як правильно користуватися антисептиком?

Дата публикации: 30.03.2020
Дата обновления: 31.03.2023
Содержание:
Матеріалів про те, як користуватися антисептиком для рук, безліч - і в мережі, і в друкованих виданнях. Але далеко не всі рекомендації заслуговують довіри. Тут ми пропонуємо вам рекомендації від перевірених експертів. І даємо докладні відповіді на питання: як правильно робити дезінфекцію, як часто користуватися антисептиком для рук, і інші, не менш важливі аспекти використання дезінфекторів .
 

Детальна інструкція із застосування антисептика

У сучасних реаліях, при загрозі зараження небезпечним вірусом кожна людина, виходячи зі свого будинку, повинна мати при собі ефективний антисептик. Застосовувати його слід таким чином: нанести на долоні 3 мл засобу, а потім старанно розтерти долоні, не забуваючи про зони між пальцями. Не потрібно забувати про ділянки під нігтями. Важливо саме втирати засіб у шкіру, протягом 30-40 секунд, покривши всі поверхні - тільки в цьому випадку він подіє.
 
Такий засіб, який правильно нанесений, буде працювати на поверхні 30 секунд, і зможе знищити до 99% небезпечних бактерій і вірусів.
 
До складу сучасних продуктів включають: спирт етиловий або ізопропіловий, хлоргексидин, кислоту молочну. Багато брендів доповнюють склад компонентами, які знижують агресивність засобу і роблять його більш безпечним для шкіри.
 

Як часто можна користуватися антисептиком?

 
Якщо у вашому розпорядженні - якісний медичний антисептик, то застосовувати його ви можете настільки часто, скільки цього вимагає ситуація і норми безпеки. А ось склад, виготовлений вдома, або ж недостатньо якісний, застосовувати часто - небезпечно, бо він може сильно сушити або подразнювати  шкіру.
 
При цьому майте на увазі - немає сенсу обробляти руки засобом кожні 10 хвилин, якщо ви ні до чого сумнівного не торкалися. Витирати інші поверхні потрібно лише після контакту з можливими розповсюджувачами вірусів.
 
Тепер ви знаєте, як правильно користуватися антисептиком, щоб максимально себе убезпечити. Не забувайте, що ефективним буде тільки якісний засіб від надійного виробника. Саморобні склади можуть просто не діяти, або діяти недостатньо ефективно.
 


Коментарі до статті


Вам також може бути цікаво

Чи може антисептик викликати алергію?
Чи може антисептик викликати алергію?
Антисептики набули неабиякої популярності через пандемію. Посудини з знезаражувальною рідиною можна побачити в супермаркетах, в громадському транспорті, в поліклініках, дитячих садах. Але багато людей скаржаться після використання антисептиків на появу реакції на шкірі, свербіж, почервоніння, навіть пухирі. Як дізнатися, чи може бути алергія на антисептик?
05.06.2020
Детальніше
Як відрізнити грип та ГРВІ від коронавірусу
Як відрізнити грип та ГРВІ від коронавірусу
Грип, коронавірусна інфекція, ГРВІ - найчастіші причини летального результату в період масового зараження. Всі захворювання мають дуже схожі симптоми і проявляються на початковому етапі, як звичайна застуда. Спалах нового вірусу розвивається швидко, тому медики порівнюють його з грипом. Обидва захворювання проявляються як респіраторна інфекція. У ситуації, що склалася, важливо знати, як відрізнити грип від коронавірусу.
16.03.2020
Детальніше
Профілактика грипу та ГРВІ для дітей і дорослих
Профілактика грипу та ГРВІ для дітей і дорослих
За статистикою 90% лікарняних листів видаються з діагнозом - ГРВІ або грип. Це інфекційні хвороби, якими найчастіше заражаються люди в зимово-весняний або осінньо-зимовий періоди. ГРВІ та грип майже не відрізняються за симптоматикою, але з часом штами грипу можуть змішуватися між собою, що призводить до ускладнень. Якщо у дорослих респіраторні інфекції проявляються закладеністю носа, болем в горлі, то у дітей захворювання часто затягуються.
13.03.2020
Детальніше
Як захиститися від коронавіруса? Детальна інформація
Розгорнути