Як правильно поєднувати вітаміни?

Дата публикации: 23.04.2020
Дата обновления: 04.04.2023
Содержание:
Вітаміни - це важливі речовини, які живлять організм людини. Вони беруть участь у формуванні нових клітин, забезпечують нормальну роботу внутрішніх органів, сприяють здоров'ю нервової системи і опорно-рухового апарату. Недостатня кількість поживних речовин негативно позначається на здоров'ї людини. Постійна втома, крихкі нігті, тьмяна шкіра є сигналами нестачі вітамінів в організмі. Правильно підібрані вітамінні комплекси забезпечують щоденне насичення організму відсутніми поживними компонентами. Як поєднувати прийом вітамінів для підтримки здоров'я, розглянемо в даній статті.

Правильне і неправильне поєднання вітамінів

Протягом тривалого часу кваліфіковані фахівці вивчають вітаміни і їх вплив на організм людини. Дослідження в цій галузі тривають і зараз. Завдяки новій інформації було виявлено, що не всі вітаміни добре комбінуються між собою.

Вітаміни поділяються на:

  • Добре сумісні. Дані вітаміни краще засвоюються в поєднанні і посилюють дію одне одного.
  • Нейтральні. Це вітаміни, які не заважають одне одному.
  • Погано сумісні. Вітаміни зменшують корисний ефект або нейтралізують дію один одного.
Для зручного розуміння як правильно поєднувати вітаміни, розроблена спеціальна таблиця. У ній наведено всі вітаміни і їх сумісність. Величезну роль в поєднанні вітамінів також впливає їх дозування. Наприклад вітамін А відмінно поєднується з невеликою кількістю вітаміну Е. Перед застосуванням вітамінів рекомендується проконсультуватися з лікарем. Він допоможе виявити яких вітамінів недостатньо організму і підібрати правильний вітамінний комплекс. Сучасні живильні комплекси включають гармонійно підібрані дозування вітамінів, які позитивно впливають на життєдіяльність людини.

Поєднання вітамінів групи В

Вітаміни групи В несуть величезну користь людському організму. Вони зміцнюють імунітет, позитивно впливають на травну систему, забезпечують хорошу роботу нервової системи, сприяють здоров'ю волосся, шкіри, нігтів і т.д. Щоб наситити організм даними елементами і поліпшити здоров'я необхідно правильно їх поєднувати. Як поєднувати вітаміни групи B і отримувати відмінний результат? Розглянемо найбільш ефективне поєднання вітамінів В.
 
  • Вітамін В1 добре поєднується з В5.
  • Вітамін В2 сумісний з В6, В9.
  • Вітамін В3 поєднується В9.
  • Вітамін В5 хороший в комбінації з В1, В2, В6, В9 і В12.
  • Вітамін В6 поєднується з В2, В5.
  • Вітамін В9 сумісний з В2, В5, В6 і В12.
  • Вітамін В12 поєднується з В5 і В9.
Правильне застосування вітамінів допоможе уберегти організм від різноманітних захворювань і поліпшити життя.

Позитивні комбінації вітамінів і Омеги 3

Омега 3 корисна речовина, що складається з жирних кислот. Вона оберігає серцево-судинну систему від захворювань (інфарктів, інсультів). Сприяє здоров'ю суглобів. Покращує стан шкіри і захищає від негативного впливу сонця. Деякі сполучення вітамінів і жирних кислот забезпечуючи максимально корисний ефект на організм. Як поєднувати вітаміни і Омега 3? Омега 3 добре поєднується з вітамінами В2, В6, В9, В12 і Е. Дані вітаміни в комбінації з омегою 3 добре засвоюється. У свою чергу Омега очищає стінки судин, забезпечуючи безперешкодний рух корисних речовин по організму. Кожен вітамін приносить найбільшу користь організму завдяки омега 3, таку як:
 
  • Вітамін В2 сприяє транспортуванню кисню по всьому організму і захисту його від бактерій і вірусів.
  • Вітамін В6 забезпечує хорошу роботу головного мозку, покращує пам'ять, допомагає сконцентруватися.
  • Вітамін В9 сприяє позитивному настрою і бере участь в утворенні гемоглобіну.
  • Вітамін В12 незамінний для нормальної роботи нервової системи, захищає від анемії і т.д.
  • Вітамін Е бере участь у формуванні клітин, уповільнює процеси старіння.


Коментарі до статті
Вітаміни В2 та В5 несумісні або нейтральні
Добридень! Вітамін В5 (пантотенова кислота) сумісний з вітамінами В1, В2, В4, В9, B12 та C. Вітаміни В1 та В2 значно покращує засвоєння вітаміну В5.


Вам також може бути цікаво

Як перевірити свій імунітет?
Як перевірити свій імунітет?
Організм людини - це складна система зі своїми захисними функціями. Імунна система організму захищає тіло від захворювань і чужорідних об'єктів у вигляді вірусів, бактерій, чужорідних тіл. Імунітет захищає від зовнішніх і внутрішніх факторів (пухлини). Як перевірити стан імунітету, про це запитує себе кожна людина в холодну пору року або на початковій стадії застуди.
24.04.2020
Детальніше
Як правильно приймати вітамін D3?
Як правильно приймати вітамін D3?
Вітамін D3 -холікальциферол - основна біологічно активна речовина, яка входить до складу вітаміну D. Його особливість полягає в тому, що він не тільки міститься в деяких харчових продуктах, але і виробляється в шкірі людини під дією ультрафіолету сонячного світла. Коли мова йде про вітамін D, частіше за все мається на увазі вітамін D3. Ця речовина має величезне значення в життєдіяльності організму людини. Недарма вчені називають його найголовнішим вітаміном.
23.04.2020
Детальніше
Що таке вітаміни та їх види
Що таке вітаміни та їх види
Вітаміни являють собою сполуки, які не синтезуються , тому повинні надходити в організм разом з харчовими продуктами або у вигляді біоактивних добавок.
18.06.2014
Детальніше
Яке обрати засіб для полоскання горла?
Яке обрати засіб для полоскання горла?
Запалення горла знайоме кожному. Горло - ворота в організм людини, і воно через свої анатомічні особливості найчастіше схильне до запалень та інфекцій, бо на нього легко потрапляють бактерії і віруси з навколишнього середовища. Найбільш частими хворобами горла є ларингіт, фарингіт, паратонзилярний абсцес (запалення мигдалин).
23.04.2020
Детальніше
Розгорнути