Міостимулятори: користь чи шкода?

Дата публикации: 17.05.2019
Дата обновления: 05.04.2023
Миостимулятор - це пристрій, що генерує електроімпульси, які проходять через м'язи та стимулюють їх скорочення. Імпульси, вироблені міостимулятором, подібні природним сигналам, посланим нервовою системою.
Що більше шкода чи користь від миостимулятора можна розібратися, дізнавшись про основні діях пристрою.
При правильному використанні апарату можна не тільки зміцнити мускулатуру та наростити м'язову масу, він використовується для лікування наступних хвороб:
  • Енурез;
  • Захворювання судин і суглобів;
  • Патології серцево-судинної та нервової системи;
  • Хвороби шлунково-кишкового тракту;
  • Пролежні та довго не загоюються рани.
Максимальний ефект від використання міостимулятора можна отримати, використовуючи професійний прилад під керівництвом досвідченого фахівця, який зможе правильно розставити електроди. У домашніх умовах рекомендується використовувати побутовий прилад, менш потужний, ніж професійний, і простий в управлінні. Тренажер для м'язів живота, міостімулятор EM 30 Beurer
 
Шкода міостимуляторів полягає в наступному:
  • При використанні низькоякісних апаратів на місці установки електродів можна пошкодити шкіру;
  • Неправильно встановлені електроди можуть стати причиною проходження струму через серцевий м'яз, що в свою чергу може привести до зупинки серця. Зупинка серця може статися і при неправильному використанні миостимулятора, наприклад, якщо взяти електроди в різні руки так, що серце виявиться на шляху проходження електроімпульса;
  • Некоректно налаштована програма може стати причиною шкідливого для організму випромінювання, загострення гострих і хронічних патологій і новоутворень.
Шкода від пояса миостимулятора, миостимулятора в формі шорт або миостимулятора-метелики найчастіше виникає при використанні неякісних апаратів, які не пройшли сертифікацію або при їх неправильному використанні.
 
Існують певні протипоказання до міостимуляторів, що обов'язково треба врахувати при використанні не тільки потужного професійного апарату, але звичайного побутового пристрою:
  • Хвороби міокарда та наявність кардіостимулятора;
  • Епілепсія, психічні розлади та хронічний алкоголізм;
  • Запалення, новоутворення та хвороби шкіри;
  • Порушення венозного кровообігу, варикоз і тромбофлебіт;
  • Грижі;
  • Вагітність.
 
Якщо Ви вирішили купити міостимулятор, треба, перш за все, проконсультуватися з лікарем, який підтвердить, що немає ніяких протипоказань для його застосування. Вибрати тапридбати миостимулятор можна на сайті інтернет-магазину med-magazin.ua, де є пристрої з різними технічними характеристиками для побутового та професійного використання.


Коментарі до статті
Добрий вечір,а при наявності поліпів на жовчному,можна застосовувати міостимулятор?
Добрий день! Зверніться до вашого лікаря або гастроентеролога, щоб отримати консультацію щодо лікування поліпів на жовчному міхурі та можливості використання міостимуляторів або інших методів фізіотерапії в вашому конкретному випадку. Лікар зможе надати вам індивідуальні поради, враховуючи ваш стан здоров'я та історію захворювання.
Купила міостимулятор шиї. Після його застосування пошкодилася шкіра шиї. Що робити, щоб цього не відбувалося?
Добрий день!
Якщо після використання миостимулятора шиї Ви помітили пошкодження шкіри, перш за все, важливо звернутися до свого лікаря або дерматолога для отримання консультації та лікування. Ось декілька порад, які можуть допомогти запобігти подібним проблемам у майбутньому:

Правильне використання: Перед використанням миостимулятора ретельно прочитайте інструкції виробника і слідуйте їм. Не застосовуйте пристрій більше, ніж рекомендовано, і не застосовуйте занадто великий тиск на шкіру.

Регулюйте інтенсивність: Використовуйте миостимулятор на найменшій або комфортній для вас інтенсивності, поступово збільшуючи її, якщо потрібно.

Зберігайте шкіру від ушкоджень: Переконайтеся, що шкіра шиї чиста та суха перед використанням миостимулятора. Уникайте застосування на відкриті рани або подразнену шкіру.

Використовуйте захисний крем: Якщо ваша шкіра схильна до подразнень, використовуйте спеціальні креми або гелі перед використанням миостимулятора для захисту шкіри.

Загалом, важливо слідкувати за реакцією вашої шкіри на будь-які косметичні або медичні продукти, включаючи миостимулятори. Якщо ви помітили будь-які подразнення чи пошкодження шкіри, припиніть використання пристрою та зверніться до лікаря для отримання порад та лікування.
Після інсульту треморруки можна міостимуляцію
Добридень! Так можна використовувати міостимуляцію
Міостимулятор можна якось використовувати при варикозі на ногах?
Міостимуляція при варикозі допустима лише за приписом лікаря за суворого дотримання умови, що зони міоліфтингу не збігатимуться або близько межуватимуть з областями прояву варикозної хвороби.
Вітаю! У мене каміння в жовчному міхурі, можна міостимуляцію?
Еднак Василь Ігорович
Хирург, Ортопед, Врач высшей категории
Добридень. На жаль, камені в жовчному міхурі є протипоказанням до міостимуляції.
Доброго дня якщо я гіпертонік 2 ступеня, у мене проблеми з дрібними судинами давно живу на ліках, серцево-судинна дистанція, можу використовувати електронний стимулятор для зміцнення грудного м'яза
Еднак Василь Ігорович
Хирург, Ортопед, Врач высшей категории
Добридень. Занадто мало інформації та конкретики для того, щоб давати подібні рекомендації. Але якщо немає серцевого електростимулятора, то механічних протипоказань немає. А ось за станом здоров'я це лише кардіолог може рекомендувати.
На родимки впливає міостимулятор
Еднак Василь Ігорович
Хирург, Ортопед, Врач высшей категории
Добридень. Спірне питання. Якщо 100% це родимка безпечна, то нема про що переживати, якщо необхідна контролю, то краще саме на неї не ставити електроди. Зробіть дерматоскопію у дерматолога, щоб знати точно. Дивлячись для чого Вам потрібен міостимулятор, якщо є проблеми з опорно-руховим апаратом або для реабілітації, то ідеально підходить Дарсонваль, універсальний апарат з різною масою спрямованих на такі проблеми функцій: /item_n17961.htm; або вітафон, у нього конкретніший вплив саме на подібні проблеми: /item_n561.htm; знову ж таки з протипоказаннями: В області злоякісних новоутворень При вагітності В області тромбофлебіту При вираженому атеросклерозі (стадія атеросклерозу, при якій значно зростає ризик інсульту) При гострих інфекційних захворюваннях При підвищеній температурі тіла В області імплантованих стимуляторів У зв'язку з відсутністю методик лікування не допускається безпосередньо на ділянку серця. Якщо при проведенні лікування в дію віброфонів потрапляють органи, в яких виявлено камені (жовчний міхур, сечовивідні шляхи тощо), то процедури апаратом на ці області проводити тільки за рекомендацією та під наглядом лікаря.
У мене високий цукор чи можна масажувати струмами підшлункову залозу?
Еднак Василь Ігорович
Хирург, Ортопед, Врач высшей категории
Добридень. Зовнішній вплив на підшлункову залозу електронними імпульсами ніяк не впливає на вироблення інсуліну. Якщо підтверджено діагноз цукрового діабету, лікування обов'язково має проводитися лікарем ендокринологом.
День добрий. Хотіла проконсультуватися з приводу міостимулятора. У мене є пухлини в грудях фіброаденома незлоякісна і вузол у щитовидці.
Добридень. Ліпоми не входять до показань до застосування Вітафону. Дякую за звернення.
Популярні товари


Вам також може бути цікаво

Користь і шкода від електростимуляторів
Користь і шкода від електростимуляторів
Багато хто вдається до допомоги електростимуляторів для того, щоб створити тіло своєї мрії. Однак ці ефективні пристрої мають як полюси, так і мінуси.
16.05.2019
Детальніше
Масажери пружинні та їх застосування
Масажери пружинні та їх застосування
Споконвіку фахівці , особливо східної медицини , використовували різні методики впливу на пальці , кисті і стопи з метою регулювання та лікування внутрішніх органів. Такий масаж певних зон допомагає попередити багато захворювання і надає безумовний оздоровлюючий ефект на весь організм.
04.02.2014
Детальніше
Масажери та їх застосування
Масажери та їх застосування
Масаж чудесним чином здатний зняти втому , розслабити зведені судомою стомлені м'язи , заспокоїти нервову систему , позбавити від цілого ряду болів .
30.03.2012
Детальніше
Що таке електростимулятори
Що таке електростимулятори
Електростимулятори - одні з інструментів, які допоможуть привести тіло в форму. Вибрати прилад легко, якщо знати, який принцип його дії та ефект від застосування.
16.05.2019
Детальніше
Розгорнути