Навіщо потрібні дитячі ваги ?

Дата публикации: 27.03.2012
Дата обновления: 06.04.2023
Коли на світ з'являється маленький чоловічок, першим справою лікарі дають оцінку стану його здоров'я. Вимірюють скільки він важить, яка окружність грудної клітки і багато інших показників. Знаючи вагу малюка, можна зрозуміти, як він розвивається, як він адаптується до нового життя. Адже в животику у мами - всім було добре.
Контролювати вагу малюка варто з кількох причин:
• По-перше: ваги дадуть вам незалежну, об'єктивну оцінку. Зважуючи дитину, ви побачите, скільки грудного молочка він з'їв. Ви побачите наскільки збільшився його вага з моменту народження і зможете зрозуміти, наскільки добре і планомірно йде розвиток карапуза. Коли ви щодня і щохвилини бачите свою крихітку, не завжди візуально можна відстежити, як він змінився. Зате це дуже добре видно з боку, особливо досвідченим поглядом педіатра. Часто мами на них скаржаться: от, мовляв сказали що недоїдають, поганий вагу. Але ж ви розумієте, що лікарі просто більше знають по цій темі. І знають, в які наслідки виливається недобір ваги.
• По-друге: проблеми легше попередити, ніж потім боротися з наслідками. Коли у вас під рукою ваги, то по добовому набору ваги дитиною (ми вже писали, як його контролювати) ви зможете тримати ситуацію під контролем і вчасно прийняти необхідних заходів. Тому, коли нам дзвонять і кажуть, що ваги показують неправильні цифри, адже дитина їв, а вага залишається колишнім, ми радимо звертатися до педіатра. Ви ж берете ваги не для того, щоб побачити, що у вас все в порядку. Ви берете, щоб бачити реальний стан справ. З вагами для новонароджених всі цифри і факти будуть у вас перед очима.
Мами в пологовому будинку вперше стикаються з цим приладом, щоденне зважування новонародженого наводить на думку, що це для чогось потрібно. Мами дзвонять татам і ті, в свою чергу, починають пошук. Спочатку по знайомих, потім по інтернету і магазинах. Потім намагаються зрозуміти що це взагалі за штука така - ваги для новонародженого, які вони бувають і скільки коштують. У мережі магазинів "Ваше Здоров'я" кращий вибір дитячих ваг.
У процесі пошуку з'ясовується, що вибір зовсім невеликий. Да уж, це вам не мобільні телефони з сотнями моделей. В Україні продається всього близько 10 моделей ваг для новонароджених. Так що ми швиденько розповімо про основні їх відмінності.
По перше: дитячі ваги бувають механічні або електронні
По друге: крок вимірювання (або дискретність) таких ваг становить 1г, 5г, 10г, що головним чином впливає на ціну.
Ваги механічні: найдоступніший і трохи виснажливий спосіб дізнатися вагу дитини. Кращим зразком були радянські ваги равноплечних ВМ-20. Залишки їх досі зустрічаються в поліклініках і пологових будинках. Ваги механічні Momert. Принцип зважування тут інший, самі терези досить компактні, простий і зручний процес зважування.
Ваги електронні: на їхню вартість впливає зручність зважування і звичайно ж бренд.
Дорогі мами й тата! Якщо ви користуєтеся вагами для новонароджених, не забувайте, що вони тільки лише показують вагу малюка, але не вирішують питання з набором ваги вашої крихіткою. Ви відповідальні за його здоров'я. Ми прагнемо допомогти Вам у вирішенні деяких питань, пов'язаних з доглядом за вашими малюками та їх розвитком. Купити ваги Ви завжди зможете в наших магазинах або зробивши замовлення на нашому сайті.
Зростайте здоровеньким і щасливими!


Коментарі до статті


Вам також може бути цікаво

Які дитячі ваги вибрати ?
Які дитячі ваги вибрати ?
По конструкції механічні та електронні ваги практично однакові .
28.03.2012
Детальніше
Огляд дитячих ваг Beurer
Огляд дитячих ваг Beurer
Усім відомі переваги грудного вигодовування , проте мати ніколи не знає , яка кількість молока отримав малюк під час годування.
01.03.2015
Детальніше
Як скласти графік динаміки ваги дитини ?
Як скласти графік динаміки ваги дитини ?
У перші місяці життя дитини дуже важливо стежити за його вагою
27.03.2012
Детальніше
Дитячі ваги Laica - висока якість і точність вимірювань
Дитячі ваги Laica - висока якість і точність вимірювань
Італійська компанія Laica , що спеціалізується на випуску сучасного обладнання, зокрема дитячих ваг , вже встигла завоювати прекрасну репутацію на українському ринку. Це пояснюється тим , що виробник особливо пильну увагу приділяє якості і безпеки матеріалів , використовуваних при виготовленні продукції .
27.02.2014
Детальніше
Розгорнути