Які дитячі ваги вибрати ?

Дата публикации: 28.03.2012
Дата обновления: 06.04.2023

По конструкції механічні та електронні ваги практично однакові. Основні елементи: ванночка або піддон, на який кладуть або садять дитину і підставка-основа.

Механічні ваги, мабуть, знайомі нам усім за спогадами з дитинства, по ілюстраціях в старих книгах і журналах про догляд за дитиною. В основі роботи механічних ваг - вимірювальна пружина. Тиск на неї змінюється і можна визначити вагу, в залежності від цього тиску. Шкала може бути двох видів: циферблат зі стрілкою та мірна шкала з поділками і з грузиком. Найчастіше використовується другий варіант, так як дозволяє точніше визначити вагу за допомогою ручного підбору.
Електронні ваги легкі у використанні: потрібно натиснути всього лише на кнопку старту і через кілька секунд на екрані з'являється вага малюка. Ще один плюс - невелика вага приладу. Ви зможете легко їх прибирати і діставати, як тільки вони знадобляться. Але за зручність доводиться платити: електронні ваги далеко не всім по кишені, навіть з найпростішим набором функцій.
Ось кілька функцій, які можуть бути в таких вагах.
1. Автоматичне віднімання ваги підстилки з підсумкового значення при зважуванні малюка.
2. Пам'ять на кілька зважувань.
3. Розрахунок зміни ваги, у порівнянні з попередніми зважуваннями.
4. Якщо у вас дуже рухливий малюк, то корисною функцією буде стабілізатор показань - скільки б малюк не крутився, ваги покажуть його точну вагу.
Кілька корисних пристосувань, які можна зустріти в обох видах ваг:
забирається ванночка для зважування та ваги перетворюються на звичайні підлогові;
додаткова шкала на піддоні допоможе виміряти зростання дитини;
чохол для зберігання, який вбереже від випадкових пошкоджень і захистить від пилу.
Практично у всіх дитячих поліклініках зараз механічні ваги заміняють на електронні. Але, незважаючи на те, що старі важкі і в них немає додаткових функцій, їх не викидають, а залишають у запасниках, тому що вони точні і надійні.
Зверніть увагу на таку деталь: харчування може бути як від мережі, так і від батарейок, що, звичайно ж, набагато безпечніше і для вас, і для дитини. Ще можна звернути увагу на працюють вони від мережі або від акумулятора.
Фіксація ваги дитини, коли на терезах лежить дитина, то цифри звичайно ж "бігають", це все-таки не кг картоплі. На деяких моделях ви повинні самостійно натиснути кнопку, щоб зафіксувати вагу (наприклад Gamma), інші ж зроблять це автоматично і або подадуть звуковий сигнал, або буде індикатор на дисплеї. Це однозначно додає удобств.Важной функцією, характерною саме для ваг для новонароджених, є запам'ятовування попереднього ваги і показ різниці з ним. Ця задача по різному вирішується в різних моделях. На деяких, наприклад Малятко, Гамма вага запам'ятається, і коли ви наступного разу включіть ваги, вони вам покажуть цю цифру. А ви вже самі порахуєте різницю між цифрами після і до годівлі. На таких моделях, як Tefal, Momert цю цифру ваги порахують самі і вам видадуть готовий результат. Це дуже зручно.
Часто батьків турбує питання про розмір ложемента. Повірте, це зовсім не питання. Ложеместа 50-55 см цілком достатньо, щоб зважити малюка. Кладіть просто так, щоб центр ваги доводився на середину ваг. Ніжки підігніть до животика. Дитина адже росте не по днях, а по годинах. Як тільки він сяде - будете зважувати сидячи, потім стоячи. І це станеться дуже навіть швидко. Ваги з кроком вимірювання 5г., Наприклад Малятко, реально покажуть також як і з кроком 10г. Ложемент у них великий і дисплей вбудований в нього. Якщо розглядаєте варіант для покупки, то зверніть увагу краще на ваги зі знімним ложементом. Коли дитина підростає у вас залишаються звичайні підлогові ваги з кроком зважування 10г (можна використовувати і як кухонні). Великий ложемент буде актуальний тільки в перші місяці життя. Далі - необхідність у ньому відпадає, а от місця вони не стануть займати менше.
ростомір. Ця штука зручна для новонароджених тільки тоді, коли працює горизонтально! У відомій моделі Tefal, він працює вертикально і розрахований на тих малюків, які стоять на вагах. Виходить дуже прикольно - відразу після грамів, на тобі: зріст в см! Але щоб зважити новонародженого буде потрібно три людини: один тримає малюка, інший його ніжки (вони адже напівзігнуті), а третій - ростомір.
Практично будь ваги ви можете використовувати поки дитині не виповниться 3 - 4 роки: багато моделей витримують навантаження до 20 кг.
При роботі з вагами треба бути обережними і обов'язково дотримувати техніку безпеки. Не використовуйте ваги після того, як дитина їх переросте, так як вони можуть поламатися і травмувати його або вас. Якщо ваги працюють від розетки, то необхідно перевірити заземлення і виключити всі можливості ударом струму. Не залишайте малюка без нагляду на терезах - чаша невелика за розміром і малюк може з неї випасти.
Купити дитячі ваги в Києві або з доставкою по всій Україні ви зможете в мережі магазинів "Ваше Здоров'я" або на нашому сайті.
 


Коментарі до статті


Вам також може бути цікаво

Огляд дитячих ваг Beurer
Огляд дитячих ваг Beurer
Усім відомі переваги грудного вигодовування , проте мати ніколи не знає , яка кількість молока отримав малюк під час годування.
01.03.2015
Детальніше
Як скласти графік динаміки ваги дитини ?
Як скласти графік динаміки ваги дитини ?
У перші місяці життя дитини дуже важливо стежити за його вагою
27.03.2012
Детальніше
Навіщо потрібні дитячі ваги ?
Навіщо потрібні дитячі ваги ?
Якщо ви користуєтеся вагами для новонароджених , не забувайте , що вони тільки лише показують вагу малюка , але не вирішують питання з набором ваги вашої крихіткою .
27.03.2012
Детальніше
Дитячі ваги Laica - висока якість і точність вимірювань
Дитячі ваги Laica - висока якість і точність вимірювань
Італійська компанія Laica , що спеціалізується на випуску сучасного обладнання, зокрема дитячих ваг , вже встигла завоювати прекрасну репутацію на українському ринку. Це пояснюється тим , що виробник особливо пильну увагу приділяє якості і безпеки матеріалів , використовуваних при виготовленні продукції .
27.02.2014
Детальніше
Розгорнути