Як скласти графік динаміки ваги дитини ?

Дата публикации: 27.03.2012
Дата обновления: 05.04.2023

 У перший рік життя дитини дуже важливо стежити за зміною ваги дитини. Можна скласти звичайну таблицю і заповнювати її, але наочніше всього малювати графік. За однією шкалою відкладають вік малюка, а по інший - значення ваги. Нижче ми наведемо кілька способів ведення таких графіків.

Альбом новонародженого. Часто родичі чи ми самі на народження дитини купуємо спеціальний альбом, у який можна клеїти фотографії малюка і вести альбом його розвитку. У них буває безліч шаблонів, в тому числі і сітки для побудови графіка зростання і динаміки ваги.
Графік своїми руками. Цікаво виглядають речі, зроблені своїми руками для дітей. Шаблон для графіка малюємо на звичайному папері в клітку або міллімтеровке. Для фону можна взяти аркуш паперу будь-якого зручного для вас розміру. Далі потрібно склеїти деталі. Можна намалювати сітку для графіка на самому фоні.
Прикраса графіка - наступний етап роботи. Можна розмалювати фарбами, олівцями або як-небудь ще вільне місце. Або приклеїти аплікації, наклейки, намистини, блискітки, гудзики і т.д. Тут ви обмежуєтеся лише своєю фантазією!
Відзначати вага дитини на такому графіку теж можна різними способами - наприклад, зробити красиві кнопки у вигляді квіточок, корабликів, ведмежата. Виберіть одну фігурку для всіх точок графіка або зробіть свою для кожної.
Електронний графік. Варіант перший - зробити аналогічний попередньому, тільки в графічній програмі на комп'ютері. У цьому випадку його буде набагато легше редагувати і створити кілька варіантів, а потім вибрати за основний сподобався чи зберегти їх усі. Другий варіант для тих, хто не знає графічних пакетів і не може їх освоїти. Просто створіть графік у документі в Microsoft Office Word або Exel і заповнюєте його. Цей графік можна буде використовувати для інших варіантів.
Вчасно відстежувати додаток, або, навпаки, зниження ваги допоможуть спеціальні ваги, які бувають двох видів: механічні і електронні. І ті й інші мають свої переваги і недоліки. У мережі магазинів "Ваше Здоров'я" широкий вибір ваг для дітей та їх батьків.
 


Коментарі до статті


Вам також може бути цікаво

Які дитячі ваги вибрати ?
Які дитячі ваги вибрати ?
По конструкції механічні та електронні ваги практично однакові .
28.03.2012
Детальніше
Огляд дитячих ваг Beurer
Огляд дитячих ваг Beurer
Усім відомі переваги грудного вигодовування , проте мати ніколи не знає , яка кількість молока отримав малюк під час годування.
01.03.2015
Детальніше
Навіщо потрібні дитячі ваги ?
Навіщо потрібні дитячі ваги ?
Якщо ви користуєтеся вагами для новонароджених , не забувайте , що вони тільки лише показують вагу малюка , але не вирішують питання з набором ваги вашої крихіткою .
27.03.2012
Детальніше
Дитячі ваги Laica - висока якість і точність вимірювань
Дитячі ваги Laica - висока якість і точність вимірювань
Італійська компанія Laica , що спеціалізується на випуску сучасного обладнання, зокрема дитячих ваг , вже встигла завоювати прекрасну репутацію на українському ринку. Це пояснюється тим , що виробник особливо пильну увагу приділяє якості і безпеки матеріалів , використовуваних при виготовленні продукції .
27.02.2014
Детальніше
Розгорнути