Що робити при пошкодженні зв'язок коліна

Дата публикации: 25.10.2018
Дата обновления: 06.04.2023

Пошкодження колінних зв'язок - це одна з найбільш частих травм, які можна отримати під час заняття спортом, звичайної ходьби або бігу. Невдале падіння, вивихи, забиті місця - все це може стати причиною надриву, повного розриву або розтягнення зв'язок. Для запобігання травм і в ході лікування травматологи рекомендують використовувати наколінники - еластичні вироби м'які або зі спеціальними ребрами жорсткості, стяжками і застібками.

Щоб запобігти розвитку отриманої травми та можливих наслідків, необхідно обов'язково відвідати лікаря, який пояснить, що потрібно робити при пошкодженні зв'язок в коліні, обстежить травму і розповість, як обрати наколінник, які лікарські препарати використовувати для зняття больового синдрому і запалення.

Потерпілому треба надати першу медичну допомогу, це може зробити тільки людина, яка знає, що робити при пошкодженні зв'язок в коліні. Для зменшення набряклості і зняття больового синдрому постраждалому можна накласти на коліно холодний компрес або міхур з льодом і дати випити якийсь знеболюючий препарат.

Надалі потерпілий повинен носити наколінник, вид якого визначається в залежності від інтенсивності травми - м'який бандаж, напівтвердий наколінник або тутор.

При необхідності лікар може призначити рентгенологічне дослідження, визначити вид і розмір наколінника і докладно пояснити, як лікувати пошкодження зв'язок коліна.

Наколінники бувають 3-х видів:

  • М'які бандажі, що забезпечують легку компресію і не обмежують руху;
  • Напівжорсткий наколінник з декількома ребрами жорсткості, що забезпечує стабілізацію суглоба і частково обмежує рух;
  • Жорсткий - тутор або ортез з ребрами, стяжками і застібками, що забезпечує нерухомість суглоба.

Щоб правильно вибрати і купити наколінники, треба відвідати лікаря і згодом строго дотримуватися його рекомендації.



Коментарі до статті
Популярні товари


Вам також може бути цікаво

Біль під коліном ззаду - причини та лікування
Біль під коліном ззаду - причини та лікування
Коліно (колінний суглоб) є найбільшим суглобом нашого тіла. У процесі життєдіяльності коліно піддається значним навантаженням, тому не дивно, що воно є досить вразливим місцем.
07.10.2019
Детальніше
Все про наколінниках
Все про наколінниках
Наколінники ( фіксатори коліна або колінні бандажі ) , а так само тутори забезпечують фіксацію і помірну стабілізацію колінного суглоба і надколінка , підтримку бічних зв'язок і менісків .
12.01.2012
Детальніше
Як правильно підібрати ортопедичний наколінник?
Як правильно підібрати ортопедичний наколінник?
Зі статті ви дізнаєтеся: як правильно підібрати ортопедичний наколінник, які бувають різновиди наколінників, як визначити свій розмір наколінника, які використовуються матеріали при виготовленні наколінників які бувають їх конструкції, які типи наколінників підходять для тих чи інших видів активності, - а також почерпнете для себе масу іншої корисної інформації.
21.02.2020
Детальніше
Наколінники Orliman - їх види та застосування
Наколінники Orliman - їх види та застосування
Наколінники Orliman виконані з гіполаллергенних матеріалів і володіють найвищою якістю .
07.11.2013
Детальніше
Розгорнути