Все про наколінниках

Дата публикации: 12.01.2012
Дата обновления: 04.04.2023

Варто виглянути на вулицю, як одразу думаєш: а чи не обзавестися Чи наколінники? Особливо, глянувши на вперед біжить шлях. Про себе відзначаєш - треба поберегтися! По наших вулицях без переломів дістатися до роботи - вже спорт: то ожеледь, то снігопад, а найгірше - коли свіжий сніг покриває вчорашню крижану кірку. Щозими одне і те ж. А нам нічого не залишається робити, як захищати себе від травм самостійно.
Однак медичні ортопедичні вироби від майбутніх травм не врятують. А ось тим, у кого травма вже трапилася або є інші проблеми з колінними суглобами, ймовірно, слід дійти до ортопедичного салону і проконсультуватися про модель наколінника, ортези. Щоб вибрати відповідну модель наколінника, потрібно визначитися, оскільки вибір досить великий, а кожен виріб має свої показання до застосування та протипоказання. У нас в магазині і на сайті Ви зможете ознайомитися з усіма видами наколінників, наколінних бандажів і ортезів.

Наколінники ( фіксатори коліна або колінні бандажі ), а так само тутори забезпечують фіксацію і помірну стабілізацію колінного суглоба і надколінка, підтримку бічних зв'язок і менісків. Показані в період реабілітації після гіпсової пов'язки з іммобілізацією колінного суглоба, травм і операцій, а так само для профілактики ушкоджень колінного суглоба при заняттях спортом, різних захворюваннях: артрозах, артритах, бурситах, синовіту.
Перш за все, основні показання при призначенні наколінника:

• Реабілітація після оперативних втручань на колінному суглобі.
• розпущеність суглоба. Вона проявляється відчуттями нестабільності суглоба при ходьбі, які описуються пацієнтами як "підгинання", "подламиваніе", "вискакування" коліна.
• Болі в суглобі: при артриті - запаленні суглоба, артрозе - дегенеративні зміни суглобів, травмі.
• Значна фізичне навантаження з участю колінних суглобів.
Матеріал виробів:
Слід враховувати, що вироби з бавовняних і вовняних ниток досить приємні при носінні, але недовговічні, потребують пранні.
Неопрен - синтетичний матеріал, не пропускає вологу і повітря. Шкіра під ним потіє, нерідко потрібно надягати під такий виріб білизну з натуральних волокон. Більш сучасні матеріали (еластан і поліестр) зручні і довговічні, але значно збільшують вартість виробу.
Легко потрапити в халепу - знайшов виробник матеріал подешевше, зшив наколінник, продав. А той, хто купив, потім мучиться. Щоб не було прикро за витрачені гроші, рекомендується підбирати відповідне виріб (бандажі, ортези, наколінники, тутори і т.д.) в ортопедичному салоні, який має ліцензію на цей вид діяльності.
Корисні поради:
Перед покупкою наколінник рекомендується приміряти і обов'язково підібрати потрібний розмір. Не варто купувати трикотажний наколінник при гострому процесі і значною припухлості суглоба. Тільки варто зійти набряку - доведеться придбати новий, так як куплений перш буде марно бовтатися при ходьбі. Краще купити ортез з регульованими застібками.
Вибір наколінника здійснюється лікарем-ортопедом індивідуально, так як кожна модель має свої особливості.
Ортопедичні конструкції поділяються на м'які, напівтверді і жорсткі. Можливо, зустрінеться слово "Брейс" - це ортопедичне виріб, що має ребра жорсткості.
Ми спробували об'єднати найбільш схожі моделі різних фірм виробників в групи.
• Наколінники трикотажні еластичні забезпечують слабку і середню ступінь фіксації і застосовуються в основному при запальних захворюваннях суглобів, після легких травм, при остеоартрозі. Вони мають зігріваючу дію, що дозволяє поліпшити кровообіг у суглобі.
• Наколінники з отвором більше призначені для фіксації колінної чашечки і після травм хрестоподібних зв'язок для обмеження зайвої рухливості в передньо-задньому напрямку.
• Наколінники з бічними шинами обмежують рухи в бічні сторони при розпущеності суглоба, пошкодженнях бічних зв'язок. Ймовірно, їх можна використовувати для профілактики патологічної установки нижньої кінцівки. Якщо подивитися на ноги оточуючих нас людей, то можна помітити, що у деяких ноги іксом (по-науковому, вальгусна установка гомілки), а в інших - колесом (варусна установка гомілки). При остеоартрозі колінних суглобів часто одна кінцівка, а іноді обидві набувають патологічну варусна або вальгусную установку. Цей патологічний процес можна припинити за допомогою такого наколінника.
• Ортопедичні конструкції для жорсткої фіксації колінного суглоба являють собою жорстку конструкцію з полімерних матеріалів із захопленням області стегна, гомілки і нерідко стопи. Ці конструкції використовуються для розвантаження колінного суглоба і вимагають додаткових реабілітаційних заходів, так як при тривалому використанні призводять до атрофії м'язів.
• Наколінники для спортсменів. Розроблено спеціальні наколінники з виду спорту. Ці конструкції, перш за все, носять захисну функцію і перешкоджають травматизації колінних суглобів.

Спортивні та інші види наколінників можна придбати в спеціалізованих спортивних магазинах і в мережі магазинів «Ваше здоров'я».



Коментарі до статті
Добридень. Підкажіть, чи є наколінники, які захищають від ударів і придатні для сну. Сутуація: людина хвора на альцгеймер і неусвідомлено б'є колінами об стіну.
Вітаю! У нас підтримують наколінники. Колінні бандажі, не можна носити цілий день.
Добрый день. Мене цікавить питання, як правильно підібрати наколінники для повсякденного носіння і щоби вони не зповзали з ноги, так як у мене хвороба обидвох колін них суглобів (синовіт). Щиро дякую.
Доброго дня! Наколінники потрібно підбирати відповідно до розмірної сітки кожного виробника. Щоб наколінники не зповзали їх треба періодично прати вручну (не можна прати в пральній машинці). Якщо у Вас виникнуть запитання щодо конкретної моделі наколінника, будь ласка, уточніть у наших продавців-консультантів.
З урахуванням шкірного дерматиту дякую
Добридень! підкажіть будь ласка, чи можна носити еластичні наколінники щодня???
Доброго дня Денис. Теоретично носити еластичний наколінник щодня можна, але краще проконсультуватися з лікарем.
мені 79 років - остеоартроз, що деформується. який фіксуючий наколінник необхідно мені носити щодня? дуже дякую за увагу.
Добридень!

При цьому діагнозі краще використовувати фіксуючі наколінники типу /cat_101.htm/fiksatory-kolena/, бажано з металевим шарнірами. За час шкарпетки найкраще проконсультуватися з лікарем.
тріщина відростка коліна зміщення 2мм лікування-безопераційне, гіпс, потім тутор. Питання чи потрібен бандаж і який?
Доброго дня, У мене артроз колінного суглоба. Мені порадили носити наколінник, але до всього у мене є підколінна кіста бейкера. Мене цікавить чи можна мені носити наколінник, оскільки він зігріває, а кісти це небажано. Дякую.
Добрий день, підкажіть, пжл, в якому розділі я зможу знайти колінні бандажі саме для заняття спортом?
Доброго дня, у цьому розділі представлені всі наколінники /cat_101.htm
Популярні товари


Вам також може бути цікаво

Біль під коліном ззаду - причини та лікування
Біль під коліном ззаду - причини та лікування
Коліно (колінний суглоб) є найбільшим суглобом нашого тіла. У процесі життєдіяльності коліно піддається значним навантаженням, тому не дивно, що воно є досить вразливим місцем.
07.10.2019
Детальніше
Як правильно підібрати ортопедичний наколінник?
Як правильно підібрати ортопедичний наколінник?
Зі статті ви дізнаєтеся: як правильно підібрати ортопедичний наколінник, які бувають різновиди наколінників, як визначити свій розмір наколінника, які використовуються матеріали при виготовленні наколінників які бувають їх конструкції, які типи наколінників підходять для тих чи інших видів активності, - а також почерпнете для себе масу іншої корисної інформації.
21.02.2020
Детальніше
Що робити при пошкодженні зв'язок коліна
Що робити при пошкодженні зв'язок коліна
Пошкодження колінних зв'язок - це одна з найбільш частих травм, які можна отримати під час заняття спортом, звичайної ходьби або бігу. Невдале падіння, вивихи, забиті місця - все це може стати причиною надриву, повного розриву або розтягнення зв'язок. Сучасна медицина надає великий вибір пристосувань для полегшення стану і швидкого відновлення.
25.10.2018
Детальніше
Наколінники Orliman - їх види та застосування
Наколінники Orliman - їх види та застосування
Наколінники Orliman виконані з гіполаллергенних матеріалів і володіють найвищою якістю .
07.11.2013
Детальніше
Розгорнути