Біль під коліном ззаду - причини та лікування

Дата публикации: 07.10.2019
Дата обновления: 15.05.2023
Содержание:
Коліно (колінний суглоб) є найбільшим суглобом нашого тіла. У процесі життєдіяльності коліно зазнає значних навантажень, тому не дивно, що воно є досить вразливим місцем. Проблеми з коліном можуть виникати під час підвищеного навантаження, травми, посилених занять спортом, а можуть бути не пов'язані із самим суглобом, а мати іншу, наприклад, інфекційну природу або бути спричиненими защемленням нерва поперекового відділу хребта.
 
В медичній практиці часто зустрічається ситуація, коли пацієнти звертаються до лікаря зі скаргами на біль під коліном ззаду. У таких випадках пацієнти також можуть скаржитися на набряк, обмеження рухливості ніг та почервоніння. Такий біль може бути пов'язаний з ураженнями різного роду, тому потрібне проведення досліджень для постановки точного діагнозу. Лікар визначить нарелевантний метод обстеження, виявлення причини болю і призначить відповідне лікування. Залежно від встановленої етіології, лікування може бути консервативними, хірургічними або комбінованими.
 
У цій статті ви дізнаєтесь:
 
  1. Які причини болю під коліном?
  2. Методи діагностики
 
 

Які причини болю під коліном?

 
Причини болю під коліном позаду досить різноманітні. Вони можуть бути пов'язані з порушеннями різних структур коліна: хряща, навколосуглобових сумок, сухожилля. Коліно складається з верхньої та нижньої кістки, розділених між собою двома менісками (дисками). Усередині суглоба поверхня кісток покриває суглобовий хрящ. Він несе функцію амортизації ударів і створює мінімальне тертя, забезпечуючи ковзну гладку поверхню для згинання та розгинання коліна. Також у коліні присутні зв'язки та сухожилля, які можуть розтягнутися або порватися.
 
Раптовий гострий біль під коліном ззаду виникає при пошкодженні підколінного сухожилля. Підколінний сухожилля складається з 3-х м'язів, розташованих на задній поверхні стегна. Це двоголовий м'яз стегна, напівсухожильний і напівперетинчастий м'яз. Усі три м'язи задіяні при згинанні коліна. Пошкодження однієї з них називається розтягуванням. Якщо м'яз був розтягнутий занадто сильно, це може призвести до розтягування, а іноді і повного розриву підколінного сухожилля. Якщо відбувся повний розрив сухожилля, утворюється сильний біль під коліном ззаду. І тут потрібно підготуватися до тривалого лікування. Можуть знадобитися ортопедичні наколінники для того, щоб забезпечити надійну фіксацію коліна та прискорити загоєння. Відновлювальний процес може протікати кілька місяців. Крім болю, при розриві сухожилля спостерігатиметься слабкість на задній стороні ноги, набряк, гематоми у місцях розриву.
 
Такі травми часто спостерігаються у спортсменів, діяльність яких пов'язана зі швидким бігом із різкою зміною напрямку руху. Особливо ризикують тенісисти, футболісти та баскетболісти. Хороший розігрів м'язів перед тренуванням допоможе запобігти таким травмам.
Будь-який біль, що тягне, під коліном ззаду при згинанні - привід звернутися до лікаря, так як спектр захворювань з таким симптомом досить широкий, і самому в них розібратися досить складно.
 
 
 
 
Найбільш поширеними причинами такого болю можуть бути:
  • зайва вага,
  • варикозні захворювання вен нижніх кінцівок,
  • защемлений сідничний нерв,
  • пухлини кісткової та хрящової тканини,
  • туберкульоз кісток та інші кісткові інфекції,
  • тунельний синдром малогомілкового або великогомілкового нерва,
  • остеопороз (ламкість кісток, обумовлена ??недоліком кальцію),
  • бурсит (запалення суглобової сумки),
  • наслідок розвитку контрактури (нерухомості суглоба).
 

Методи діагностики

 
Як бачимо, причин для подібного болю дуже багато, тому чим лікувати болі під коліном ззаду, безпосередньо залежить від правильного, своєчасно поставленого діагнозу. Потрібно пам'ятати, що проблема може бути пов'язана не із самим суглобом, а знаходиться набагато глибше. Лікар проведе огляд, з'ясує характер та локалізацію болю. У разі потреби призначить додаткові обстеження. Вони можуть включати рентген, МРТ, аналіз крові та інші дослідження.
 
 
 
 


Коментарі до статті
Добрий день! Я офісний працівник, але не можу сказати, що у мене повністю сидячий спосіб життя. Кожного дня проходжу +-3 кілометра, у вихідні дні більше. Останні 2 тижня кожного дня, ближче до вечора, відчуваю втому, набряклість та дискомфорт(відчуття тиску чи щось схоже) у районі обох підколінних ямок. Ближче до ночі це відчуття "мігрує" нижче до ікри. До якого лікаря потрібно звернутись? Можливо є варіанти що це може бути?
Добрий день, Яна ! Ці симптоми можуть вказувати на різноманітні медичні проблеми, такі як травма, запалення суглобів, артрит або інші захворювання. Для точної діагностики і лікування Вам слід звернутися до лікаря-ортопеда або травматолога. Вони зможуть провести необхідне обстеження, включаючи можливо рентген чи інші образні дослідження, та дати Вам рекомендації щодо подальшого лікування.
Доброго дня, підкажіть будь ласка у мене вже як півроку турбує біль, що тягне, з зворотного боку колін. Спочатку все починалося непомітно (коли ноги підвертала під себе при розгинанні відчувався різкий біль) Тепер же спостерігаю припухлість в областях задньої частини колін і на одній нозі періодично навіть вже не при згинанні присутня біль, що тягне. Не знаю, до кого можна звернутися...
Добрий день !
Симптоми, які ви описуєте, можуть вказувати на різні проблеми, включаючи проблеми з циркуляцією, м'язово-скелетної системи, або навіть проблеми з нервовою системою. Для точного діагнозу і плану лікування Вам слід звернутися до лікаря, інформуючи його про Ваші симптоми та активний спосіб життя.

Ось декілька можливих варіантів, які варто розглянути:

Флеболог (лікар, спеціалізований на проблемах з венами і судинами): Ваші симптоми можуть бути пов'язані з проблемами з циркуляцією крові, такими як варикозне розширення вен чи інші венозні захворювання.

Ортопед: Лікар може перевірити вашу поставу, стан м'язів та суглобів, оцінити рівень навантаження, якому Ви піддаєте Ваші ноги, та визначити можливі проблеми з м'язами або суглобами, що можуть спричиняти Ваші симптоми.

Невролог: Якщо Ваші симптоми включають відчуття тиску або дискомфорту, це також може бути пов'язано з проблемами з нервовою системою, такими як тунельний синдром чи інші неврологічні захворювання.

Терапевт: Перший лікар, до якого Ви можете звернутися для початкової консультації та направлення на додаткові обстеження або консультації з іншими спеціалістами.
Добридень! Понад рік тому лазером закрили вену під правим коліном. Декілька разів на тиждень сильно ниє нога під коліном і нижче. Флеболог та узе вен жодних проблем не показали. Чи можуть бути такі довгі ускладнення після операції? Або звертатися до іншого лікаря?
Добрий день ! Так, можливо, що виникає довгострокова ослабленість після оперативного втручання, особливо в області ноги, де Ви провели лазерне закриття вени. Ослабленість або неприємні відчуття, такі як ниюча біль, можуть виникати через різні фактори, такі як затримка відновлення, утворення або розширення інших вен, або подразнення нервів під час процедури.

Однак, оскільки Ви вже консультувалися з флебологом і пройшли ультразвукове обстеження вен, якщо нічого негативного не виявлено, може бути корисно звернутися до іншого фахівця, наприклад, до невролога, щоб отримати додаткову експертну думку та оцінку стану нервової системи.

Додатковий медичний огляд може допомогти виявити будь-які можливі причини довгострокових симптомів та визначити найкращий спосіб лікування або подальшого моніторингу. Важливо також продовжувати спілкуватися з Вашим лікарем та повідомляти про будь-які зміни у вашому стані.
Допоможіть порадою. Дуже, дуже різкий болісний короткотривалий проникаючий біль під коліном, як вставляють ножа в тіло, таке враження, що от-от втрачу свідомість. це триває 3-5 секунд, потім відпускає, періодичність 1 раз на годину дві, вночі зовсім все погано.
Добрий день ! Біль, описаний Вами, може бути показником серйозного медичного стану. Одним з можливих пояснень може бути проблема з суглобом , судинами чи нервовою системою. Однак, не можна діагностувати Вас дистанційно, і Вам слід негайно звернутися до кваліфікованого медичного працівника для отримання професійної оцінки та лікування. Не зволікайте з візитом до лікаря, особливо якщо біль продовжується і періодично повертається.
Привіт Мене звати Мар'яна і маю таку проблему що у мене болить під коляном і незнаю що то може бути і в ночі не можу спати що то треба робити,
Добрий день! Зверніться до Вашого лікаря щоб назначити обстеження.
Присіла, коли приберала. І коли вставала не змогла полностю розігнути ногу, прийшлося вернутися в попередне положення як було, і потворно встати. Тепер болить ззаду коліна із зовнішньої сторони, ниє. Це може бути щось серйозне ?
Добрий день ! Зверніться до свого лікаря , щоб поставити діагноз треба зробити обстеження.
Доброго дня.
Мені болить коліно ,вже півроку.
Причини ще не знайшли.лікар зробив знімок два місяці назад,сказав причину не знаходить.
Інший лікар назначив ібупрофен але це також не допомогло.Помітила що над коліном зверху вспухло.Незнаю що робити
Добрий день ! Потрібно звернутися до ортопеда-травматолога для діагностики захворювання, встановлення діагнозу та вибору оптимальної стратегії лікування.
Вже тиждень болить під коліна правої ніг мені 59 років раніше такого не помічала було в гостях довелося приймати холодний душ інших причин незнаю як лікувати коли спускаючись по сходах болить,і під час сну повертаючи відчуваю рески біль
Добрий день ! Потрібно звернутися до лікаря для обстеження він призначить Вам необхідне лікування.
Після тривалої поїздки в автобусі ,зявився біль під коліном,щи це защемлення нерву
Добрий день ! Біль під коліном після тривалої поїздки в автобусі може бути спричинений кількома різними причинами, включаючи защемлення нерву, але також може бути пов'язаний з іншими факторами, такими як погане положення під час поїздки, тривале сидіння в одному положенні, надмірне навантаження на м'язи або суглоби, або навіть ірраціональні скутки на автобусі.

Защемлення нерву може бути однією з можливих причин болю під коліном. Якщо ви спостерігаєте, що біль триває тривалий час або погіршується, рекомендується звернутися до лікаря для професійної оцінки та діагностики. Лікар зможе провести обстеження та визначити точну причину болю, а також розробити план лікування, який може включати фізичну терапію, ліки або інші методи відновлення здоров'я.
Вітаю! Я сам професійний спортсмен. Майже місяць тому, під час боротьби, сильно вдарився коліном. І є біль надколінком тягне на гомілку, верх гомілки болить і тягне вниз. Коли сиджу на столі гомілковостоп не можу випрямити назад. Можете відповісти будь ласка
Добридень ! У мене під коліна неприємні відчуття, запаморочення сильне, лікарі кажуть це панічні атаки?! Може бути таке?
Ні це від хребта йде, перевірте кінчик та поперековий відділ. Нирки також можуть віддавати в ноги
Добридень! Можливо! Рекомендуємо пройти комплексне обстеження
Під час гра волейболу здається почав хворіти ліве підколіно (ззаду). Встати важко на ліву ногу, що робити?
Сподіваюся це вже пройшло, це розтягнення зв'язок у кращому випадку, у гіршому мішечок пошкоджений і рідина накопичилася
Доброго дня! Потрібно звернутися до лікаря для обстеження та виявлення причинно-наслідкових зв'язків та призначить вам необхідне лікування.
Добрий день. Допоможіть будь ласка. Два дні тому спала в незручному місці, на підлозі... Відразу після пробудження відчула різкий спазматичну біль у м'язі від коліна вниз ззаду ноги. Потім днем боляче було наступати. І при дотику м'яз болючий. Сьогодні біль піднявся вже вгору вище коліна ззаду по стегні. У лікарню зараз не можу піти, звичайно. Чим можна полегшити симптоми і допомогти в домашніх умовах? Спасибі заздалегідь...
Добрий день! Рекомендуємо Вам звернутися з цим питанням до спеціаліста-ортопеда, який наочно проконсультує Вас та порекомендує методи лікування. Будьте здорові!
Коліно опухло, в спокої нога пече під коліном. Набряк йде вгору ноги від коліна. Підкажіть, будь ласка, до якого лікаря звернутися?
Добрий день!
Опухлість та біль, які ідуть вверх від коліна, можуть бути показниками різних медичних умов, таких як травми, запалення суглобів, проблеми з м'язами чи сухожилками тощо.

Рекомендується звернутися до ортопеда або травматолога, оскільки ці спеціалісти мають експертизу в області проблем з суглобами, м'язами та сухожилками. Вони зможуть провести огляд, встановити діагноз та надати вам відповідні поради та лікування для вашого конкретного випадку.
Доброї нрчі. Лікар. Не з того сіно почало опухати коліно і з'явилися біль у задній частині коліна і біль миш задньої частини ніг. Буває трохи пройде, а потім сного болить. Що може бути від чого. Не падав не бігав просто, як вітром продуло і болить уже два тижні сечі немає від болю
Туберкульоз легені
Еднак Василь Ігорович
Хирург, Ортопед, Врач высшей категории
Добрий день. Потрібна консультація ортопеда та ревматолога. Однозначно потрібно зняти запальний процес та біль. Пройти повне обстеження, тому що причин може бути чимало. Після лікування, або під час, потрібно буде зменшити навантаження на коліно під час ходьби. Для цього використовують наколінники еластичні або напівжорсткі (це як лікар скаже) /item_n4850.htm; /item_n7302.htm;
Впала на сідниці, сильна, біль ззаду і спереду коліна, біль, що віддає внизу стопи, нога не згинається в коліна. Що може це бути, до кого лікаря треба звернутися?
Еднак Василь Ігорович
Хирург, Ортопед, Врач высшей категории
Добрий день. До травматолога, зробити рентген, при необхідності МРТ коліна. Діагноз поставлять за результатами діагностики. Після лікування травми потрібно буде пройти реабілітацію для відновлення функції травмованої кінцівки. Використовувати наколінник залежно від лікування, може бути еластичний або напівжорсткий /item_n7302.htm; /item_n4850.htm;
Здрастуйте, коліна не болять, але болить ззаду під коліном правої ноги, саду ревмолгон, траксорутин, але допомагає не надовго, допомога, що тягне, що робити?
Еднак Василь Ігорович
Хирург, Ортопед, Врач высшей категории
Добрий день. Залежно від того куди і звідки починається біль, що тягне. Якщо віддає з сідничної області ззаду вниз по нозі, то можна думати про невралгії сідничного нерва, якщо біль виникає безпосередньо під коліном ззаду, або травмований зв'язковий апарат або меніск кол суглоба, або затиснутий нерв (залежно по якій стороні і куди віддає біль) або наявність кісти Бейкера (доброякісна освіта в районі кіл суглоба ззаду) що проявляється ще й почуттям "кульки" ззаду коліна. Для того, щоб з'ясувати причину та почати лікування, потрібно пройти огляд травматолога та повноцінну діагностику, рентген або МРТ суглоба. У будь-якому випадку потрібно розвантажити суглоб за допомогою еластичного бандажу або тейпування. Наприклад, варіанти для Вас: /item_n4850.htm; /item_n12137.htm; /item_n13004.htm; /item_n10685.htm; На рахунок тейпування краще перший раз звернеться до фізіотерапевта або лікаря ортопеда-травматолога для правильного накладання тейпів (можна зробити у нас по запису).
Поставити питання Здрастуйте у моєї Дружини не розгинаються ноги в колінних суглобах через дуже сильні болі в сухожиллях. вже протягом 3-х місяців Через це у неї з'явилися ниючі болі в суглобах. Ноги знаходяться приблизно під кутом 50 градусів, немає можливості ходити. Без прийому знеболюючих з'являються нервові болі у ступнях. Вона не може самостійно рухати стопою, дуже слабко виходить рухати пальцями ДУЖЕ ПОТРІБНА ДОПОМОГА upload Введіть повідомлення і натисніть Enter
Еднак Василь Ігорович
Хирург, Ортопед, Врач высшей категории
Після артроскопії болить коліно не згинаеться докінця .Зробив МРТ ,розрив меніску,кіста бейкера.Чому знову на знімку МРТ видно розрив меніску.
Еднак Василь Ігорович
Хирург, Ортопед, Врач высшей категории
Добрий день. З такою проблемою не можна сидіти вдома і сподіватися на "саме минеться". Потрібно негайно до травматолога, повне обстеження. Може бути проблема в ураженні зв'язкового апарату колінних суглобів (можливий і аутоімунний процес), болі в ступнях, порушення функції та чутливості (швидше за все) через затиснення судин та нервових закінчень спазмованими м'язами та постійного положення ніг у зігнутому стані. Негайно потрібна консультація травматолога та повне обстеження щодо його призначення. Потім незалежно від причини та лікування потрібно буде проходити реабілітацію для повного відновлення функції суглобів, для цього використовують наколінники, щоб полегшити навантаження, наприклад: /item_n11049.htm; /item_n4850.htm; /item_n2531.htm;
Здрастуйте, підкажіть будь ласка. Два тижні тому різко впала на обидві коліна . Начебто більше права сильно хворіла під чашкою верх великої кістки. Але потім наче легше стало. Ліва виявилася пізніше почала хворіти на чашці. І ось коли вдома хворіла 4 дні нікуди не ходила, не боліла нога. Сьогодні вийшла надвір. Коліно в ділянці філіжанки і при натисканні точково в одному місці болить. У спокійному стані не болить. Пухлини начебто немає. Синяк їжі помітний був Коліно до цього хрустіло, у мене 5 поверх. Сумки важкі тужу через один два дні нагору. І після падіння на коліна ліва коліна ще й стукати почала. Вагами 90 кг впала так погано на коліна. Що робити ? Чекати, може само пройде. Фіналгон є вдома. Може їм помазати. ноги нормально якщо сідаю повністю Але коли ходжу активно, нити починає нога.в області коліна і вгору трохи по нозі віддає. Не хочеться начебто відразу і до лікарні бігти скрізь така ситуація з цим коронавірусом. Чи може саме пройти? Що порадите лікар? Спасибі за відповідь .
Еднак Василь Ігорович
Хирург, Ортопед, Врач высшей категории
Добрий день. Саме може пройти, але дуже довго і повністю швидше за все не піде, буде постійно проявлятися при навантаженнях, тим більше з огляду на потребу в підйомі на 5 поверх. Ми не можемо знати, що саме було травмовано, потрібно обстежитися, зробити ренген, проконсультуватися у травматолога. Полегшити стан потрібно, можна використовувати фіналал, так, але від самої мазі користі буде мало. Необхідно частково зняти навантаження із суглоба за допомогою бандажа на коліно з фіксацією наколінника. Відповідні Вам варіанти: /item_n7302.htm; /item_n6774.htm; /item_n11049.htm;
У сильно болить під колін, сказали, що поповнення суглобів, виписали мазь, але не допомагає, не можу встати дуже сильні болі, що робити не знаю.
Еднак Василь Ігорович
Хирург, Ортопед, Врач высшей категории
Добрий день. Проконсультуйтеся в іншого лікаря (травматолога), ще потрібно вимкнути ревматологію (до ревматолога), швидше за все, потрібно буде зробити МРТ-діагностику коліна. Якщо болить ззаду і є набряк чи відчуття кульки під коліном, то може бути кіста Бейкера. - Повторна консультація травматолога, конс ревматолога, МРТ-діагностика за призначенням, і можливо, потрібно буде здати кров на ревмопроби. Мазі дають ефект не відразу, краще знеболювальні препарати в таблетках або уколах, але прописати вам лікування не маю права.
у мене відчуття стягування зі зворотного боку коліна
Еднак Василь Ігорович
Хирург, Ортопед, Врач высшей категории
Добрий день. Спазм м'язів швидше за все, промацайте позаду коліна, чи немає на дотик "кульки", може бути кіста Бейкера, якщо ні, то м'язи можуть спазмувати через навантаження фізичної, стоячої роботи. Потрібен масаж та еластичний наколінник.
Здрастуйте, я спортсменка . мені зробили операцію на меніску і зшивали його .
Еднак Василь Ігорович
Хирург, Ортопед, Врач высшей категории
Добрий день. Після операцій на колінному суглобі обов'язковою є повноцінна реабілітація для відновлення поступової функції суглоба, без неї давати сильні навантаження на ногу не рекомендується, можна лише погіршити стан. Самостійно так не можна займатися реабілітацією, вона має бути підібрана фахівцем фізіотерапевтом індивідуально. Тим більше, у професійному спорті це виключно важливо.
Добридень! У МЕНЕ НАПУХЛИ М'ЯЗЦЯ ЗАДИ ЗА КОЛІНОМ! За день до цього, цілий тиждень була на ногах, за день до цієї проблеми була судома обох ніг! До якого лікаря можна звернутися? Заробити мрт, чи кт? Наперед дякую!
Еднак Василь Ігорович
Хирург, Ортопед, Врач высшей категории
Добрий день. Це може бути наслідком занадто сильного та тривалого навантаження, якщо це не входити постійний ритм життя. Це характерно для професійних спортсменів після тривалої перерви, коли одразу дати велике навантаження або для людей у недостатньо хорошій фіз формі для інтенсивних тренувань без гарної розминки та розігріву м'язів. Можливе пошкодження зв'язкового апарату в місці кріплення м'яза та спровокований запальний процес. Потрібно звернутися до травматолога, самостійно робити мрт чи кт діагностику не треба, не знаючи про доцільність цієї діагностики.
Болить під коліном і тягне вниз по задній поверхні. Вранці не можу стати дуже різкий біль під коліном, а починається з болів у лівій сідниці.
Еднак Василь Ігорович
Хирург, Ортопед, Врач высшей категории
Добрий день. За словами схоже на запалення сідничного нерва. Може пройти самостійно, але це буде дуже довго та неприємно. Краще звернеться до невролога, приймати знеболювальні препарати, потім курс масажу.
Доброго дня, мене звуть Володимир скажіть уночі встав на ногу різкий біль під коліном ззаду і тепер не можу повністю спертися на ногу тільки на носок і повністю вирівняти ногу сильний біль, при повному згині теж болить і тягне
Еднак Василь Ігорович
Хирург, Ортопед, Врач высшей категории
Добрий день. Існують різні варіанти пошкодження зв'язкового апарату колінного суглоба, для визначення точного необхідно зробити МРТ діагностику і проконсультуватися у ортопеда наочно.
Добрий день. У квітні було проведено операцію видалили доброякісну фіброму в м'язі на лівій нозі. 2 або 3 тижні почала хворіти під коліном. Болі, що тягнуться, іноді до паху. Нога постійно болить. Робота на ногах. Цілий день 12 годин проводжу стоячи. Болить прооперована нога.
Еднак Василь Ігорович
Хирург, Ортопед, Врач высшей категории
Добрий день. Тимчасове порушення функції через слабкість м'язів після операції, робота на ногах можуть разом призвести до різних ускладнень. За словами, можна думати про запальний процес зв'язкового апарату коліна, або можлива кіста Бейкера якщо є під шкірою на дотик як тверда кулька, потрібна консультація травматолога ортопеда з повноцінною діагностикою, швидше за все потрібно буде зробити МРТ колінного суглоба.
Здрастуйте лікарю! У мене болить під коліном , внутрішня частина , там де западина , тільки коли глибоко присідаю .
Доброго дня, Олено. Причин цього больового синдрому може бути дійсно багато, як в області ортопедії так і в багатьох інших напрямках медицини. Рекомендується консультація ортопеда-травматолога (якщо була травма або є підтверджені проблеми з колінним суглобом будь-якої етіології або підозра виникнення кісти Бейкера). Але т.к. вже є підозра лікаря судинного хірурга або флеболога на рахунок зазначеного діагнозу, тоді потрібно в обов'язковому порядку провести повне обстеження призначене лікарем для підтвердження або виключення підозрюваного діагнозу. Дякую за звернення.
Добрий день! Я не можу зігнути до кінця праве коліно, ніби заважає щось і боляче, іноді при ходьбі біль виникає із зовнішнього боку трохи нижче коліна, час бити на сполох?
Добрий день. Потрібно обстежити колінний суглоб у якому вшановує дискомфорт. Потрібно врахувати чи були травми, коли востаннє робили УЗД, рентген чи МРТ колінного суглоба. Це може бути контрактура через занедбаний гонартроз, кіста Беккера (виникає на тлі запальних процесів в області колінного суглоба), наслідки травми меніска. Для того щоб вирішити діагноз необхідно пройти обстеження починаючи з пальпації області суглоба лікарем ортопедом, за його призначенням зробити УЗД колінного суглоба, рентген, МРТ або КТ-діагностику. Виключно від результату обстеження буде встановлено діагноз та призначено лікування. Дякую за звернення.
добрий вечір
Знайшов цікаву статтю про здоров'я ніг, стало цікаво чи може передасться проблеми з ногами у спадок?
Добрий день. Якщо у батьків є деформації стоп, плоскостопість, то у дитини може бути схильність до даних деформацій (плоскостопія, вальгусна, варусна установка стоп та колін або комбінації). Потрібно стежити з маленького віку, ці проблеми діагностують починаючи з трирічного віку. Профілактикою є плановий огляд у дитячого ортопеда та підбір ортопедичного взуття за потреби. Дякую за звернення.
У мене по рентгену артроз 1 ст., Колінного суглоба, а зараз сильно болить під коліном, зранку дуже. Що робити не знаю
Добрий день. Артроз 1 ст. сам собою не є небезпечним захворюванням, це хронічний деструктивний процес у суглобі, що характеризується поступовим зменшенням амплітуди руху в суглобі. Небезпека становить стрімке погіршення через несвоєчасне лікування, перенавантаження. Якщо біль з'явився без попередньої травми суглоба, і на рентгені не відзначається жодних нових патологій чи підозри на причину больового синдрому, то можуть бути пошкоджені м'які тканини суглоба, можливий запальний процес, який необхідно вчасно зняти. Для діагностики необхідно зробити МРТ проблемного суглоба, тому що на рентгені видно лише кісткову тканину. Також обов'язкова повторна консультація травматолога призначення лікування за результатами діагностики. Дякую за звернення.
Добридень! У мене сильні болі ззаду, де коліно, при згинанні. Вночі прокидаюся від цього болю. Доводиться спати в основному на животі, тож нога заспокоюється. Вдень ходжу і накульгувати. П'ю знеболюючими пігулками і натираю знеболюючими мазями чи гелями. До якого лікаря звернутися по консультацію?
Добрий день. Даний больовий синдром може свідчити про наявність травми м'яких тканин колінного суглоба, або наявність кісти Бейкера (болі з'являються або посилюються при глибокому присіданні), так само про запальний процес у місці дискомфорту. Потрібна консультація лікаря-травматолога з подальшою діагностикою. Дякую за звернення.
Чи обов'язково робити операцію при розриві заднього рогу меніска колінного суглоба. І що буде якщо не оперувати
Добрий день. Якщо функція суглоба не порушена повністю, і не обмежує фіз активність у повсякденному темпі, то операцію робити не обов'язково, тому що це не є хворобою, яка загрожує Вашому життю. Але, будь-якої миті ситуація може різко погіршитися, а згодом це точно станеться, що швидше за все стане причиною обмеження функції кінцівки та погіршення можливості фізичної активності. Слід слухати лікаря, якщо він бачить прямі показання для операції, значить так і є. Але рішення завжди за Вами. Дякую за звернення.
Добридень! У мене вже третій день дуже сильно болить позаду колін. Здається м'язи. Віддає на ікру. Права нога. Ні сидіти, ні ходити нормально не можу, боляче.
Добрий день. Причин може бути багато. По-перше, потрібно врахувати чи була травма. Також є варіанти проявів реактивного поліартриту (якщо є кон'юнктивіт, і спухають пальці на руках, або за кілька тижнів до появи болю були якісь бактеріальні інфекції (кишкові, або навіть просто ангіна), хламідіоз). Може бути першими симптомами аутоімунних захворювань суглобів (хвороба Бехтерєва, якщо є дискомфорт або біль у спині, або псоріатичного поліартриту, якщо є псоріаз на шкірі). Може бути просто результатом перенавантаження, наприклад на роботі або на тренуваннях. Так само, якщо під колінами ззаду є невеликі "гулі", то це можуть бути кісти Бейкера. Потрібна консультація ортопеда-травматолога та діагностика (можливо: рентгет, МРТ, КТ, УЗД колінних суглобів). Дякую за звернення.
Доброго дня, у мене болить під колінкою в ззаду коли сідаєш і встаєш, а коли лежу вона не болить, а ніби німеїть.
Добрий день. Біль при присіданні ззаду під коліном може свідчити наявність кісти Бейкера. Також погіршення чутливості може бути наслідком погіршення кровопостачання або компресії нервових закінчень, що іннервують нижню кінцівку. Потрібно обстежитись у травматолога. До обстеження входить пальпаторне обстеження, перевірка амплітуди рухів активних та пасивних, за потреби рентген, УЗД колінного суглоба, МРТ-діагностика. Лікування залежить від величини кісти. З зовнішніх проявів може бути "гулька" під коліном, яка вшановується при самостійній пальпації. Якщо є підозра на іншу патологію, діагностика аналогічна. Дякую за звернення.
Біль над коліном спереду та ззаду. Від чого? Коліно гаряче.
Добрий день. Це може бути проявом запалення колінного суглоба. Причин може бути дуже багато, наприклад травма, бактеріальна інфекція, аутоімунне захворювання. Якщо коліно набрякло під філіжанкою, то можна думати про синовііт (рідина в суглобі). Потрібно негайно звернутися до ортопеда-травматолога, і зняти запальний процес. Дякую за звернення.
в мене болів правий кульшовий суглоб міняти я його не хотів бо була 2-3 степінь але у вересні 2020 р після плаваня в річці я почув різку біль у лівому коліні заду всі ортопеди їх було 4 сказали треба міняти правий кульшовий суглоб і болі перестануть я поїхав в чернівці поміняв суглоб а біль в коліні чуть менша але болить тепер сказали робити мрт коліна масажист сказав мені що в мене зажатий лівий сідальний нерв будь ласа порадьте мені на що мені робити мрт на коліно чи нахребет буду дуже вдячний
Доброго дня. При артрозі кульшового суглобу навантаження автоматично розприділяється неправильно, тому що порушується його функція. Відповідно воно збільшується на іншій нозі, саме на колінний суглоб припадає більша частина навантаження. По цій причні він може "стиратись", та розвиватись артроз (гонартроз). При ендопротезування кульшового суглобу ситуація змінюється в кращу сторону, але по перше перенавантаження повністю не знімається (причиною може бути різниця у довжині кінцівок, що дуже характерно як наслідок для даної операції, оперована нога стає коротшою орієнтовно на 1-1,5 см), тому перенавантаження всеодно залишається. по друге якщо гонартроз уже розвинувся, навіть при 1-2 стадії, то дискомфорт нікуди не дінеться сам по собі. Потрібно робити корекцію довжини кінцівки за допомогою індивідуальних ортопедичних устілок з підп'яточником, працювати з фізіотерапевтом, щоб розробити суглоб та уникнути розвитку контрактури, також в обов'язковому порядку зняти запальний процес, якщо такий наявний, по назначеню травматолога. МРТ колінного суглобу в даному випадку це найбільш доцільна діагностика, тому що показує усі можливі патології м'яких тканин та степінь гонартрозу. Рентген показує тільки можливе пошкодження кісток (якщо не було конкретної травми, то він є недоцільним). На рахунок невропатії сідничного нерва, то він проявляється дещо інакше, для нього характерний тягнучий біль від ділянки сідниць до стопи, а не конкретно в коліні. По друге цей діагноз може поставити тільки невропаталог, у масажиста недостатньо кваліфікації для такої діагностики. На рахунок МРТ хребта, то воно є доцільним при наявності дискомфорту чи болів в хребті. Якщо Вам більше 50-ти років, то як профілактична діагностика, враховуючи наявну патологію з суглобами воно буде не зайве, щоб не пропустити розвиток остеохондрозу хребта, та уникнути його наслідків. Дякуємо за звернення.
Добрий день. У мене сильно хруснуло в коліна, після чого почало боліти коліно і від нього з'явилися стріляючі болі до стегна і в гомілку.
Добрий день. Можливо невралгія. Щоб знати точну причину, потрібно зробити рентген, якщо він не покаже будь-яких змін, тоді МРТ-діагностику. І консультацію травматолога. Дякую за звернення.
Добрий день. Моя бабуся впала на ліву коліна, перелому немає і забиття немає, але болить місце ззаду коліна. Трудно згинати ногу і з'являються болі. Також у бабусі варикоз. Заздалегідь дякую.
Добрий день. Для постановки діагнозу потрібно пройти рентген та МРТ-діагностику та консультація травматолога для постановки діагнозу за результатами обстеження. Травма не обов'язково може бути помітна зовні. Щодо варикозу потрібно проконсультуватися із судинним хірургом. Дякую за звернення.
Добридень! Людмило, такі болі можуть бути з різних причин. Ще важливо знати, після чого з'явився перший напад, що могло спровокувати. це венозна недостатність, спазми, або щось інше.
Добрий вечір. Дуже різкі, гострі, сильні, раптові сильні болі ззаду, трохи вище за коліно, відчуваються як би глибоко між сухожиллями. Болі виникли трохи більше місяця. Спочатку дуже рідко, нині відчула і під час сну. Що це може бути?
Добридень! Підкажіть, будь ласка, був різкий біль під коліном, я під колінну ямку приклала холод хвилин на 15. Вранці з'явилися ноги, що пекли, на цій ногу. Біль не минає вже два місяці. Чи можливо, що я застудила під коліном нерв і це він так болить. І біль сильний при розгинанні
Добридень! Марина, щоб визначитися з діагнозом. Перед тим як з'явився біль, у Вас були якісь навантаження, які могли спровокувати біль? Такий біль можуть давати ушкодження зв'язок або колінного суглоба. Для більш точної відповіді потрібен знімок та консультація у фахівця.
Підкажіть будь ласка спазми під коліном ззаду (У підколінній ямці) коли намагаєшся потягнути носок. Особливо вранці кожен день вистачає коли намагаєшся потягнути ногу носком.
Добридень! Причина болю може бути різною. Як защемлення нерва або зміни структури суглоба, травма та інше. Насамперед рекомендуємо пройти МРТ обстеження, щоб з'ясувати точну причину болю. Залежно від проблеми тоді можна рекомендувати лікування, бандажі колінні (еластичні, напівжорсткі, жорсткі), хондроїтини, вітаміни та інше.
мені 67року мене дуже болить задньої чості коліна в низу опухло вени або м'язи там є незнаю що мені робити
Добридень! Олександра, ми вам рекомендуємо звернутися до травматолога та флеболога. Болі, які Ви описали, можуть бути причиною венозної недостатності, але колінний суглоб потрібно теж оглянути.
Добрий день. Коли довго засиджуюсь і різко встаю, на лівій нозі біль, що тягне, при вирівнюванні ноги в районі коліна тільки ззаду в лівій частині і доводиться потрохи розгинати, не можу різко встати і випрямити як праву ногу. Мені 27 років, підкажіть, що це таке? спасибі
Доброго дня, Дмитре! У мене такі самі симптоми, що ви описали. Дуже хотілося б дізнатися, що це, якщо Ви докопалися до істини. Спасибі.
Доброго дня, Дмитре. Рекомендуємо Вам звернутися до лікаря-травматолога або хірурга. Вони найбільш точно зможуть визначити причину Вашого болю.
Добрий день, біль під коліно ззаду до вечора біль переходить нижче коліна спереду.2018 робив операцію на коліні щось начебто чистки меніск, 2019 робив укол в суглоб коліна, начебто було нормально пройшло 6 місяців біль відновився. Підкажіть, що в моєму випадку потрібно робити
Добрий день. Рекомендуємо Вам проконсультуватися з лікарем-ортопедом чи хірургом.
У мене біль під лівим коліном, що робити?
Доброго дня, Катя. Рекомендуємо Вам звернутися до Вашого лікаря.
Добрий день. Мені 67 років. У мене під коліном ззаду лівої ноги болять сухожилля Я молюся сидячи на лівій нозі. При першому присіданні болять, а потім поступово біль припиняється весь день, зранку знову повторюються. Чому виникають болі та як їх можна усунути? спасибі
Еднак Василь Ігорович
Хирург, Ортопед, Врач высшей категории
Добрий день. Потрібно проаналізувати, чи тягнуться болі з вище ділянок, або з'являються тільки в проблемній області. І болить тільки при навантаженні чи спокої теж. Може бути проблема неврологічного характеру (якщо звідкись то чи кудись віддає) або в самій області зв'язкового апарату колінного суглоба. Потрібно в будь-якому випадку полегшити навантаження, незалежності від характеру і причини болю за допомогою хоча б еластичного наколінника. Звернеться до травматолога та невролога для огляду, виявлення причини та призначення терапії. З відповідних варіантів наколінників можу порекомендувати: /item_n7478.htm; /item_n145.htm; /item_n323.htm;
Болі, що тягнуть, під коліном
Здрастуйте, вилікували? у мене така ж проблема, болить сухожилля із заднього боку коліна
Доброго дня. Радимо Вам звернутися з цим питанням до спеціаліста-ортопеда, який наочно проконсультує Вас та порекомендує методи лікування. Будьте здорові!
Вранці стало хворіти під коліном правої ноги, так як ніби напередодні чимось напрацював (я ніякими фізичними вправами не займався), назавтра біль став опускатися нижче і сильніше стала. На ранок нога сильно набрякла. Робив компрес з гіпертонічного розчину - він прибирає запальний процес, але якщо в перший день добре допомогло, то зараз це вже не допомагає. Нога стала сильно свербіти...
Терміново йдіть і здавайте рів на цукор, не сидіть, нехай встановлять діагноз, не чекайте біди
Здрастуйте, чи може біль під коліном бути через грижу? Тільки грижа у мене з правого боку, а болить ліве нога.
Валентина, привіт. Радимо Вам звернутися з цим питанням до спеціаліста-ортопеда, який наочно проконсультує Вас та порекомендує методи лікування. Будьте здорові!
Добридень! Після перелому кісточки нога довго була не рухлива, після цього стало хворіти під коліном, особливо якщо сідаю навпочіпки. Вже минуло 3 роки, біль то стихає, то повертається. Які мої дії і якого лікаря звертатися?
Добридень! Рекомендуємо звернутися до ортопеда.
Добридень! Чи може біль під коліном бути причиною пошкодження меніска? Дуже сильно болить під коліном особливо при підйомі та спуску. При цьому кілька разів було чутно сильний хрускіт, і різкий біль з онімінням коліна. І до якого лікаря звертатись?
Добридень! Варто звернутися до ортопеда-травматолога. Ви можете відвідати консультацію спеціаліста в нашій мережі (подробиці ви знайдете тут /news/view/352/)
синові 10 років. вчора скаржився на біль у задній частині коліна. сьогодні сходили до лікаря, але перед тим, як зайти до лікаря, здали на ЕКГ. лікар каже що серце ритм трохи слабкий. Чи це може бути причиною болю в задній частині коліна?
Добридень! Відповісти на це питання може лікар дитини.
чим я можу зняти біль під коліном ззаду
Еднак Василь Ігорович
Хирург, Ортопед, Врач высшей категории
Добрий день. Судоми можуть бути наслідком перевантаження фізичного, так само поганого кровопостачання кінцівки (якщо є супутні симптоми – почуття холоду, мурашки, набряк). Враховуючи почуття тягнучого болю можна також думати про запалення сідального нерва або наявність протрузії або грижі в нижніх відділах хребта.
Еднак Василь Ігорович
Хирург, Ортопед, Врач высшей категории
Добрий день. Причин може бути множина. Перезавантаження, травма, запальний процес м'яких тканин чи зв'язкового апарату суглоба. Самостійно можна лише користуватися протизапальними мазями місцевого впливу або полегшити навантаження на суглоб за допомогою еластичного бинта або еластичного наколінника. Але потрібна консультація травматолога з оглядом та діагностикою. Можливо знадобиться зробити рентген чи МРТ-діагностику.
Що робити якщо судоми під коліном і тягне??? (Вночі) ось зараз
біль під коліном
Добрий день. Якщо була травма, потрібно зробити рентген, якщо на ньому немає жодних змін, то МРТ-діагностику. Якщо є діагноз - гонартроз, потрібно врахувати ступінь і можливі ускладнення у вигляді болю. Якщо біль є і в інших суглобах при активних рухах, можна думати про поліартрит різної етіології, потрібна консультація ревматолога. Якщо біль з'являється під час присідання або ходьбі сходами, це може бути проявом кісти Бейкера. Якщо коліно набрякле, гаряче, тобто запальний процес. За будь-якого з цих варіантів спочатку потрібна консультація лікаря травматолога з оглядом і діагностикою для постановки діагнозу.
Біль під коліном
Добридень! Щоб усунути симптом, необхідно зрозуміти причину його появи. Рекомендуємо звернутися до ортопеда, який підкаже, чим викликаний біль і що робити для його усунення.
Популярні товари


Вам також може бути цікаво

Все про наколінниках
Все про наколінниках
Наколінники ( фіксатори коліна або колінні бандажі ) , а так само тутори забезпечують фіксацію і помірну стабілізацію колінного суглоба і надколінка , підтримку бічних зв'язок і менісків .
12.01.2012
Детальніше
Як правильно підібрати ортопедичний наколінник?
Як правильно підібрати ортопедичний наколінник?
Зі статті ви дізнаєтеся: як правильно підібрати ортопедичний наколінник, які бувають різновиди наколінників, як визначити свій розмір наколінника, які використовуються матеріали при виготовленні наколінників які бувають їх конструкції, які типи наколінників підходять для тих чи інших видів активності, - а також почерпнете для себе масу іншої корисної інформації.
21.02.2020
Детальніше
Що робити при пошкодженні зв'язок коліна
Що робити при пошкодженні зв'язок коліна
Пошкодження колінних зв'язок - це одна з найбільш частих травм, які можна отримати під час заняття спортом, звичайної ходьби або бігу. Невдале падіння, вивихи, забиті місця - все це може стати причиною надриву, повного розриву або розтягнення зв'язок. Сучасна медицина надає великий вибір пристосувань для полегшення стану і швидкого відновлення.
25.10.2018
Детальніше
Наколінники Orliman - їх види та застосування
Наколінники Orliman - їх види та застосування
Наколінники Orliman виконані з гіполаллергенних матеріалів і володіють найвищою якістю .
07.11.2013
Детальніше
Розгорнути