Як вибрати відповідну косметику для особи: поради бувалих

Дата публикации: 30.01.2018
Дата обновления: 31.03.2023
Содержание:
Полиці сучасних косметичних магазинів настільки переповнені засобами від різних виробників, що простому обивателеві деколи буває дуже складно вибрати косметику, яка підійде для його типу шкіри. Найбільш правильним рішенням буде звернення до косметолога, який на професійному рівні підбере необхідні кошти і дасть пораду як їх правильно використовувати. Якщо ж користувач віддає перевагу власний вибір, то його повинна зацікавити косметика відомих брендів, які утвердилися на ринку і зарекомендували себе з кращого боку.
Щоб допомогти користувачеві у виборі косметики, в цій статті розглянуті наступні питання:

Види косметичних засобів для обличчя

Вся косметика для особи підрозділяється на дві великі групи:
- Функціональні засоби для догляду за разнотипной шкірою;
- Декоративна косметика, яка використовується для нанесення макіяжу.
Косметика для обличчя функціональна по чиниться дії ділиться на наступні групи:

Caudalie Маска

- Очищаюча, що включає засоби, як для глибокої чистки, так і для щоденного використання. У цю групу входять тоніки, лосьйони, гелі, ароматичні і міцелярні води, муси, креми, пінки, молочко, вершки. Очищаючі засоби бувають різні по консистенції і впливають на шкірний покрив відповідно до густотою і іншими органолептичними властивостями. Більш делікатними засобами є муси, вершки, пінки, тому саме вони рекомендуються для делікатного, чутливої шкіри. Лосьйони і тоніки використовуються в завершальній фазі очищення (миття). При виборі крему, який більш щільний ніж мус або пінка, треба звернути увагу, для якого типу шкіри він призначений. Очищаючі масла не слід використовувати для пористої жирної шкіри.
Для першого етапу зняття макіяжу використовуються кошти, добре розчиняють декоративну косметику - вершки, вода або молочко. Після їх використання обов'язково треба протерти шкіру лосьйоном або тоніком. Міцелярні води використовуються для підтримки чистоти і свіжості шкіри протягом усього дня, особливо зручними є упаковки з розпилювачем. Скраби або скрабірующіе крему, що використовуються для пілінгу треба підбирати за розміром частинок. Засоби, що містять частинки натурального походження (кедрову шкаралупу і інші) більш грубозернисті в порівнянні з хімічними аналогами;
- Тонізуючі засоби, до яких відносяться тоніки і термальні води для освіження шкіри і поліпшення її тонусу протягом усього дня;
- Живильні засоби, до яких відносяться сироватки, маски, креми, флюїди, масла. Містять активні рослинні екстракти, ефірні масла, комплекс вітамінів і мінералів;
- Зволожуючі засоби - креми, сироватки, маски, бальзами, що містять у складі гіалуронову кислоту, спеціальні зволожуючі, вітамінні комплекси, біотин. Особливе місце в цій групі займають крему зволожуючі під очі, що зменшують зморшки і набряки;
- Засоби для ліфтингу, які містять активні компоненти для повернення пружності і свіжого вигляду;
- Особлива група засобів - краса + здоров'я, до них відносяться СС-крему, ВВ-крему, які містять комплекс активних сполук і поєднують декоративні і доглядають функції;
- Омолоджуючі засоби - антивікові крему, сироватки, капсули, що містять висококонцентровані комплекси для підтяжки, харчування, вирівнювання шкіри.

SVR Крем Відмінність лікувальної косметики

В особливу групу виділено лікувальна косметика для особи (космецевтика), що використовується для чутливої шкіри, для жирної шкіри з розширеними порами, акне, гіперпігментацією і іншими проблемами. Ця косметика найчастіше реалізується в аптеках, її особливість полягає в утриманні спеціальних хімічних компонентів, дія яких спрямована на якусь певну проблему. Крім цього, в лікувальні склади входять вітаміни, ферменти, антиоксиданти, БАДи, кислоти. Універсального лікувального засобу не існує, є лінійки для проблемної шкіри, куперозу, пигментированной запаленої сухої шкіри.
Косметика для обличчя Uriage включає до складу унікальну термальну воду Урьяж, інноваційний комплекс TLR2-Regul Complex. Церастерол - 2F (комплекс ліпідів для відновлення захисного шкірного бар'єру, який надає протизапальну дію), а також інші компоненти. Використовується для лупиться шкіри, схильної до утворення кірочок, лущення і почервоніння.

Особливості професійної косметики

Професійна косметика для особи (парафармацевтика) призначена для спеціалізованих салонів, косметичних кабінетів і клінік. Концентрація активних сполук в порівнянні зі звичайною косметикою значно більше. Вона не призначена для щоденних процедур і використовується курсами, між якими обов'язково роблять перерву. Використовується для глибокого догляду, корекції дефектів на шкірі, усунення ознак старіння шкіри, підтягування і відбілювання. Ця косметика проходить стандартизацію відповідно до вимог МОЗ або Європейського Союзу, на упаковці повинен бути зазначений повний перелік діючих компонентів. Проводять її компанії з власними дослідними лабораторіями.
На сайті мережі «Ваше здоров'я» представлені цілі лінійки професійної косметики - Kallos (Угорщина), Caudalie (Франція), Cat Media (Австралія) та інші.
Особливості натуральної косметики Pharmaceris гель
Натуральна косметика для особи містить в складі екстракти і витяжки з рослинної сировини і призначена для тривалого (постійного) використання. Особливе місце в натуральній серії займає органічна косметика, яка має такі особливості:
- Виготовляється з спеціально вирощеного або зібраного в екологічно чистих районах сировини. Зміст натуральних компонентів не менше 95%;
- Не містить компонентів тваринного походження і модифікваних продуктів, що обов'язково підтверджується сертифікатами відповідності;
- Не минає тестів на тварин;
- Упаковується в екологічну тару (без використання пластику);
- У деяких випадках проходить контроль фармацевтів / фахівців.
Натуральна косметика включає найрізноманітніші лінійки - для проблемної шкіри обличчя, для шкіри з першими ознаками старіння, для особливо сухої і лупиться шкіри та інші.
Де купити
На сайті med-magazine.com.ua і в роздрібних магазинах мережі « Ваше здоров'я » можна вибрати професійну, лікувальну, органічну косметику для особи. Ефективні лікувальні, омолоджуючі, що живлять і інші засоби для різних вікових категорій від кращих вітчизняних та імпортних виробників представлені різними лінійками. Консультанти магазину допоможуть правильно підібрати косметику відповідно до типу шкіри і існуючою проблемою.


Коментарі до статті


Вам також може бути цікаво

Косметика для обличчя - креми
Косметика для обличчя - креми
Всі знають , що при неправильному догляді особа відразу видаватиме не тільки справжній вік , а й з'являться ознаки передчасного старіння.
03.07.2014
Детальніше
Навіщо потрібні маски для обличчя?
Навіщо потрібні маски для обличчя?
Крім основних засобів по догляду за обличчям є ще ті , які застосовуються , не так часто , однак від цього не стають менш важливими - це маски для обличчя.
18.07.2014
Детальніше
Догляд за шкірою обличчя взимку і восени
Догляд за шкірою обличчя взимку і восени
В осінньо-зимовий період шкіра обличчя найчастіше потребує іншого підходу в догляді, ніж влітку. Це відбувається від того, що на неї впливають зовсім інші агресивні погодні умови, замість сонечка - мороз, холодний вітер, дощ, сніг ... Для кожного типу шкіри догляд буде відмінним.
13.12.2018
Детальніше
Сухість шкіри взимку: причини і правильний догляд
Сухість шкіри взимку: причини і правильний догляд
Зимовий крижаний вітер, що змінюється сухим теплим повітрям, коли людина входить в приміщення, - це основні причини сухості шкіри взимку. Якщо вчасно не вжити заходів, то постійна сухість може стати причиною появи зморшок, стоншування шкіри, її зневоднення і, як результат, швидкого старіння.
20.01.2020
Детальніше
Розгорнути