Навіщо потрібні маски для обличчя?

Дата публикации: 18.07.2014
Дата обновления: 03.04.2023
Содержание:
Крім основних засобів по догляду за обличчям є ще ті , які застосовуються , не так часто , однак від цього не стають менш важливими - це маски для особи. Їх необхідно використовувати для інтенсивного догляду за шкірою. Але необхідно враховувати , що шкіра буває різних типів і не завжди одне і те ж засіб може підійти різним людям . Звичайно , у продажу є й універсальні маски , які призначені для всіх , але все ж правильніше підібрати засіб , виходячи з індивідуальних особливостей шкіри . Маски для обличчя можуть виконувати різні функції . Є кошти пом'якшувальні шкіру , підсушують , відбілюючі , зволожуючі , тонізуючі , протизапальні і т.д.

Як вибрати маску для обличчя?

Для тих , хто має суху і чутливу шкіру , доцільно буде застосовувати живлять кремообразние маски. Їх головним завданням є відновлення шкірного балансу . Правильно підібране співвідношення жирних кислот , керамідів , холестеролу та інших складових допомагає боротися з сухістю , зморшками , в'ялістю , висипаннями і запаленнями на шкірі. Ступінь сухості своєї шкіри ви можете визначити масою вбралася в неї маски.

Гель - маски

Такі маски можуть застосовувати люди з різним типом шкіри. Особливим попитом користуються гель маски , призначені для жирного типу шкіри. Відмінною рисою цього засобу є явно виражену протизапальну , поросужівающім і зволожуючу дію. Це стало можливим завдяки компонентам, що входять до складу масок. Як правило , до складу входять екстракт алое , ефірні масла розмарину , чайного дерева , м'яти і лимона. Вони допомагають нормалізувати функції сальних залоз , звужують пори і зменшують непотрібний блиск шкіри.

Зволожуючі і живильні маски

Зазвичай ці маски поєднують в собі обидві ці функції . Вони мають жирну , густу і кремову консистенцію , але на відміну від крему , не вбираються в шкіру. Іноді їх не змивають , а просто промокають серветкою , знімаючи надлишки. Прекрасно підходять для лущиться і стягнутої шкіри ( після впливу холоду або вітру).
 

Маски на основі ефірних масел

Ці маски є кращим засобів ароматерапії , вони допомагають шкірі розслабитися і зняти напругу. Коли шкіра дуже жирна , то маску необхідно наносити через день , а якщо відсоток жирності невеликий, то маску застосовують два рази на тиждень. Не варто зловживати використанням цих коштів , оскільки це загрожує порушенням нормальної мікросередовища .

Ліфтингові маски ( для повік )

У продажу є спеціальні ліфтинг - маски гелеобразной форми, призначені для повік. Особливо ефективними є засоби на силіконовій базі , містять необхідні вітаміни і фруктові кислоти. На поверхні шкіри утворюється тонка плівка , завдяки якій вона отримує екстра -зволоження і чудово розгладженими рельєф.

Маски- плівки

Ці маски мають отшелушивающим дією і мають консистенцію ліпковатим гелю , який висихаючи , утворює плівку , щільно прилеглу до шкіри. Щоб її зняти , необхідно підчепити плівку за краєчок в районі підборіддя . Вона зніметься з особи разом з відмерлими клітинами шкіри , таким чином , відкриваючи новий шар. Іноді в них додають фруктові кислоти та інші компоненти для посилення відлущування .

Паста - маски ( очищаючі маски)

Такі засоби містять глину , що надає сприятливу дію на жирну і комбіновану шкіру. Ці маски підсилюють кровообіг і знімають набряки. Маску необхідно нанести на розслаблене особа , не розмовляти і не рухати м'язами , щоб зафіксувати правильні контури при засиханні . Також , поверх маски можна покласти тонку харчову плівку , зробивши прорізи для рота , очей і ніздрів. Маска не засохне , пори добре розкриються завдяки парниковому ефекту , тому вона подіє ще краще.

Кислотні маски - пілінги

В основному випускаються виробниками професійної косметики. За рахунок вмісту кислот вони розчиняють верхній шар відмерлих клітин. Їх не можна застосовувати для чутливої шкіри.


Коментарі до статті


Вам також може бути цікаво

Косметика для обличчя - креми
Косметика для обличчя - креми
Всі знають , що при неправильному догляді особа відразу видаватиме не тільки справжній вік , а й з'являться ознаки передчасного старіння.
03.07.2014
Детальніше
Як вибрати відповідну косметику для особи: поради бувалих
Як вибрати відповідну косметику для особи: поради бувалих
Полиці сучасних косметичних магазинів настільки переповнені засобами від різних виробників, що простому обивателеві деколи буває дуже складно вибрати косметику, яка підійде для його типу шкіри.
30.01.2018
Детальніше
Догляд за шкірою обличчя взимку і восени
Догляд за шкірою обличчя взимку і восени
В осінньо-зимовий період шкіра обличчя найчастіше потребує іншого підходу в догляді, ніж влітку. Це відбувається від того, що на неї впливають зовсім інші агресивні погодні умови, замість сонечка - мороз, холодний вітер, дощ, сніг ... Для кожного типу шкіри догляд буде відмінним.
13.12.2018
Детальніше
Сухість шкіри взимку: причини і правильний догляд
Сухість шкіри взимку: причини і правильний догляд
Зимовий крижаний вітер, що змінюється сухим теплим повітрям, коли людина входить в приміщення, - це основні причини сухості шкіри взимку. Якщо вчасно не вжити заходів, то постійна сухість може стати причиною появи зморшок, стоншування шкіри, її зневоднення і, як результат, швидкого старіння.
20.01.2020
Детальніше
Розгорнути