Косметика для тіла - гелі та мило для душа

Дата публикации: 10.07.2014
Дата обновления: 06.04.2023
Людська шкіра виконує безліч функцій , тому особливо важливий догляд за нею. Для цих цілей в арсеналі ваших косметичних засобів обов'язково повинен бути гель для душу або мило. Косметика для тіла допомагає зберегти естетичні та функціональні якості шкіри. Догляд за тілом включає в себе:
• очищення ;
• оздоровлення ;
• ароматізіцію .
На вітчизняному ринку рідке мило з'явилося лише на початку 90 -х , а слідом у продаж надійшов гель для душу , який відразу завоював визнання і любов споживачів . Основою цих коштів є дистильована вода , а також спеціальні миючі агенти . Якщо ви хочете додати трохи свята в щоденний гігієнічний ритуал , то просто необхідно купити спеціальне мило і гель для душу.
Як вибрати гель і мило для душа?
Прийняти душ - це не означає просто помитися. Завдяки спеціальній косметиці для тіла вранці організм зможе підбадьоритися , вдень освіжитися , а ввечері розслабитися. Мило і гель повинні ніжно доглядати за шкірою , надаючи їй приємний аромат , молодість і красу. Спеціальні інгредієнти в складі цих коштів дають можливість зберегти шкірі кислотно -лужний баланс . І якщо звичайні мила містять велику кількість лугу , яка викликає сухість , особливо в поєднанні з жорсткою водою , то мило для душа має в своєму складі зволожуючі компоненти , дбайливо піклуються про шкіру . Щоб гель для душу був ароматним і густим , він повинен містити близько двадцяти хімічних речовин. Одні з них отримані з рослин , інші - синтезовані.
До складу гелів можуть входити:
- Миючі засоби , виконані на основі речовин рослинного походження;
- Гліцерин , пом'якшувальний шкіру ;
- Сіль , як загусник ;
- Молочна кислота , що нейтралізує рН;
- Ароматичні добавки ;
- Натуральні екстракти рослин;
- Плівкоутворювальні речовини.
Основні компоненти гелів і мила для душа
Рідке мило і гелі для душу - це практично ідентичні засоби , оскільки їх основною складовою є ПВА (поверхнево -активні речовини ), що виконують очисні функції . Перш ніж купити той чи інший засіб , зверніть увагу на його склад . Теа Laureth Sulfate , TEA Layril Sulfate є кращими , але найдорожчими компонентами і в дешевій продукції вони практично не використовуються. Sodium Laureth Sulfate , Sodium Lauryl Sulfate - найчастіше застосовуються в рідких засобах для миття тіла. Інгредієнти косметичних засобів на флаконах перераховують у порядку зменшення їх кількості . Таким чином , на першому місці буде стояти то речовина , якого найбільше міститься в засобі . Але іноді речовини просто вказуються в алфавітному порядку. Тому, побачивши список складових , ви зможете зрозуміти ступінь його натуральності . Але не варто вірити тим виробникам , які стверджують , що їх продукт стовідсотково натуральний , оскільки в цьому випадку вони б не мали настільки тривалий термін придатності. Часто на упаковках зображені різні рослини і плоди , що говорять про наявність натуральних складових. Але слід пам'ятати , що фруктові та інші компоненти можуть бути як у формі екстрактів і масел , так і у вигляді ефірів ( запахів) . І якщо від запаху ви отримаєте тільки естетичне задоволення , то від масла - цілком реальну допомогу. Тому , якщо вподобане вам засіб по догляду за шкірою заявлено як містить натуральні рослинні компоненти , то шукайте в списку інгредієнтів слова - Oil або Extract .
 


Коментарі до статті


Вам також може бути цікаво

Огляд ефірних масел і їх корисні властивості
Огляд ефірних масел і їх корисні властивості
Кожне ефірне масло неповторно , унікально і включає в себе не менше сотні активних речовин , що впливають на організм людини на фізичному, хімічному і психологічному рівнях , сприймається тактильно , за допомогою його вдихання.
23.02.2015
Детальніше
Що робити, якщо вкусив кліщ?
Що робити, якщо вкусив кліщ?
З настанням перших сонячних, теплих днів частішають випадки укусів кліщів. Щоб підчепити шкідника, не потрібно забиратися далеко в ліс, гуляти в місцях з високою травою. Вони самі падають на одяг людини, при цьому, не вміючи літати і стрибати. Кліщі живуть на траві, деревах, чагарниках. Тому їх можна знайти і в міських парках, і на дачах, особливо якщо там багато заростей.
05.06.2020
Детальніше
Як вибрати бальзам і крем для тіла
Як вибрати бальзам і крем для тіла
А адже тіло вимагає до себе не менше уваги , ніж особа або руки. Тому виробники пропонують безліч різних засобів по догляду за ним.
20.08.2014
Детальніше
Чим відрізняється тепловий удар від сонячного
Чим відрізняється тепловий удар від сонячного
Всі розуміють, як небезпечно тривале перебування під прямими сонячними променями, але до чого може привести знаходження в жарких приміщеннях мало хто замислюється. А адже в цьому і полягає різниця теплого і сонячного удару. Простіше кажучи, сонячний удар являє собою патологічний стан, при якому відбувається порушення роботи головного мозку через тривалу сонячного впливу на непокриту голову. Він вважається різновидом теплового удару. Основне, чим тепловий удар відрізняється від сонячного, що при ньому відбувається перегрів всього тіла, а не тільки голови. Цим і пояснюються деякі відмінності симптоматики.
24.06.2020
Детальніше
Розгорнути