Огляд ефірних масел і їх корисні властивості

Дата публикации: 23.02.2015
Дата обновления: 06.04.2023
Содержание:
Ефірні масла являють собою концентровану, летючу суміш запашних речовин, одержувану з рослинних матеріалів шляхом віджиму, екстракції і дистиляції. Кожне ефірне масло неповторно, унікально і включає в себе не менше сотні активних речовин, що впливають на організм людини на фізичному, хімічному і психологічному рівнях, сприймається тактильно, за допомогою його вдихання. Аромамасла можна використовувати як зовнішній засіб, внутрішнього застосування, в інгаляційних методах та ін. При цьому кожне з ефірних масел може благотворно впливати на будь-який певний орган або систему організму, служити в якості стимулюючого або успокаевает кошти. Поговоримо про найбільш поширені ефірних маслах, і для яких цілей вони застосовуються.

Масло м'яти

є прекрасним знеболюючим засобом (особливо при травмах м'язів), використовується як відхаркувальний речовини, застосовується при простудних захворюваннях, болях у вухах, як допоміжний компонент лікування запальних хвороб шкіри, екземи, вугрів, при запальних процесах у ротовій порожнині.

Масло апельсина

виводить токсини, підвищує опірність організму до інфекцій, усуває безсоння, знімає дратівливість, депресію, підсилює лібідо, сприяє зниженню маси тіла, усуває мозолі, освітлює пігментні плями. Допомагає при дерматитах, в догляді за ротовою порожниною, застосовується для позбавлення від лупи, відновлення сухого волосся, використовується в антицелюлітних кремах, оскільки стимулює відтік лімфи і в зволожуючих кремах.

Масло жожоба

не має собі рівних серед засобів, призначених для догляду за будь-яким типом шкіри, а особливо помітний його ефект на сухій шкірі, відмінно зволожує, надає шовковистість, володіє хорошими протизапальними властивостями, корисний для позбавлення від тріщин, бородавок, псоріазу, екземи, прищів і лупи. Захищає і оновлює волосся, допомагає при їх ламкості, надаючи природний блиск і силу.

Масло розмарину

ефективно при інфекціях верхніх дихальних шляхів, безсонні, мігрені (втирати 10% розведеним в базовому маслі в скроні, лоб і шию). Усуває пігментні плями, стимулює імунітет, прискорює регенерацію шкірних покривів. &Nbsp;

Масло ялиці

має знеболюючу, антисептичну, протизапальну властивості при лікуванні інфекційних захворювань дихальної системи, ЛОР захворювань, пневмоній. Усуває м'язові, суглобові і кісткові болі різного походження (артрити, невралгії, остеохондроз, неврити). Є імуномодулятором. Знімає хронічну втому, стрес, тонізує, дезінфікує повітря. Очищає і розгладжує шкіру, усуває вугри, знімає набряки. Є засобом проти обмороження, ліквідує неприємний запах ніг.

Масло кедра

використовується при лікуванні подагри, виразок, ревматизму, артритів, опіків і гнійних ран, надає болезаспокійливу і антисептичну дію, перешкоджає утворенню лупи і випадання волосся, надає шкірі омолоджуючий ефект, сприяє виведенню з організму шлаків і каменів , має сечогінну, відхаркувальну властивості зміцнює нервову систему.

Масло іланг-іланг

знімає головний біль, знижує м'язовий тонус, знижує артеріальний тиск, регулює роботу сальних залоз, нормалізує менструальний цикл і полегшує клімактеричний період. Знімає емоційну напругу, перешкоджає передчасному старінню шкіри, відновлює стоншені, ламкі, схильні до випадання волосся і зміцнює нігті, надійне протисудомну, спазмолітичну, антисептичний засіб. Має виражену еротичним ефектом.

Масло грейпфрута

допомагає позбутися депресії, викликає ейфорію, звужує пори, відбілює шкіру, нормалізує секрецію, а також дренажні функції сальних залоз. Застосовується при підвищеній жирності волосся, при целюліті. Корисно при подагрі, артритах, ревматизмі і негнучкості в м'язах, також сприяє виведенню токсинів і шлаків, тонізує лімфатичну систему, покращує кровообіг. &Nbsp;

Масло евкаліпта

має відхаркувальну, антисептичну, противірусну, протизапальну, антибактеріальну, спазмолітичну, знеболювальну, жарознижуючу і потогінну дію. Ефективно при кашлі, бронхіті, невралгії, ревматизмі, артриті. Стимулює регенерацію тканин, сприяє насиченню крові киснем, знімає набряки. Має відбілюючим дією, нормалізує роботу сальних залоз, зцілює опіки, герпес. &Nbsp;

Олія чайного дерева

є повністю натуральним антисептиком, усуває лущення, свербіж, гнійничкові висипання на обличчі, підліткові вугри. Сприяє прискореному загоєнню при саднах, порізах, укусах. Знижує температуру при гарячкових станах, знеболює, застосуються при простудних і вірусних захворюваннях. Ефективно при опіках, фурункулах, нейтралізує отрути при укусах комах. Посилює регенерацію шкіри.

Масло лаванди

має противобактериальное, протигрибкову і противірусну властивості. Заспокоює нервову систему - хороший антидепресант. Благотворно впливає на шкіру, волосся, позбавляє від лупи, ефективно при ламкості, випадання волосся, прискорює регенерацію клітин. Відбілює пігментні плями, веснянки, судинний малюнок, розгладжує шкіру, пом'якшує огрубілі ділянки, загоює тріщини, зміцнює нігті, ефективно при целюліті.

Масло лимона

має антибактеріальні та антисептичні властивості. Корисно при лікуванні захворювань органів дихання, для зниження артеріального тиску, усуває депресію, врівноважує емоції,   позбавляє від головного болю. Воно дозволяє відбілити шкіру, нігті, пом'якшити загрубілі ділянки шкіри і загоїти тріщини.
Масло мандарина покращує травлення, сприяє розщепленню жирів, а також зниженню ваги. Воно входить до складу антицелюлітних засобів, здатний позбавити від розтяжок, рубців і шрамів. Аромат мандарина знімає нервову напругу, піднімає настрій.

Масло авокадо

за своїми властивостями близько до жиру, що міститься в шкірі людини, тому добре сприймається їй, надає шкірі приємну м'якість. Застосовується для лущиться, сухої шкіри. Ефективно допомагає при пелёночних дерматитах, сонячних опіках, екземі, використовується для швидкого відновлення цілісності шкіри при дрібних травмах і запаленнях.


Коментарі до статті
Добридень! Підкажіть, що у вашому магазині найдієвіше при коксоартрозі тазостегнового суглоба
Добридень! Вибір лікування залежить від ступеня захворювання та його симптомів. Визначити, яким буде оптимальний терапевтичний комплекс у вашому випадку, може тільки лікар-ортопед. Виходячи з його рекомендацій, ви можете знайти відповідні товари на нашому сайті: бандажі, вироби для лікувальної фізкультури, ортопедичне взуття тощо.
Мене цікавить мигдальна олія фірми "Веледа" або обліпихова тієї ж фірми, чи є можливість придбати у Вас олії саме цієї фірми?
Добридень! На жаль, зараз мастил, що вас цікавлять, немає у нас в наявності.


Вам також може бути цікаво

Що робити, якщо вкусив кліщ?
Що робити, якщо вкусив кліщ?
З настанням перших сонячних, теплих днів частішають випадки укусів кліщів. Щоб підчепити шкідника, не потрібно забиратися далеко в ліс, гуляти в місцях з високою травою. Вони самі падають на одяг людини, при цьому, не вміючи літати і стрибати. Кліщі живуть на траві, деревах, чагарниках. Тому їх можна знайти і в міських парках, і на дачах, особливо якщо там багато заростей.
05.06.2020
Детальніше
Як вибрати бальзам і крем для тіла
Як вибрати бальзам і крем для тіла
А адже тіло вимагає до себе не менше уваги , ніж особа або руки. Тому виробники пропонують безліч різних засобів по догляду за ним.
20.08.2014
Детальніше
Чим відрізняється тепловий удар від сонячного
Чим відрізняється тепловий удар від сонячного
Всі розуміють, як небезпечно тривале перебування під прямими сонячними променями, але до чого може привести знаходження в жарких приміщеннях мало хто замислюється. А адже в цьому і полягає різниця теплого і сонячного удару. Простіше кажучи, сонячний удар являє собою патологічний стан, при якому відбувається порушення роботи головного мозку через тривалу сонячного впливу на непокриту голову. Він вважається різновидом теплового удару. Основне, чим тепловий удар відрізняється від сонячного, що при ньому відбувається перегрів всього тіла, а не тільки голови. Цим і пояснюються деякі відмінності симптоматики.
24.06.2020
Детальніше
Косметика для тіла - гелі та мило для душа
Косметика для тіла - гелі та мило для душа
Косметика для тіла допомагає зберегти естетичні та функціональні якості шкіри.
10.07.2014
Детальніше
Розгорнути