Як вибрати бальзам і крем для тіла

Дата публикации: 20.08.2014
Дата обновления: 01.04.2023
Содержание:
Багато жінок приділяють велику увагу догляду за шкірою обличчя , а догляд за тілом , підчас зводиться до звичайних гігієнічних процедур , тобто до прийому ванни або душу. А адже тіло вимагає до себе не менше уваги , ніж особа або руки. Тому виробники пропонують безліч різних засобів по догляду за ним. Крем для тіла повинен забезпечувати шкірі гладкість , швидко вбиратися , мати приємний ненав'язливий запах і не залишати слідів на одязі . Коли ви вибираєте бальзам для тіла важливо враховувати , до якого типу відноситься ваша шкіра . Ці засоби сприяють зволоженню шкіри , а також запобігають старінню клітин і прискорюють їх відлущування .

Які бувають бальзами для тіла ?

1. Зволоження для будь-якого типу шкіри
Для тих , хто має нормальну шкіру можна застосовувати бальзам консистенції легкого молочка . Звертайте увагу , щоб до складу засобу входили компоненти , що допомагають отшелушивать шкіру , такі як фруктові кислоти і саліцилова кислота . Завдяки їм шкіра стане ідеально гладкою. Їх наносять безпосередньо після душу , поки шкіра не втратила вологу .
2. Креми і бальзами для сухої шкіри  
Для цього типу шкіри слід вибирати бальзами , що містять масла і вітаміни А і Е і густі креми . Крім того , прекрасно підходять спеціальні пілінги для тіла , що додають шкірі красивий блиск.
 
3. Засоби для збезводненої шкіри  
Коли шкіра позбавлена вологи , слід вибрати бальзами і креми , що містять ліпіди і жири ( тригліцериди і холестерол ) . Вони допомагають відбудовувати і ущільнювати ліпідний шар шкіри . Такі кошти досить жирні , але при цьому часто мають легку консистенцію. По можливості такі бальзами наносяться більше одного разу на день.
 
4. Догляд за чутливою шкірою
Якщо шкіра схильна до подразнень , запалень , алергій , а також тим ,   хто приймає різні стероїдні протизапальні препарати , необхідні бальзами , що володіють заспокійливими властивостями . Це важливо , оскільки така шкіра часто пече і свербить . Перед придбанням засоби слід порадитися з дерматологом.
5. Засоби для пружності шкіри
Навіть в юному віці , шкіра може стати в'ялою , це пояснюється тим , що часто у худеньких дівчат спостерігається брак жирової тканини. Таку шкіру слід зволожувати , зміцнювати і підтягувати . Найбільш ефективними є креми , виконані на основі похідних рослинного колагену . Він інтенсивно зволожує шкіру , надаючи їй здоровий вигляд. Також ці креми і бальзами містять віск і силікон , що роблять шкіру пружною .
 

Які компоненти повинен містити крем і бальзам для тіла ?

 
У складі кремів для тіла обов'язково повинні входити натуральні компоненти , такі як мед , молоко , оливкова олія і пр . Якщо заявлено , що засіб містить екстракти рослин і вітаміни , то вони вказуються спочатку списку компонентів , це Говорити те , що вони містяться в більшій концентрації , ніж інші інгредієнти . А в разі , коли спочатку стоять незрозумілі хімічні складові , і лише наприкінці перераховані корисні компоненти – це говорить про те , що вони містяться в мінімальній кількості. Дуже добре якщо крем містить гіалуронову кислоту , це є свідченням того , що він буде чудово зволожувати шкіру. Вітамін Е захистить шкіру від вільних радикалів і сповільнить процеси старіння . Масло жожоба , касторове і авокадо будуть живити і зволожувати шкіру , а масло мигдалю крім цього ще й омолоджує її . Для зими слід вибрати крем , що містить достатню кількість вітамінів та поживних речовин , а в літній час краще підійде засіб з УФ – фільтром .
 


Коментарі до статті


Вам також може бути цікаво

Огляд ефірних масел і їх корисні властивості
Огляд ефірних масел і їх корисні властивості
Кожне ефірне масло неповторно , унікально і включає в себе не менше сотні активних речовин , що впливають на організм людини на фізичному, хімічному і психологічному рівнях , сприймається тактильно , за допомогою його вдихання.
23.02.2015
Детальніше
Що робити, якщо вкусив кліщ?
Що робити, якщо вкусив кліщ?
З настанням перших сонячних, теплих днів частішають випадки укусів кліщів. Щоб підчепити шкідника, не потрібно забиратися далеко в ліс, гуляти в місцях з високою травою. Вони самі падають на одяг людини, при цьому, не вміючи літати і стрибати. Кліщі живуть на траві, деревах, чагарниках. Тому їх можна знайти і в міських парках, і на дачах, особливо якщо там багато заростей.
05.06.2020
Детальніше
Чим відрізняється тепловий удар від сонячного
Чим відрізняється тепловий удар від сонячного
Всі розуміють, як небезпечно тривале перебування під прямими сонячними променями, але до чого може привести знаходження в жарких приміщеннях мало хто замислюється. А адже в цьому і полягає різниця теплого і сонячного удару. Простіше кажучи, сонячний удар являє собою патологічний стан, при якому відбувається порушення роботи головного мозку через тривалу сонячного впливу на непокриту голову. Він вважається різновидом теплового удару. Основне, чим тепловий удар відрізняється від сонячного, що при ньому відбувається перегрів всього тіла, а не тільки голови. Цим і пояснюються деякі відмінності симптоматики.
24.06.2020
Детальніше
Косметика для тіла - гелі та мило для душа
Косметика для тіла - гелі та мило для душа
Косметика для тіла допомагає зберегти естетичні та функціональні якості шкіри.
10.07.2014
Детальніше
Розгорнути