Де можна отримати протези безкоштовно?

Дата публикации: 21.07.2022
Дата обновления: 04.04.2023
Содержание:
Ампутація кінцівок – це величезна проблема, яка не тільки ускладнює життя людини, а може стати причиною важкого психологічного стану, коли вона не уявляє, як жити далі. Вирішити цю тяжку проблему і допомогти людині продовжувати повноцінно жити допоможе протезування. Так як якісні сучасні протези кінцівок - це дорогі пристрої, часто виникає питання, як отримати безкоштовно протези для інвалідів.
 
Ендоскопічне протезування створюється в першу чергу для пацієнтів, яким довелося ампутувати фрагмент нижньої кінцівки, але при використанні протеза можливе їх самостійне пересування. Види протезів залежать від завдання, яке вони мають вирішити. Стопа, гомілка або стегно можуть бути доповнені. Також виготовляються протези, які використовуються при енуклеації в тазостегновому суглобі. 
 

Які документи необхідні

 
Для проведення безкоштовного протезування необхідно зібрати певний пакет документів, куди входять:
 
Паспорт чи тимчасове посвідчення громадянина України;
Ідентифікаційний код;
Висновок Медико-соціальної експертної комісії (МСЕК) або рішення лікарсько-консультаційної комісії (МПК) для дітей, що видається після повного медичного обстеження;
Індивідуальний план реабілітації.
 
Оригінал спрямування видає орган соціального захисту, який також надає всю інформацію про те, де в Україні можна безкоштовно отримати протез. У даному каталозі замовник може обрати підприємство-виробник протезів, куди подається заявка.
Договір із підприємством-виробником укладає орган соціального захисту, про що надсилає повідомлення замовнику.
 
Різні форми протезів кінцівок
 
Протези кінцівок бувають різних форм - від простих пластикових вставок до передових електромеханічних механізмів і мікропроцесорних протезів, які розраховують кожен наступний рух для ідеального вирівнювання протеза. Вибір відповідного протеза залежить від ступеня ураження кінцівки, використання протезів і фінансових можливостей пацієнта. Лікар розкаже, як отримати безкоштовний протез ноги в Україні.
 
 

Вибір протезу ноги залежить від багатьох факторів

 
Перед тим, як отримати безкоштовний протез ноги в Україні, слід врахувати важливі моменти. Універсального протезу нижньої кінцівки немає. Його підбирають залежно від ступеня захоплення ноги, фізичних схильностей пацієнта, його фінансових можливостей та планів на подальше життя. Для людей, які, наприклад, хочуть займатися спортом або вести активний спосіб життя, є зовсім інші рішення. Все це впливає на вибір методу виготовлення протезу та матеріалів, що використовуються.
 
 
Вся процедура одержання протезно-ортопедичних виробів вітчизняного виробництва в Україні за бюджетні кошти включає такі етапи:
 
  • Консультація виробника протезів та призначення засобу, який максимально відповідає конкретному випадку;
  • Оформлення до ЛПУ направлення на придбання протезу за державною програмою протезування;
  • Звернення до Управління соціального захисту, де встановлюється група інвалідності та розробляється індивідуальна програма відновлення;
  • Звернення до виробника, який обраний для виготовлення протеза.

Зустріч із лікарем

 
Першим кроком до протезування нижніх кінцівок є, звичайно, відвідування установи, що спеціалізується на протезуванні. Лікар розповість, як отримати безкоштовне протезування нижніх кінцівок.
 
 

Види протезів

 
За своїм призначенням протези поділяються на 2 види:
 
Функціональні протези, що частково замінюють втрачену кінцівку. Це активні вироби, що дозволяють здійснювати досить складні рухи;
Косметичні протези, що зовні схожі на втрачену кінцівку. Вони забезпечують найпростіші дії, наприклад дозволяють ходити, але не бігати, утримувати ложку, але не займатися деякими видами спорту.
 
Виготовленням протезів займаються спеціалізовані протезні заклади, наприклад наші. Якщо ви шукаєте надійний бренд і фахівців, які поколіннями створюють протези - запрошуємо вас скористатися пропозицією. До кожного протеза ми підходимо індивідуально, намагаючись виправдати очікування кожного пацієнта, даючи йому можливість повернути повну мобільність. Державна програма протезування дає можливість отримати протези безкоштовно.
 

Протези ніг

 
Безкоштовні протези нижніх кінцівок бувають 2-х видів – з шарніром колінного суглоба і без нього (для протезування стопи та гомілки). Протез з колінним шарніром – це складний пристрій, оскільки саме колінний суглоб (шарнір) витримує тиск і бере участь у різних рухах. Протези стопи і гомілкостопу можуть мати амортизаційну систему, що дозволяє підлаштуватися під темп і швидкість руху. Отримання протезу ноги безкоштовно - це дуже важливий етап у фізичній та психологічній реабілітації пацієнта після травм.
 
Щоб визначити які безкоштовні протези для інвалідів потрібні, лікар запитує:
 
  • Низька активність – це люди, які рідко виходять із дому, або роблять короткі прогулянки.
  • Помірна активність - хворі пересуваються відкритою місцевістю, добре справляючись з типовими перешкодами, такими як бордюри або сходи.
  • Висока активність – люди без проблем пересуваються на вулиці та долають різні перешкоди, у тому числі круті схили.
  • Дуже висока активність – це хворі, які займаються спортом понад три рази на тиждень.
 
 

Протези рук

Найбільш поширені безкоштовні протези верхніх кінцівок – це тягові чи механічні пристрої. Робота такого протеза заснована на передачі зусилля, що управляє пальцями кисті та суглобами, з уцілілих м'язів через систему тяг. Ці пристрої відрізняються відмінним співвідношенням ціни та якості, простотою обслуговування та використання.
 
 
 


Коментарі до статті
Сіліконові та гелеві лайнери на кукси.Альпс та інші виробники.
044 517 6544
brik-ortoped@ukr.net
Виготовлення протезів кінцівок.Кращі стопи та колінні механізми.Можливе безкоштовне забезпечення.
Ми виготавліваємо сучасні індивідуальні протези кінцівок .Майстерня з Отто Бокк.
Добрий день ! Зателефонуйте   будь ласка, за телефонами, вони проінформують : 
       0-800-755-065 ( безкоштовно)
       067-827-96-96 
       050-827-96-96
https://vztrading.com.ua/ua/companiya/
Як з вами звʼязатися?
Популярні товари


Вам також може бути цікаво

Досвід догляду за лежачими хворими
Досвід догляду за лежачими хворими
Стаття складається з відгуків і порад людей , які доглядали за лежачими хворими , а також рекомендацій медичних фахівців / лікарів реабілітологів .
11.11.2014
Детальніше
Вибираємо правильне пристрій для впевненого пересування
Вибираємо правильне пристрій для впевненого пересування
Для прискорення реабілітаційного процесу, поліпшення емоційного стану людини і надання йому певної свободи від сторонньої допомоги існує безліч пристосувань і пристроїв, вибір яких залежить від ступеня порушень рухової функції.
18.09.2018
Детальніше
Стійке положення: параметри вибору милиць і палиць
Стійке положення: параметри вибору милиць і палиць
Залежно від ступеня порушень можна використовувати різні опорні пристосування - тростини, милиці, ходунки.
24.01.2018
Детальніше
Не обмежуйте свої можливості: потрібні товари для інвалідів
Не обмежуйте свої можливості: потрібні товари для інвалідів
Сучасні виробники медичної техніки та товарів для реабілітації пропонують найрізноманітніші пристосування, механізми і пристрої, які полегшать пересування, прискорять реабілітацію і дозволять користувачеві вести повноцінне активне життя.
31.01.2018
Детальніше
Розгорнути