Не обмежуйте свої можливості: потрібні товари для інвалідів

Дата публикации: 31.01.2018
Дата обновления: 06.04.2023
Содержание:
Одним з найбільш серйозних ускладнень після травм, операцій і тривалих захворювань може стати повна або часткова втрата здатності рухатися. Сучасні виробники медичної техніки та товарів для реабілітації пропонують найрізноманітніші пристосування, механізми і пристрої, які полегшать пересування, прискорять реабілітацію і дозволять користувачеві вести повноцінне активне життя. Щоб розібратися, які пристрої необхідні для людини з обмеженими можливостями, в цій статті розглянуті наступні питання:

Види інвалідних колясок Коляска инвалидная

Для пересування пацієнта, який повністю позбавлений рухової активності або тимчасово не може самостійно пересуватися призначені спеціальні інвалідні коляски .
Існує два види колясок:
- Механічні, що зводяться в рух виключно за допомогою м'язової сили. Є коляски-каталки з ручками, розташованими на спинці. Таку коляску штовхає поперед себе супровідник інваліда чоловік або обслуговуючий персонал лікувального закладу. Вона використовується для пересування повністю паралізованих хворих або пацієнтів в лікарні (з відділення до відділення);
- З електроприводом, що рухається за рахунок енергії вбудованих акумуляторів. Ця коляска найкращий варіант для пацієнтів, які тривалий час або постійно пересуваються тільки в колясці, але при цьому продовжують вести активний спосіб життя. У рух приводиться за допомогою звичайного джойстика, який може бути вбудований в правий або лівий підлокітник. У деяких колясках є можливість перестановки джойстика в ту ручку, яка знаходиться під здоровою рукою.

Як правильно вибрати коляску для інваліда

При покупці коляски треба врахувати безліч чинників, так як неправильно підібраний візок не забезпечить необхідної свободи рухів, а її деталі будуть швидко зношуватися.
При виборі треба врахувати такі особливості і характеристики:
• Колеса - для руху по грунтових дорогах підійде коляска з 4-ма провідними пневмоколесами, в приміщенні - з суцільнолитими передньо- або задньопривідними колесами;
• Вантажопідйомність - від 110 до 180 кг;
• Підніжка - поворотна, знімна / стаціонарна, регульована / нерегульована по висоті;
• Кут нахилу спинки;
• Вага крісла - 30-170 кг;
• Тривалість шляху, який електроколяски може пройти на одному заряді.
Для пацієнтів, які змушені перебувати в колясці тимчасово, найкращим рішенням будуть інвалідні коляски б / у , яку можна вибрати і придбати на сайті мережі.

Ходунки Облаштування пандусів для інвалідів

Для вільного спуску і підйому, переїзду через бордюри, підйому по сходах призначені спеціальні пандуси для інвалідів . Переносні (мобільні) пандуси виготовляються з дюралюмінію і покриваються нескользящим матеріалом. Телескопічні (розбірні) пандуси можуть бути прямокутними або криволінійними, для підйому в приміщення, громадський або індивідуальний транспорт. Вибираючи пандус, потрібно враховувати, де він буде використовуватися, максимальну висоту, на яку треба підніматися, матеріал і форму конструкції.
Для чого призначені ходунки
Ходунки для інвалідів призначені для забезпечення надійної опори і перерозподілу надлишкового навантаження на нижні кінцівки і хребет. Вибір виду ходунків залежить від інтенсивності порушення і етапу реабілітаційного процесу:
- Стаціонарні (фіксовані) ходунки у вигляді рами, всередині якої розташовується хворий. Вони переставляються повністю всією конструкцією при кожному кроці. Забезпечують стійкість і рекомендуються на перших етапах реабілітації, при порушеннях координації;
- Крокуючі, в яких кожна сторона переставляється окремо. Вони повністю імітують процес ходьби і рекомендуються на пізніх стадіях реабілітації, коли пацієнт досить впевнено стоїть на ногах;
- Універсальні, які можна використовувати в фіксованому та крокуючому режимі. Вони використовуються на всіх стадіях реабілітації.
Найчастіше ходунки використовуються в процесі реабілітації після травм і операцій, а також для користувачів, для яких опори на тростину недостатньо, а для переходу на милиці немає показань.
Опорні пристрої - тростини і милиці Трость
Тростини використовують при незначних порушеннях рухової функції або в заключній стадії реабілітаційного процесу після травм і операцій. Для пацієнтів з обмеженою рухливістю кисті підійдуть палиці з ручкою спеціальної анатомічної форми. Палиця може бути виконана з металу або дерева. Для запобігання ковзання і захисту закінчення тростини від пошкодження, її кінець закритий гумовим наконечником (накостильніком). Тростини бувають одно- і чотириколісні. 4-х опорна тростину забезпечує більш стійке становище і рекомендується людям з порушеннями координації рухів. Крім опорної функції, тростину може бути деталлю створюваного образу.
Милиці - це кошти опори при пересуванні, які використовуються після операцій і травм. Залежно від типу опори милиці бувають 2-х видів:
- Пахвові милиці, які використовуються для літніх пацієнтів і людей з надмірною вагою, коли опори на руки недостатньо. Основним критерієм вибору є висота милиць, тому що занадто високі милиці будуть тиснути на пахвові западини, що може привести до формування потертостей і пошкодження нервів, а низькі не зможуть в достатній мірі розвантажити хребет і нижні кінцівки;
- підлокітною милиці використовуються пацієнтами, яким досить опори на кисті рук і лікті. Ці милиці більш компактні, вони забезпечують пацієнтові комфорт і мобільність. Ручка підлокітною милиці може бути анатомічної або звичайної форми, з м'якого або жорсткого матеріалу.
Знову ж правильним вибором будуть милиці з можливістю регулювання висоти, їх можна найточніше адаптувати під особливості пацієнта. Закінчення милиць захищене від пошкоджень накостильніком з нековзною гуми, який можна замінити при його повному зносі.
Медицинская кровать Ліжка універсальні і матраци для них
Для забезпечення комфорту лежачого хворого необхідно придбати функціональну медичну ліжко зі спеціальним матрацом.
Медичні ліжка бувають 2-х, 3-х і 4-х секційними:
• 2-х секційні ліжка дають можливість змінити положення голови і плечового пояса. Використовуються в лікарнях і вдома;
• 3-х секційні ліжка дозволяють змінити положення ніг, голови і плечового пояса. Хворого можна посадити або просто підняти голову, можна опустити ноги;
• 4-х секційні ліжка складаються їх ніжний, підголовні, тазостегнової і проміжної секцій. Така ліжко встановлюється в клініках і лікарнях, вона дозволяє розташувати пацієнта в спеціальних позах для проведення певних процедур (Фаулера, Тренделенбурга, антіТренделенбурга).
За типом приводу ліжка бувають механічні, з черв'ячним приводом, електричні або з пневмоприводом. Найкращим варіантом для пацієнта, який постійно знаходиться в ліжку, буде ліжко з електроприводом, яка управляється за допомогою звичайного джойстика. Вона забезпечує користувачеві певну ступінь свободи - він може самостійно змінити своє становище, розташуватися напівсидячи для роботи, перегляду телепередач або їжі.
Важливими аксесуарами для зручності лежачих хворих є спеціальні протипролежневі матраци . Вони бувають 2-х видів:
- Ніздрюваті, які підходять для профілактики і лікування пролежнів I і II ступеня. Осередки матраца, розташовані в шаховому порядку, піддувала поперемінно, завдяки чому відбувається мікромасаж проблемних зон, поліпшується кровообіг і знижується ймовірність виникнення пролежнів;
- Балонні матраци, які складаються з секцій в формі подовжених труб. Завдяки лазерної мікроперфорації відбувається додатковий воздухообдув. Чи не утворюються попрілості, вогнища запалення, поліпшується мікроциркуляція крові, в результаті чого, ризик формування пролежнів значно зменшується.
Де купити
Коляски для інвалідів нові і б / у, пандуси, підйомники, тростини, ходунки, милиці, ліжка і комплектуючі до них, медичні меблі та інші товари для догляду за хворими і поліпшення якості життя інвалідів можна вибрати і придбати в роздрібних точках або на сайті мережі .


Коментарі до статті
Популярні товари


Вам також може бути цікаво

Досвід догляду за лежачими хворими
Досвід догляду за лежачими хворими
Стаття складається з відгуків і порад людей , які доглядали за лежачими хворими , а також рекомендацій медичних фахівців / лікарів реабілітологів .
11.11.2014
Детальніше
Де можна отримати протези безкоштовно?
Ампутація кінцівок – це величезна проблема, яка не тільки ускладнює життя людини, а може стати причиною важкого психологічного стану, коли вона не уявляє, як жити далі. Вирішити цю тяжку проблему і допомогти людині продовжувати повноцінно жити допоможе протезування. Так як якісні сучасні протези кінцівок - це дорогі пристрої, часто виникає питання, як отримати безкоштовно протези для інвалідів.
21.07.2022
Детальніше
Вибираємо правильне пристрій для впевненого пересування
Вибираємо правильне пристрій для впевненого пересування
Для прискорення реабілітаційного процесу, поліпшення емоційного стану людини і надання йому певної свободи від сторонньої допомоги існує безліч пристосувань і пристроїв, вибір яких залежить від ступеня порушень рухової функції.
18.09.2018
Детальніше
Стійке положення: параметри вибору милиць і палиць
Стійке положення: параметри вибору милиць і палиць
Залежно від ступеня порушень можна використовувати різні опорні пристосування - тростини, милиці, ходунки.
24.01.2018
Детальніше
Розгорнути