Види інвалідних колясок

Дата публикации: 31.08.2012
Дата обновления: 05.04.2023

 В даний час на ринку представлено безліч моделей інвалідних колясок, що відрізняються як дизайном, так і набором технічних характеристик. Інвалідні крісла-коляски діляться на: 1) крісла-каталки. Якщо людина сильно ослаблений і управляти коляскою йому не під силу, в цьому випадку доглядальниця, медсестра або опікун возять його в кріслі-каталці; 2) крісла-коляски. Кріслом-коляскою інвалід управляє самостійно, використовуючи ручний або електричний привід. У мережі магазинів "Ваше Здоров'я" Ви можете купити інвалідну коляску або взяти на прокат.

Можна розділити інвалідні коляски на такі типи:
  • Кімнатні
  • Активні
  • Універсальні
  • Посилені
  • Многофонкціональние
  • З електроприводом
  • Дитячі

Розглянемо різні моделі інвалідних колясок , їх позначення, особливості, відмінність.

Кімнатні - коляски, на яких зручно пересуватися по будинку, квартир, пересування стає більш зручним і комфортним.
Активні інвалідні коляски - це оптимальний вибір для людей з обмеженими можливостями, які воліють активне проведення часу і багато пересуваються, хочуть мати максимум мобільності та маневреності. Цей вид колясок відрізняється підвищеною міцністю, надійністю, маневреністю та легкої керованістю. Активні інвалідні коляски можуть використовуватися в приміщенні і на вулиці при наявності твердого дорожнього покриття. Багатофункціональність активних інвалідних колясок дозволяє людям, що використовують інвалідну коляску активного типу займатися спортом і танцями, а також використовувати її при проведенні тренування в умовах реабілітації та відновлення функцій опорно-рухового апарату людини. При виробництві активних інвалідних колясок використовуються алюміній і титан. Ці матеріали володіють такими важливими властивостями як легкість і міцність, що дозволяє максимально комфортно використовувати такі коляски в житті.
Спортивні коляски - призначені для заняття професійним спортом і танцями. Подібні коляски виготовляються на замовлення з урахуванням всіх особливостей планованої експлуатації. При цьому використовуються особливо міцні матеріали, здатні витримати екстремальні спортивні навантаження. Спортивні інвалідні коляски важать набагато менше стандартних базових колясок (8-14,5 кг). Подібна легкість досягається за рахунок рами з особливих легких сплавів, зменшеного діаметру передніх коліс, спеціально змодельованої спинки і мінімальних підлокітників. Спортивна інвалідна коляска дозволяє з легкістю грати в баскетбол і великий теніс на будь-якому рівні, від любителя до професіонала.
Універсальні - інвалідні візки такого типу являють собою оптимальне співвідношення ціни, якості та функціональності. Інвалідні коляски можуть використовуватися, як в квартирі, так і на вулиці. Підходять для людей із середнім рівнем активності, забезпечують високий рівень комфорту і надійності.
Посилені - коляски призначені для людей з великою вагою і мають подвійну стійку раму із сталі. Спинки і сидіння виготовлені з матеріалів підвищеної міцності.
Многофонкціональние - вони володіють такою унікальною функцією як відкидна спинка і подьем кута нахилу підніжок, що дає вожмоность отримати рівну поверхню і використовувати інвалідну коляску навіть як ліжко. Верхня частина спинки є Наймане, тому багатофункціональні коляску можна використовувати також як і звичайну інвалідну коляску. Деякі моделі можуть додатково комплектуватися фіксаторами ніг, голови і рук.
Інвалідна коляска з електроприводом - коляска з електричним приводом працює від акумуляторних батарей, здатна на одному заряджанні проходити від 10 до 40 км і розвивати швидкість до 10 км / год. Пульт управління коляскою, або джойстик вбудований в підлокітник, максимально зручний і простий у використанні. Існують також електричні крісла з Вертикалізаторів - механізмом підйому у вертикальне положення, за допомогою якого людина, що сидить в інвалідному кріслі, може дотягнутися до предмета, розташованого досить високо, наприклад, дістати книгу з полиці. Ці коляски можна використовувати всередині приміщень або на відкритому повітрі. Більшість моделей можуть бути використані при необхідності як механічна коляска. Коляски з електроприводом дозволяють хворому набагато швидше і зручніше пересуватися, при цьому зберігаючи у користувача набагато більше сил. Але у них є невеликий мінус - це їх вартість. Купити інвалідну коляску з електроприводом може дозволити собі не кожен.
Дитячі - більшість дитячих колясок виготовляються на замовлення, при виборі їх виборі треба приділити ще більше уваги. Ці коляски оснащені фіксуючими ременями, абдуктора, підголовником, ручкою-обмежувачем, блокатором передніх коліс, дахом і чохлом від дощу та сонця. Легка і стабільна конструкція, якісне виконання і веселий дизайн принесуть задоволення Вам і Вашій дитині.
Інвалідні коляски з санітарним оснащенням - призначені для використання в якості душової або туалетного коляски. Дані коляски оснащені знімним судном.
Ми пропонуємо активні, багатофункціональні, універсальні, дитячі та інші види інвалідних колясок від провідних виробників, кожна з яких має високотехнічне виконання, гарантує надійність і зручність використання, відповідає всім сучасним потребам.


Коментарі до статті
Вітаю! Мені потрібна коляска для пересування самостійно, лежачи на животі. Шукаю, та не можу знайти. Попадаються коляски, що розкладаються, для перевезення супроводжуючим людиною інваліда в положенні лежачи на спині, але це все не те. Потрібна коляска саме ДЛЯ ПЕРЕДВИЖЕННЯ САМОСТІЙНО ЛЕЖА НА ЖИВОТІ і крутячи колеса власними руками. Раніше такі коляски були і в народі їх називали "торпеда". Зараз скільки не шукаю, не можу знайти. Підкажіть будь ласка, як і де таку знайти.
Добридень! На жаль, у нас таких моделей немає.


Вам також може бути цікаво

Інвалідний візок безкоштовно - як отримати?
Інвалідний візок безкоштовно - як отримати?
У Вас є унікальна можливість отримати крісло - коляску ТМ Invacare , провідного світового виробника , безкоштовно .
03.06.2015
Детальніше
Огляд активних колясок Kuschall
Огляд активних колясок Kuschall
Розглянемо порівняльні характеристики найбільш популярних моделей Kuschall .
18.11.2013
Детальніше
Активні коляски для динамічних людей!
Активні коляски для динамічних людей!
Активні інвалідні коляски дуже маневрені, володіють великим спектром можливостей установок і налаштувань.
08.10.2013
Детальніше
Розгорнути