Інвалідний візок безкоштовно - як отримати?

Дата публикации: 03.06.2015
Дата обновления: 25.03.2024
Содержание:

Інвалідний візок значно покращує якість життя людини з обмеженими можливостями, дозволяючи йому самостійно пересуватися, здійснювати прогулянки, відвідувати магазини та громадські місця і навіть займатись домашнім господарством.. Так як інвалідні візки – це досить дорогі пристрої, у людей з обмеженими можливостями часто виникає питання, як отримати візок інваліду 1 групи безкоштовно. Самостійно вибрати і отримати інвалідний візок безкоштовно тепер має право кожна людина з обмеженими можливостями в Україні. Раніше проводилися спеціальні тендери, а вигравали виробники, чиї товари були дешевші, а якість не дуже високим. Нині система забезпечення інвалідів-візочників докорінно змінилася. Людина з особливими потребами отримує від держави ту модель, яка для нього найбільш підходить, навіть засіб пересування з електроприводом. Інвалідний візок безкоштовно надається після надання відповідних документів.

 

Куди звертатися?

Як отримати інвалідний візок безкоштовно в Україні підкажуть у відповідних органах. Щоб безкоштовно мати інвалідний візок, необхідно звернутися в органи соцзахисту. Ви повинні надати наступні документи:
  • Ідентифікаційний код, паспорт;
  • Висновок медико-соціальної експертної комісії (МСЕК);
  • Заява;
  • Індивідуальну програму реабілітації.

Далі ви отримуєте напрямок і маєте право вибрати підприємство виробника, постачальника, звернутися в магазини Києва, а також безкоштовно замовити ту конструкцію, яку вважаєте для себе підходящої. Знаючи, як отримати інвалідне крісло безкоштовно, будь-який користувач зможе зробити це за короткий термін. Це дуже важливо для людей з обмеженими можливостями, оскільки самостійне пересування значно полегшить їхнє життя.

Переваги сучасних інвалідних колясок

Європейські виробники подбали про комфорт користувачів. Сучасні моделі мають легку вагу, литими колесами, невеликою шириною, що дозволяє проходити в вузькі проходи. Більшість з них складається, що полегшує зберігання і транспортування. Вони мають різні функції і регулювання. Їх якість відповідає європейським стандартам. Правильно підібране виріб забезпечить комфортне і швидке пересування, при цьому не допустить тертя і зіткнень тіла об бічні стінки.

Критерії вибору

Щоб інвалідний візок повністю задовольняв потреби конкретного користувача треба не тільки знати, як отримати візок для інваліда безкоштовно, слід розібратися, якими критеріями треба керуватися при виборі:

  • Допустиме навантаження – якщо людина важить більше 100 кг, вибирайте модель з посиленим каркасом, оскільки навіть якщо вибрати полегшену конструкцію, то виникнуть проблеми з пересуванням;
  • Ширина сидіння – якщо воно занадто широке, а пацієнт худий, то спина погано фіксується, що веде до проблем з хребтом, а у повної людини, утиснутого в вузьку модель, почнуться порушення кровообігу: варикоз, тромбоз, артроз суглоб тощо.;
  • Загальна ширина – важливо, щоб виріб, проходило в дверні прорізи вашої квартири, щоб людина не виявився замкнутий в чотирьох стінах;
  • Легкість і маневреність;
  • Підлокітники, підніжки, підголівник – можливість регулювання.

Процес отримання інвалідного візка безкоштовно

Після того як модель коляски обрана, місцевий орган праці та соцзахисту відправляє офіційної компанії-дистриб'ютора напрямок. Далі замовлення приймають в роботу. Після обробки замовлення, обрана модель доставляється безкоштовно на будинок. Співробітники компанії-дистриб'ютора проведуть інструктаж, ознайомлять з функціями і особливостями вироби. Перш ніж замовити конструкцію, ви можете по телефону зв'язатися зі службою клієнтської підтримки, задати питання, що стосуються вироби і можливій комплектації.



Коментарі до статті
Добрий ранок. Скажіть,будь ласка,у Вашому магазині можна отримати коляску з електроприводом Мірід Д-810 через соцзахист? Електронне направлення уже сформовано з Фонду інвалідів
Добрий день ! По питанню   безкоштовних товарів по державній програмі  зателефонуйте   будь ласка, за телефонами, вони проінформують : 

       0-800-755-065 ( безкоштовно)

       067-827-96-96 

       050-827-96-96

https://vztrading.com.ua/ua/catalog/category/86/ 

Видача засобів реабілітації через ФСЗІ по державній програмі

       Дякуємо за звернення!
>> Чтобы бесплатно иметь инвалидную коляску, необходимо обратиться в органы соцзащиты.
Доброго дня, а які органи маються на увазі? МСЕК, ВЛК, ПОЛіКЛИНІКИ нічого такого не предлагали.
Добрий день ! По питанню   безкоштовних товарів по державній програмі  зателефонуйте   будь ласка, за телефонами, вони проінформують : 

       0-800-755-065 ( безкоштовно)

       067-827-96-96 

       050-827-96-96

https://vztrading.com.ua/ua/catalog/category/86/ 

Видача засобів реабілітації через ФСЗІ по державній програмі

       Дякуємо за звернення!
Чи можна замовити індивідуальну інвалідну коляску з своїми розмірами і параметрам?
Так, це можливо. Ширина сидіння крісел колісних, які Ви можете замовити у нас, підбирається відповідно до ширини тазу користувача. При підборі візка активного типу окрім ширини сидіння ще мають бути враховані параметри глибини сидіння, його висоти відносно підлоги, висота спинки та підніжки.

Мамі 84 роки, ходьба дається їй насилу і сильним болем. Пенсія маленька. Потрібна інвалідна коляска. Бажано безкоштовна або частково оплачувана.
Ви можете звернутись в орган соціального захисту у випадку якщо у Вашої мами наразі діюча індивідуальна програма реабілітації (ІПР) при наявності інвалідності. Там Ви зможете написати заяву для майбутнього отримання крісла колісного та після сформування електронного направлення Фондом соціального захисту, написати заяву на ТОВ «Ваше Здоров’я Трейдинг» для отримання крісла колісного за бюджетні кошти.

Добридень. Рекомендуємо Вам звернутись до наших партнерів: (044) 221-68-20 (068) 296-10-09. Дякую за звернення.
МСЕК прописав мені активну коляску але орган соцзахисту каже мені, що не належить, що потрібна ще довідка, що я займаюся чимось, тобто. е навчаюсь, спорт і т.д. д. Дайте відповідь мені будь-ласка чи це "маячня" або з глузду сходять ...?
Згідно постанови Кабінету Міністрів України №321 для отримання крісла колісного активного типу дійсно потрібно надати довідку з місця роботи, навчання або служби.
Добридень! Пропонуємо вам звернутися за консультацією з цього питання до наших партнерів, компанії ВЗ Трейдінг за тел.044-221-68-20 або 044-361-77-28.
я інвалід з дитинства 1 а група 30 років оформила документи на електроскутер але в соцзахисті сказали що комісія з транспорту може тільки електроколяску але коляскою з електроприводом важче керувати тому що дуже чутливий джостик в електроскутері набагато простіше чому немає можливості отримати інваліду те, що йому дійсно дуже потрібно а не те щоб взяти і не користуватися і чи є можливість інваліду придбати самому, а соцзахист сплатить де це все дізнатися
Забезпечення засобами реабілітації по державній програмі через органи соцзахисту здійснюється згідно діючої інвалідності та індивідуальної програми реабілітації. З метою зміни або доповнень ІПР Вам потрібно звернутись у МСЕК, для того, щоб лікарська комісія внесла зміни або доповнення в програму реабілітації згідно функціональних можливостей та потреб користувача.
Добридень!
Юлія, на жаль, види та умови безкоштовного надання медтехніки не дають широкого вибору товарів. Про додаткові умови придбання та компенсації варто дізнатися у соцзахисті.
Тетяно, дізнатися про це напевно ви зможете звернувшись у службу соцдопомоги. З 1 групою інвалідності, ви зможете отримати візок безкоштовно або за пільговою ціною. Щодо того, чи буде вона з електроприводом - це ви зможете дізнатися безпосередньо при поданні заяви на пільгову медтехніку.

З питань пільгових інвалідних візків ви можете звернутися до наших партнерів ВЗ Трейдинг за тел.044-221-68-20 або 044-361-77-28
чи має право на інвалідний візок з електроприводом, від держави безкоштовно, інвалід 1 групи, немає обох ніг, 72 роки.
я інв. 2-й гр. Моя доглядальниця оформляє в соцзабезі мені коляску .. Їй сказали що від мене треба довіреність завірену нотаріусом. Як я можу отримати довіреність якщо я не можу ходити і навіщо взагалі потрібна ця довіреність?
Довіреність потрібна для того, щоб довірена особа могла представляти Ваші інтереси в органах соцзахисту. Ви можете звернутись до нотаріуса, що знаходиться недалеко від Вашого місця проживання, та проконсультуватись з ним де можна оформити довіреність.

Добридень. Я інвалід 1 групи. Інсульт у 2011 році. Перелом шийки стегна, коксартроз 1 ст. Паралізована ліва сторона. У співбесіді отримала інвалідний візок, але я на ньому можу тільки по колу крутитися. З будь-ласка чи маю я право на коляску з ел. приводом? І чи потрібні на неї права, як нам сказали в радбі.
Для отримання крісла колісного з електроприводом через Фонд соціального захисту за бюджетні кошти особа має пройти транспортну МСЕК та отримати відповідне схвальне рішення цієї комісії. Якщо особа проходить транспортну МСЕК, її видається документ, що отримано схвальну відповідь. При наявності документу про проходження транспортної МСЕК особа може отримати коляску з електроприводом якщо це не буде суперечити таблиці сумісності засобів реабілітації, розробленої міністерством соціальної політики.
Привіт Ніна. З цим питанням можете звернутися до наших партнерів ВЗ Трейдинг за тел.044-221-68-20 або 044-361-77-28
Добридень! Підкажіть будь ласка я можу отримати візок COMPACT, Kuschall. Через совбес безкоштовно
Доброго дня. Наразі вартість крісла колісного Compact перевищує граничну вартість, встановлену державою, тому отримання коляски цієї моделі можливе лише з доплатою. Також потрібно надати довідку, яка підтверджує те, що особа навчається, працює або служить згідно постанови №321 Кабінету Міністрів України.
Доброго дня, Володимире.

Інвалідними візками через Радбез займаються наші партнери ВЗ Трейдінг. З усіх питань Ви можете звернутися за телефонами: (044) 221-68-20, 361-77-28.

Дякую за звернення.
підкажіть, якщо колеса з інвалідного візка стали непридатними, чи можлива безкоштовна заміна? куди звертатись?
Якщо дане крісло колісне було отримано через Фонд соціального захисту, то після проходження терміну користування два роки, особа, якій була видана ця коляска, може подати заяву на післягарантійний ремонт цього засобу реабілітації за бюджетні кошти. Одна заява з переліком комплектуючих, які вийшли з експлуатації, надсилається на Фонд соціального захисту, а друга на підприємство, на якому користувач бажає робити післягарантійний ремонт. Вартість післягарантійного ремонту за весь термін експлуатації не може перевищувати 70% вартості виробу.
Добридень. Якщо Ви отримували візок через управління соціального захисту, то Вам краще і звернутися в саме управління і вони нададуть Вам список компаній, які займаються ремонтом. Якщо ж Ви купували візок за свої гроші, то потрібно звернутися до сервісного центру компанії. Зазвичай контакти офіційного представника та сервісного центру вказані на гарантійному талоні.
Терміни отримання коляски цікавлять, 8-й місяць чекаємо, боюсь, не доживемо. На запити щось плетуть про тендери, які скасували, виходить, брешуть.
Видача засобів реабілітації проходить згідно створених передзамовлень, по яких держава виділяє кошти на отримання засобів реабілітації. Після того, як кошти надійдуть на рахунок органу соцзахисту і цей орган укладає договір з підприємством, яке буде здійснювати забезпечення засобом реабілітації, і, впродовж 45 робочих днів з дати підписання цього договору, особа має бути забезпечена засобом реабілітації.

Добридень. Краще звернутися до компанії, де Ви замовляли коляску для повної консультації. Якщо Ви замовляли візок в компанії Ваше Здоров'я Трейдинг, то можете звернутися за телефоном: 067-827-96-96.
можна мені отримати коляску важеля замість кімнатної якщо мені дали електроприводом а кімнатної я не користуюся.
За консультацією Вам потрібно звернутись в орган соціального захисту населення з метою того, щоб спеціалісти установи переглянули перелік засобів реабілітації, які Ви можете отримати по державній програмі, та ознайомили Вас з таблицею сумісності засобів реабілітації.
Добридень. Для повної консультації нам потрібні Ваші дані для перевірки у програмі Центральний банк з інвалідності. Прошу Вас набрати нас за телефоном (067) 827-96-96 і ми намагатимемося Вам допомогти.
Дивні правила (або закони? .......) Виписали для дружини-інваліда 1гр. (системний остеопороз) 6 предметів по догляду ... Собес зафіксував, але кажуть: "ось буде фінансування, а потім" .. А подруга її сказала, що їй паличка прийшла на 6 (шостий!) рік. Може моїй дружині відмовитися?
Засоби реабілітації видаються через органи соцзахисту після надходження на рахунок органу Фонду соціального захисту коштів державного фінансування. Після того, як кошти надійдуть на рахунок органу соцзахисту і цей орган укладає договір з підприємством, яке буде здійснювати забезпечення засобом реабілітації, і, впродовж 45 робочих днів з дати підписання цього договору, особа має бути забезпечена засобом реабілітації.
У мене чоловік інвалід 1гр і я йому через райсобес отримала дуже багато-ліжко функціональну витяг. так що потрібно просто цим зайнятися і все вийде
Скажіть, будь ласка, які коляски можна замовляти через управління соціального захисту з вашого магазину інваліду 1 групи? На яку суму? Ваша фірма, магазин є в списку в управлінні соціальному захисті де робити замовлення? Спасибі за відповідь.
Ви можете ознайомитись з переліком засобів реабілітації, які можна замовити згідно індивідуальної програми реабілітації, в органі соціального захисту населення. Кожна група крісел колісних має свою граничну вартість, засоби цієї групи мають вкладатись у цю вартість та бути зареєстровані в переліку Міністерства соціальної політики. Більшість крісел колісних ТОВ «Ваше Здоров’я Трейдинг» є в цьому переліку. В асортимент входять якісні засоби реабілітації європейського виробництва, а саме крісла колісні низькоактивні, середньоактивні, активного типу, багатофункціональні та з електроприводом.

Підкажіть заяву пишеться на місці чи є якась форма її складання?
Одна заява пишеться в органі соціального захисту, а друга на підприємстві, яке Ви оберете для виконання замовлення. Бланки цих заяв затверджені Міністерством соціальної політики.
Катерина, форму для написання заяви Вам нададуть у районному управлінні соціального захисту населення. Дякую за питання!


Вам також може бути цікаво

Види інвалідних колясок
Види інвалідних колясок
Інвалідні коляски можна розділити на різні типи
31.08.2012
Детальніше
Огляд активних колясок Kuschall
Огляд активних колясок Kuschall
Розглянемо порівняльні характеристики найбільш популярних моделей Kuschall .
18.11.2013
Детальніше
Активні коляски для динамічних людей!
Активні коляски для динамічних людей!
Активні інвалідні коляски дуже маневрені, володіють великим спектром можливостей установок і налаштувань.
08.10.2013
Детальніше
Розгорнути