Як уникнути плоскостопості

Дата публикации: 16.04.2019
Дата обновления: 04.04.2023
Содержание:
Плоскостопість - патологічна зміна форми стопи, зумовлена опущенням зводу стопи. Така деформація  може розвиватися в різному віці. Багато хто цікавиться тим, як запобігти плоскостопості.
Щоб запобігти розвитку деформації зводу стопи варто знати основні причини, що викликають плоскостопість. Одним із найбільш поширених чинників, що підвищують ризик розвитку плоскостопості, є неправильно підібране взуття. Людська стопа працює як амортизатор, що сприяє правильному перерозподілу навантаження. Незручне взуття в свою чергу порушує амортизуючі здібності стопи і заважає перерозподілу навантаження. Змінити це можна купивши ортопедичні устілки .
Завдяки цій статті ви дізнаєтеся відповіді на такі питання як:

Функції ортопедичних устілок

Ортопедичні устілки призначені для попередження патологічних змін форми стопи або лікування вже наявних деформацій. Ці вироби сприяють поліпшенню амортизувальних функцій підошви, а також захищають суглоби стопи від підвищених навантажень.
Ортопедичні устілки Spannrit MEMOGEL

Прості правила профілактики плоскостопості

Як уникнути плоскостопості у дітей? Кожен крок дитини приносить радість батькам. Хочеться, щоб дитина відчувала себе комфортно і впевнено. Для цього варто подбати про здоров'я ніжок малюка. Природа наділила стопу особливою міцністю і еластичністю за рахунок надійного скріплення між собою суглобів, м'язів і зв'язок. Щоб плоскостопість не розвинулася у дитини важливо подбати про збереження анатомічної форми стопи.
Фахівці виділили кілька правил, які допоможуть уникнути плоскостопості у дитини:
  • правильний підбір взуття для дитини. Взуття не повинне стискати або здавлювати стопу. Під час примірки, розпитайте дитину, чи не тисне йому виріб. Попросіть пройтися і потім знову запитайте, чи не відчуває вона дискомфорт;
  • після попередньої консультації лікаря, придбайте профілактичні ортопедичні устілки;
  • більше гуляйте босоніж. Не бійтеся відпускати дитину бігати по траві або піску босоніж або у шкарпетках. Це позитивно позначається на кровопостачанні стопи та зміцненні кістково-м'язового апарату стопи.
Що робити, щоб у дитини не було плоскостопості? Збереженню анатомічного положення склепінь стопи сприяють заняття спортом. Запишіть дитину в секцію балету або футболу. Це допоможе не тільки підвищити міцність зводу стопи, а й в цілому укріпить організм дитини.
 


Коментарі до статті
Популярні товари


Вам також може бути цікаво

Як вибрати ортопедичні устілки?
Як вибрати ортопедичні устілки?
Допомогти впоратися з захворюванням в дитячому віці і зупинити його розвиток у дорослих допоможуть ортопедичні устілки.
27.09.2016
Детальніше
Що таке ортопедичні устілки?
Що таке ортопедичні устілки?
Наші стопи - це перша ділянка, на який виявляються великі навантаження.
27.09.2016
Детальніше
ТОП-5 виробників ортопедичних устілок
ТОП-5 виробників ортопедичних устілок
Провідну роль в лікуванні плоскостопості грає «правильна» комфортне взуття і носіння ортопедичних устілок.
27.09.2016
Детальніше
Що вибрати: ортопедичне взуття або ортопедичні устілки?
Що вибрати: ортопедичне взуття або ортопедичні устілки?
Оскільки взуття, пропонована в магазинах, не завжди зручна і має правильну конструкцію, лікарі рекомендують носити профілактичні ортопедичні устілки, навіть тим, хто не зіткнувся з проблемою плоскостопості.
27.09.2016
Детальніше
Розгорнути