Що таке ротавірус у дітей

Дата публикации: 18.03.2019
Дата обновления: 31.03.2023
Содержание:

Турботи, шум, щирий сміх та тупотіння маленьких ніжок, що може бути краще, ніж свої діти? Здорова дитина - головна радість батьків, тому вони повинні знати, що таке ротавірус у дітей і як з ним боротися. Більше 90% дітей переносять ротавирусную інфекцію. Як правило, імунна система дітей від 5 років і дорослих самостійно справляється з недугом. Особливу небезпеку захворювання становить для дітей грудного віку. Дана стаття допоможе розібратися в таких питаннях:

 

Що таке ротавірус

Ротавірусний гастроентерит - інфекційна патологія, спричинена вірусом з роду Rotavirus. Проникнення даних агентів в травну систему викликає порушення процесів травлення і руйнування епітеліального вистилання порожнистих органів. Областю розвитку інфекційного вогнища є слизова оболонка шлунка і кишечника. Педіатри стверджують, що батькам не варто нехтувати першими ознаками захворювання. Вірусний гастроентерит може бути причиною важкого ступеня зневоднення з наступним розвитком гіповолемічного шоку.

 

Риб'ячий жир з анчоусів для дітей 300 мг №100 ОрландоСимптоматичні прояви ротавирусного гастроентериту

Інкубаційний період складає 1-2 доби. Після закінчення цього періоду стрімко розвивається захворювання. Важливо оперативно відреагувати на симптоматичні прояви і негайно звернутися до лікаря. Фахівці виділили основні ознаки вірусного гастроентериту.

Симптоми ротавірусу у дітей:

  • дискомфорт і біль в черевній порожнині;
  • гіпертермія, лихоманка;
  • нудота, часте виділення блювотних мас;
  • рідкий стілець протягом 2-7 днів;
  • загальна слабкість і нездужання.

Безпричинна дратівливість, похмурість і плаксивість, сонливість, слабкість, зниження кількості добового виділення сечі, сухість слизової і шкірних покривів і інші ознаки ротавірусу у дитини повинні змусити батьків негайно звернутися до лікаря.

Основний шлях передачі збудників ротавирусного ентериту - фекально-оральний. Причиною захворювання можуть стати немиті овочі та фрукти, заражена вода, недостатньо оброблена їжа. Тривалість захворювання - від 1 до 2 тижнів.

 

Негативні прояви захворювання

Що таке ротавірус у маленьких дітей? Дітлахи до 2-х років важко переносять захворювання. Особливий дискомфорт представляють діарея і блювота. У маленьких дітей акт дефекації може відбуватися до 14-15 разів на добу. Відмітною ознакою є те, що стілець пінистий, що складається, в більшій мірі, з води і слизу. Прискорений рідкий стілець разом з водою вимиває важливі мікроелементи і вітаміни. Поповнити запас допоможуть БАД добавки. Біологічно активні добавки використовують для оптимізації метаболічних процесів.

У період хвороби дитини як ніколи потрібно збалансоване харчування, щоб поповнити запас поживних речовин і зміцнити імунну систему.

Лікування захворювання залежить від ступеня активності вірусу в організмі. Як правило, боротьбу з інфекційним агентом проводять амбулаторно. Госпіталізація в стаціонар потрібно в запущених випадках.

 


Коментарі до статті
Популярні товари


Вам також може бути цікаво

Що таке дієтичні добавки
Що таке дієтичні добавки
Величезну роль в цьому відіграє їжа , а саме , повноцінний , збалансований раціон, що містить вітаміни , мінерали , ферменти , харчові волокна і т.д.
26.06.2014
Детальніше
Все про продукцію Solgar
Все про продукцію Solgar
Не завжди навіть повноцінне харчування забезпечує людському організму одержання всіх необхідних корисних речовин і вітамінів для підтримки здоров'я.
13.07.2015
Детальніше
Дієтичні добавки для дітей
Дієтичні добавки для дітей
Навіщо потрібні дієтичні добавки для дітей?
24.07.2014
Детальніше
Розгорнути