Дієтичні добавки для дітей

Дата публикации: 24.07.2014
Дата обновления: 04.04.2023
Обмін речовин у дитячому організмі відбувається набагато швидше , ніж у дорослих. Це й зрозуміло , малюки постійно знаходяться в русі: бігають , стрибають , грають і активно пізнають світ . Звичайно , дорослим така активність не під силу. Крім того , що дитячий організм виконує свої основні функції , всі його системи адаптуються до навколишнього середовища. А саме основне - дитина постійно зростає , що вимагає безперервного надходження необхідних вітамінів , мікроелементів , амінокислот і солей. Також велике навантаження припадає на опорно- руховий апарат , нервову , ендокринну і серцево- судинну систему організму. Безумовно , ресурси організму розраховані на дитячу активність і, тим не менше, краще допомогти забезпечити його всім необхідним для ефективного росту і розвитку.
Навіщо потрібні дієтичні добавки для дітей?
Батьки повинні пам'ятати , що основне завдання правильного харчування не просто наповнити шлунок , а нагодувати організм корисними речовинами. Тому будь-який продукт , перш за все, слід розглядати з позиції його вітамінної , мінеральної , білкової , вуглеводної і жирової цінності. Але діти люблять в основному смачну , а не корисну їжу. І така їжа часто виявляється досить шкідливою для організму, що росте . Те , що сьогодні лежить на прилавках магазинів , часто не містить всіх необхідних речовин . Тут і прийдуть на допомогу дієтичні добавки для дітей. У них міститься вітамін С , що виконує роль антиоксиданту , який зміцнює імунну систему , вкрай необхідний для здоров'я ясен , кісток судин і сприяє загоєнню ран. Вітаміни групи В є незамінними захисниками нервової системи і зору , а також активаторами інтелектуального розвитку і пам'яті. Украй потрібні дитячому організму вітаміни A , Е і Р , оскільки при їх нестачі виявляються різні хронічні захворювання. Обов'язково треба постачати організм всіма необхідними мінеральними речовинами , які сприяють зростанню дитини і зміцнюють кісткову тканину.
Про користь дієтичних добавок
Дуже часто діти використовують своє тіло на межі його можливостей і , лише в дорослому віці , людина починає відчувати свій організм і чітко розуміти , які навантаження йому під силу. І оскільки дітям невідомі кордону , слід дати його організму необхідний захист і додаткові ресурси . Все це можуть забезпечити дієтичні добавки. Якщо дитина буде отримувати повний комплекс необхідних речовин , це позитивно відіб'ється на його інтелектуальному і фізичному розвитку. Завдяки їм швидше йде процес загоєння ран , зміцнюються зуби і кістки , стають міцними м'язи і сухожилля. Крім цього дитячі дієтичні добавки забезпечують організм вітамінами і мікроелементами , благотворно впливають на нервову систему і дозволяють підвищити здатність до навчання . Нервова система , як втім , і мускулатура для нормального розвитку вимагає правильного повноцінного харчування . А то наскільки це важливо для розумового розвитку і говорити не доводиться. Вже давно доведено , що це безпосередньо залежить від вмісту в організмі вітамінів В і Е і таких мікроелементів як йод , який також необхідний для синтезу гормону щитовидної залози , а його недолік веде до серйозних порушеннями обміну речовин. Однак слід чітко розуміти , що дієтичні добавки не є засобом усунення захворювання , а тим більше панацеєю. Однак в умовах поганої екології , неповноцінного харчування , фізичної і розумової переутомляемости , в період активного росту , в перехідному віці дієтичні добавки стануть ефективним помічником для дитячого організму.
 


Коментарі до статті


Вам також може бути цікаво

Що таке дієтичні добавки
Що таке дієтичні добавки
Величезну роль в цьому відіграє їжа , а саме , повноцінний , збалансований раціон, що містить вітаміни , мінерали , ферменти , харчові волокна і т.д.
26.06.2014
Детальніше
Все про продукцію Solgar
Все про продукцію Solgar
Не завжди навіть повноцінне харчування забезпечує людському організму одержання всіх необхідних корисних речовин і вітамінів для підтримки здоров'я.
13.07.2015
Детальніше
Що таке ротавірус у дітей
Що таке ротавірус у дітей
Турботи, шум, щирий сміх та тупотіння маленьких ніжок, що може бути краще, ніж свої діти? Здорова дитина - головна радість батьків, тому вони повинні знати, що таке ротавірус у дітей і як з ним боротися. Більше 90% дітей переносять ротавирусную інфекцію. Як правило, імунна система дітей від 5 років і дорослих самостійно справляється з недугом. Особливу небезпеку захворювання становить для дітей грудного віку.
18.03.2019
Детальніше
Розгорнути