Лікування хвороб пов'язаних з венами

Дата публикации: 01.03.2012
Дата обновления: 02.04.2023


Варикозне розширення вен - це досить поширене захворювання, яким, в даний час, страждають і жінки, і чоловіки. Варикозне розширення вен характеризується зміною форми та будови венозної системи. Причини виникнення даного захворювання ціла маса. Часто страждають на варикозне розширення вен люди, які проводять багато часу на ногах: продавці, перукарі, вчителі. Але основним фактором розвитку варикозу та хвороб вен є генетична або спадкова схильність. Якщо один з батьків страждає від захворювання вен, то ймовірність виникнення подібних проблем у його дитини дорівнює 70%. Також, за статистикою, жінки страждають на хвороби вен у 3 рази частіше за чоловіків. Для профілактики та лікування венозних захворювань використовується медичний компресійний трикотаж та білизна. Ці вироби сприяють зниженню навантаження на венозну систему ніг, нормалізації відтоку крові від нижніх кінцівок, зменшенню набряків. У мережі наших магазинів Ви можете придбати компресійний трикотаж та білизну відомих фірм. Вироби для профілактики та лікування варикозного розширення вен у нашому асортименті представлені у великій видовій та модельній різноманітності, у нас величезний вибір!

Звичайно, сучасні засоби медицини, досвідчені лікарі пропонують багато радикальних способів лікування варикозного розширення вен. Але якщо на ранньому етапі захворювання почати його профілактику за допомогою компресійного трикотажу, то необхідність у радикальному хірургічному лікуванні відпаде.
Професійний ризик (викладачі, перукарі, хірурги, офіціанти та інші професії з тривалими статичними навантаженнями): чим більше Ви проводите часу в положенні стоячи, тим більший ризик захворювань на венозну систему нижніх кінцівок; перельоти в літаках, тривалі автобусні поїздки: у подібних ситуаціях високий ризик тромбозу глибоких вен навіть у здорових осіб, тому розумно у дорозі користуватися компресійним трикотажем; спортивні навантаження: інтенсивні спортивні навантаження, зокрема. з обтяженнями.
Лікувальне використання компресійного трикотажу: корекція синдрому "важких ніг": зменшення тяжкості, набряків, покращення якості життя; під час лікування у флеболога: після оперативного втручання або склеротерапії на термін, призначений фахівцем; для уповільнення прогресування варикозного синдрому; для лікування ускладнень варикозної хвороби (варикотромбофлебіт).
У особливу групу ризику захворювання вен входять вагітні жінки. Адже вагітність є справжнім випробуванням для усієї венозної системи організму жінки. Для того, щоб забезпечувати розвиток дитини, організм жінки збільшує обсяги циркуляції крові на 30-40%. Судинні сіточки, тяжкість, набряклість ніг є першими ознаками розвитку варикозного розширення вен. Уникнути появи цих ознак і відчути себе краще жінка може, використовуючи компресійний трикотаж для вагітних. Абсолютно зручними у використанні є колготки для вагітних. Вони не тільки покращують циркуляцію крові ніг, але й надійно підтримують живіт, що росте. Майбутня мама потребує захисту судин не лише під час вагітності, а й у процесі пологів. Тому всі лікарі рекомендують під час пологів використовувати панчохи для пологів, які допомагають мамі впоратися з навантаженням на судини під час народження дитини.
Звичайно меншою мірою, але хворобам вен схильні і чоловіки. Тому для лікування та профілактики варикозу у чоловіків широко використовується спеціальний компресійний трикотаж для чоловіків. Такі гольфи та панчохи під одягом зовсім не відрізняються від звичайних чоловічих шкарпеток, але користі для організму приносять набагато більше.
Залежно від рівня розвитку захворювання, вибираються різні класи компресії. При різних стадіях варикозу або хронічної недостатності венозної використовується відповідний клас компресії. Ці фірми давно працюють на ринку лікувально-профілактичної компресійної білизни та випускають як госпітальний компресійний трикотаж, так і профілактичні компресійні панчохи та гольфи, що підходять для повсякденного використання. Компресійний трикотаж (колготи, панчохи, гольфи) при варикозі є фундаментом профілактики та лікування варикозу та хронічної венозної недостатності. Носіння компресійного трикотажу дозволяє створити оптимальні умови для нормалізації венозного відтоку від нижніх кінцівок, знизити навантаження на венозну систему ніг, запобігти венозному застою.
Основні ефекти компресійного трикотажу – покращення венозного та лімфатичного відтоку від нижніх кінцівок, покращення мікроциркуляції, уповільнення прогресування захворювання, профілактика ускладнень варикозної хвороби (варикотромбофлебіт, трофічні порушення), профілактика тромбозу глибоких вен.
Дбати про здоров'я судин ніг можна за допомогою естетично привабливого компресійного трикотажу для жінок та чоловіків, який Ви зможете придбати у мережі магазинів "Ваше здоров'я".


Коментарі до статті
Доброго дня. Болі в стопах не дають мені спокою. Стало дуже вашко ходити та погіршився настрій. Прочитав статтю де говорилося що можливою проблемою може бути шпора п'яти. Благаю, допожіть з цим!!!
Доброго дня. Так, шпора (плантарний фасцит) є найчастішою причиною болі в ділянці підошви стопи. Причиною може бути травма, мікротравма, постійне навантаження на стопу, що неправильно розподіляється через неправильне взуття та установку стоп при ходьбі, плоскостопія поздовжня та змішана. Рішенням є фізіотерапевтичне лікування стоп. Включає в себе: індивідуальні ортопедичні устілки, ортопедичне взуття, гімнастика стоп з фізіотерапевтом, ударнохвильова терапія. Дякуємо за звернення.
Добридень! Які потрібні мірки ноги, щоб визначити свій розмір компресійних колготок?
Добридень! Потрібно зробити такі виміри: - обхват гомілки в нижній частині над кісточкою (у щиколотки); - обхват гомілки у найширшому місці ікри; - обхват ноги на висоті 25-30 см від коліна (найширше місце); - Коло талії та стегон.
де можу купити колготки тільки під коліном у мене об'єм 60 см у мене лімфостаз
Доброго дня, Маріє! При лімфостазі може виникати необхідність пошиття компресійного трикотажу за індивідуальними мірками, у нас, на жаль, немає готових варіантів з необхідним обсягом. Тому рекомендуємо звернутися щодо можливості індивідуального пошиття або до українських виробників компресійного трикотажу, або до українських представництв зарубіжних виробників, наприклад, представництво Меді – німецького виробника компресійного трикотажу при проблемах з лімфою та венами.


Вам також може бути цікаво

Як носити компресійний трикотаж?
Як носити компресійний трикотаж?
Компресійний трикотаж створює на верхні і нижні ділянки ніг різне тиск - найбільша сила доводиться на область щиколотки, оскільки для відтоку крові вгору потрібно більше зусилля.
25.10.2016
Детальніше
Показання для носіння компресійного трикотажу
Показання для носіння компресійного трикотажу
Для попередження і боротьби з судинними і венозними патологіями застосовують компресійний трикотаж.
21.10.2016
Детальніше
Розгорнути