Шкода і користь від контактних лінз для очей

Дата публикации: 07.03.2018
Дата обновления: 05.04.2023
Содержание:
Зручність контактних лінз оцінили мільйони людей нашої планети. Але все ж, у деяких є ще сумніви про безпеку цього поширеного способу корекції зору. Численні за або проти носіння контактних лінз для очей - всі ці аргументи спробуємо порівняти і зробити висновки.
 
Людей, які все ще не відчули на собі свободу при носінні контактних лінз, часто зупиняють міфи на тему шкода і користь лінз для зору. Розглянемо найпоширеніші з них:

Міф 1. Лінзи шкодять очам.

Сучасні технології дозволяють виготовляти лінзи з біосумісних компонентів. Це матеріали, які ідеально підходять для природного середовища слизової очі, не мають подразнюючої ефекту на тканини органів зору.

Міф 2. Контактні лінзи заважають очам «дихати». контактные линзы

Якісні лінзи для дорослих і дітей здатні пропускати молекули повітря, тому абсолютно нешкідливі для очного яблука. Існують нічні лінзи, які здатні коригувати зір під час сну. Але якщо людина користується лінзами в денний час, дуже важливо їх знімати щовечора, ретельно очищати і вчасно міняти на нові. Ці прості заходи забезпечують нормальне функціонування органів зору і шкоду лінз для зору зводиться до нуля, так як очі встигають «відпочивати» від них вночі.

Міф 3. Лінзи поступово погіршують зір.

Все в точності навпаки. Постійне носіння контактних лінз може служити профілактикою і «гальмуванням» процесу погіршення зору. Еластична лінза щільно прилягає до рогівці, повторюючи її округлу поверхню. При цьому контактні лінзи рухаються разом з очним яблуком, зберігаючи природну фокусування зору. Офтальмологами доведено - постійне носіння контактних лінз здатне (в переважній більшості випадків) зупинити падіння і підтримувати гостроту зору.
Міф 4. Лінзи можуть викликати різні захворювання очей.
Шкода від носіння лінз як такої виключений, якщо правильно доглядати за ними і дотримуватися елементарних правил гігієни: ретельно мити руки (бажано антибактеріальним милом) перед кожною процедурою; вчасно міняти контейнери для їх зберігання. Виникнення інфекцій і проблеми з очима виключені, якщо дотримуватися рекомендацій офтальмолога про терміни заміни лінз.
 
У питанні «Шкода чи користь контактних лінз для очей» аргументами «ЗА» служать неспростовні факти:
• Лінзи для очей не створюють ефект спотворення картинки.
• Зберігається бічний зір.
• На відміну від стекол очок, лінзи не «потіють» коли заходиш з холоду в приміщення.
• З лінзами можна вести активний спосіб життя, займатися спортом.
• Контактні лінзи - це свобода від психологічних комплексів, які часто виникають у людей в окулярах, особливо в шкільному віці.
• Ще одна незаперечна користь контактних лінз для очей - естетична привабливість особи.
 
Чи є шкода від контактних лінз для очей? Офтальмолог може відповісти «так, можливо», якщо пацієнт не дотримується правил догляду та носіння контактних лінз для дорослих:
• Бажано, щоб вид розчину для догляду за лінзами порекомендував особистий лікар.
• Категорично не можна використовувати розчин прострочений.
• Контейнер для зберігання лінз необхідно часто промивати і сушити, раз на місяць його змінюють.
• Раз на тиждень бажано дезінфікувати контейнером окропом.
• Контейнер категорично не можна промивати водою з-під крана.
• Відразу після того, як лінзи надіті, контейнер необхідно наповнити свіжим розчином.
Що повинно насторожити
Як відомо, існує період адаптації і звикання організму до контактних лінз для дітей, так і в дорослому віці. Але є ряд симптомів, при яких необхідно терміново звертатися до медиків:
• Почервоніння очей, яке не проходить до ранку.
• Нечітке зір в контактних лінзах.
• Синдром «сухого ока».
• Явний дискомфорт при носінні лінз для дорослих.
 
Швидко і вигідно купити лінзи для очей є можливість в спеціалізованому інтернет-магазині товарів для краси і здоров'я «МедМагазін». Компанія пропонує лінзи високої чіткості від відомих торгових марок України, США, Німеччини за низькими цінами.


Коментарі до статті


Вам також може бути цікаво

Як правильно вибрати контактні лінзи ?
Як правильно вибрати контактні лінзи ?
Популярність контактних лінз в останні роки різко зросла, це й зрозуміло, оскільки, по суті , вони є непомітним , простим і легким у зверненні замінником очок.
06.07.2015
Детальніше
Типи контактних лінз
Типи контактних лінз
Для початку слід зрозуміти, що контактні лінзи відрізняються один від одного матеріалом виготовлення , призначенням , режимом носіння, ступенем прозорості , дизайном і т.д.
06.01.2015
Детальніше
Хто такий офтальмолог?
Хто такий офтальмолог?
Більше 50% людей страждають від порушень зору різного характеру. Причина може бути як вроджена, так і придбана з часом. Зокрема такі електронні пристрої як смартфони, комп'ютера і телевізори здатні стати причиною погіршення зору, діагностувати яке і призначити необхідне лікування може лікар офтальмолог.
07.02.2019
Детальніше
Розгорнути