Хто такий офтальмолог?

Дата публикации: 07.02.2019
Дата обновления: 03.04.2023
Содержание:

Зорове сприйняття навколишнього середовища вкрай важливо в житті людини. Різні дані вказують на те, що 80-90% інформації людина отримує за допомогою роботи зорового аналізатора. Статистичні показники вказують на те, що більша частина населення має ті чи інші дефекти зорового апарату. Не бачачи чіткої картини, людина не може відчувати себе безпечно. Якщо вас турбує зміна сприйняття форм, предметів або квітів, то варто звернутися до фахівця.

У багатьох людей виникає питання: хто такий офтальмолог? Офтальмолог - лікар, сфера діяльності якого включає в себе діагностику, лікування і профілактику всіх захворювань очного яблука і допоміжного апарату ока. Головним завданням офтальмолога є правильна постановка діагнозу на основі обстежень та призначення лікування. Як і з будь-яким іншим захворюванням важлива кожна секунда.

Крім призначення препаратів, проведення обстеження та хірургічного лікування, офтальмолог також допомагає правильно підібрати окуляри і контактні лінзи .

Тривожний дзвіночок

Основні симптоми, при яких слід звернутися до офтальмолога:

  • больові відчуття в очах;
  • сльозотеча без причини (немає внутрішнього або зовнішнього явного подразника);
  • втома;
  • погіршення гостроти зору;
  • почервоніння;
  • різкий біль при світлі;
  • неможливість бачити в сутінках;
  • травма очного яблука або повіки.

Якщо хоч один пункт вас турбує, то вам точно потрібно знати хто такий лікар офтальмолог і негайно попрямувати до нього.

Своєчасна діагностика

Людям, які не мають проблем із зоровим сприйняттям, рекомендується проходити огляд у офтальмолога не рідше ніж раз на рік. Діагностика допоможе виявити найменші зміни зору і усунути їх на початковому етапі розвитку.

Щоденні навантаження зорового апарату призводять до спазму зорових м'язів. Кожен шостий підліток страждає міопією (короткозорість). Дітям з дитинства потрібно пояснити хто такі офтальмологи і зробити щорічне відвідування фахівця звичкою. Своєчасна діагностика може врятувати дитині зір.



Коментарі до статті


Вам також може бути цікаво

Як правильно вибрати контактні лінзи ?
Як правильно вибрати контактні лінзи ?
Популярність контактних лінз в останні роки різко зросла, це й зрозуміло, оскільки, по суті , вони є непомітним , простим і легким у зверненні замінником очок.
06.07.2015
Детальніше
Шкода і користь від контактних лінз для очей
Шкода і користь від контактних лінз для очей
Зручність контактних лінз оцінили мільйони людей нашої планети. Але все ж, у деяких є ще сумніви про безпеку цього поширеного способу корекції зору. Численні за або проти носіння контактних лінз для очей - всі ці аргументи спробуємо порівняти і зробити висновки.
07.03.2018
Детальніше
Типи контактних лінз
Типи контактних лінз
Для початку слід зрозуміти, що контактні лінзи відрізняються один від одного матеріалом виготовлення , призначенням , режимом носіння, ступенем прозорості , дизайном і т.д.
06.01.2015
Детальніше
Розгорнути