Завжди під рукою: як вибрати розумний гаджет для здоров'я

Дата публикации: 01.09.2017
Дата обновления: 04.04.2023
Содержание:
Все більше і більше людей в сучасному світі прагнуть вести правильний спосіб життя - правильно харчуватися, відвідувати спортивні комплекси і басейни, більше рухатися. Підвищуючи фізичні навантаження і щоденну активність, буде незайвим постійно стежити за своїми досягненнями і станом здоров'я.
Сучасна промисловість товарів для здоров'я пропонує увазі споживачів розумні гаджети для здоров'я , які дозволяють постійно тримати руку на пульсі (в прямому і переносному сенсі).
Щоб правильно підібрати прилад, треба відповісти на наступні питання:

Що таке крокомір

Крокомір - це пристрій, який дозволяє визначити кількість пройдених користувачем кроків і тривалість дистанції, яку він подолав.
Сучасні прилади можна назвати крокоміром досить умовно, так як їх функціонал виріс у багато разів. З їх допомогою можна визначати і відстежувати такі показники:
- Кількість кроків, середня швидкість і відстань, пройдену користувачем за певний проміжок часу (годину, день, місяць);
- Функція нагадування про час тренування;
- Секундомір, таймер;
- Лічильник для підрахунку витрачених калорій;
- Визначення емоційного стану користувача і контроль за настроєм;
- При наявності GPS-модуля, пристрій підключається до супутника для відстеження та прокладання маршруту руху;
- Підключення до ПК для обробки отриманих даних
- У деяких моделях: частота скорочень серцевого м'яза - пульс (ударів / хвилину); вбудований годинник з функцією будильника, який розбудить користувача в найбільш підходящу фазу сну.

Що таке фітнес-браслет

Браслет трекер активності - «розумний» прилад, який дає можливість користувачеві повністю контролювати свою фізичну активність протягом заданого часу і передавати отримані дані на парні пристрої, де вони аналізуються. На підставі цього аналізу можна будувати графіки для визначення необхідного навантаження, що дозволяє досягти запланованих спортивних показників.

Основні функції трекера

• Визначення пульсу (ЧСС) і тренувальної зони відповідно до його значенням. Коли відбувається незапланований перехід з однієї зони в іншу, прилад подає звуковий сигнал;
• Підрахунок пройдених кроків і відстані за встановлений період часу;
• Установка кінцевої мети, до якої прагне тренується. Завод-виробник спочатку закладає певну мету, яка в більшості приладів встановлюється в розмірі 10000 кроків. Саме таку кількість визначено японськими вченими, як оптимальна дистанція для збереження здоров'я. Прилад можна перепрограмувати, заклавши іншу мету;
• Установка проміжних цілей з віртуальними нагородами при їх досягненні, що є мотивацією для досягнення основної кінцевої завдання. Зазвичай користувач мотивувати на досягнення 50 і 75% від поставленої мети;
• Підрахунок кількості калорій, які спалює тренується. Ця функція буде корисною для тих, хто дотримується дієти, в основу яких покладено контроль за балансом витрачених і спожитих калорій;
• Секундомір і таймер руху;
• «Розумний» будильник, який подає сигнал в найбільш підходящу фазу сну, завдяки чому пробудження буде легким;
• Повідомлення про надійшли дзвінки і SMS-повідомленнях. Це дозволяє не пропустити важливі події, не перериваючи при цьому тренувального процесу. Для тих, хто хоче непросто контролювати факт надходження дзвінка або повідомлення, а бачити, хто дзвонив, і отримувати невеликий анонс повідомлення, краще купити спортивний годинник .
• Можливість передачі даних на парні пристрої. За допомогою ПК можна проводити повний аналіз отриманих даних - будувати графіки, створювати індивідуальні тренувальні схеми. Спостереження за ЧСС в динаміці дозволить поставити правильний ритм тренування.
Особливості спортивних годин
Для користувачів, які вважають за краще постійно спостерігати за поточним часом найкращим вибором стануть спортивний годинник з пульсомірів . На відміну від фітнес-браслета користувач має звичний прилад зі звичайним електронним циферблатом. При необхідності вимірювання частоти пульсу або інших показників, треба просто перемкнути пристрій в режим пульсометра.
Годинники в порівнянні з трекером більш масивні і важкі, тому тим, хто хоче мати на руці практично непомітний прилад, більше підійде фітнес-браслет.
Як вибрати прилад
Вирішивши придбати трекер активності, треба чітко розуміти, що очікує від нього користувач. Якщо необхідний модний аксесуар, який буде використовуватися в основному як годинник і, лише зрідка для визначення показників фізичного стану, то краще придбати спортивний годинник або трекер з мінімальним набором функцій.
У тому випадку, коли пристрій буде використовуватися постійно в процесі тренувань для визначення параметрів фізичного стану, кількості калорій і інших показників активності, треба купувати повноцінний прилад з максимальним функціоналом.
 
Одними з найкращих пристроїв на ринку товарів для здоров'я є браслет Xiaomi mi band , виробництва Китай:
- Фітнес браслет Mi Band 2 Black Xiaomi - універсальний пристрій з електронною капсули і дисплея з сенсором, яке підійде чоловікам і жінкам. Дозволяє відстежувати ЧСС, кроки, час, СМС-повідомлення і дзвінки, підраховувати калорії. Корпус приладу захищений від вологи;
- Фітнес браслет Mi Band Pulse 1S Xiaomi - прилад з функцією підрахунку калорій, кроків, ЧСС. Вбудований оптичний пульсометр, дозволяє визначати поточні показники всього за 5 секунд в реальному часі. Синхронізується з ОС. Відстежує надходження дзвінків і повідомлень. Великий обсяг пам'яті дозволяє переглянути дані за рік тренувань, для чого пристрій підключається до відповідного додатку. Поміщений у вологонепроникний корпус, який буває чорного, рожевого, жовтого та інших квітів.
де придбати
Якщо необхідні гаджети для фітнесу і здоров'я, купити їх можна в наших магазинах або на сайті med-magazin. Купуючи спортивні товари на сайті мережі «Ваше здоров'я» , можна підібрати необхідний прилад, який буде відповідати вимогам користувача по набору функцій і зовнішнім виглядом, завдяки великому вибору пристроїв від кращих світових виробників. Вибравши і сплативши товар, можна замовити його доставку в будь-яку точку України.


Коментарі до статті


Вам також може бути цікаво

Чим відрізняються пульсометри від пульсоксиметрів ?
Чим відрізняються пульсометри від пульсоксиметрів ?
У чому ж між ними різниця ? В цьому і спробуємо розібратися .
13.11.2014
Детальніше
Пульсометри проти спортивних браслетів
Пульсометри проти спортивних браслетів
Пульсометри - незамінні супутники , як професійних спортсменів , так і прихильників здорового способу життя .
25.07.2016
Детальніше
Де купити пульсометр ?
Де купити пульсометр ?
Пульсометр - незамінний помічник для професійних спортсменів і любителів .
25.07.2016
Детальніше
Як користуватися пульсомірів ?
Як користуватися пульсомірів ?
Пульс - найважливіша характеристика для спортсмена , на підставі якої вибирається оптимальний режим тренувань , навантажень , контролюється стан організму і визначається тривалість перерв . З таким завданням успішно справляється пульсометр .
04.07.2016
Детальніше
Розгорнути