Вибираємо устілки для активного способу життя

Дата публикации: 30.08.2017
Дата обновления: 05.04.2023
Содержание:
Давно залишилися в минулому часи, коли ортопедичні устілки асоціювалися з викривленнями хребта, патологіями стопи і іншими хворобами опорно-рухового апарату, які підлягають коригуванню.
Сьогодні, це обов'язковий атрибут будь-якої якісного взуття. Ортопедичні устілки, купити які можна в спеціалізованих магазинах, забезпечать здоров'я ніг і допоможуть запобігти формування різних форм плоскостопості та інших порушень, що виникають при підвищених навантаженнях, неправильному їх розподілі або при носінні тісного взуття на високих підборах.
Щоб зрозуміти, навіщо потрібні звичайні устілки з ортопедичними властивостями для щоденного носіння, для спортивного взуття і лікувальні устілки, треба відповісти на наступні питання:

Що таке устілка ортопедична

Це виріб з ортопедичними якостями для вкладання в черевики різних типів і призначене для підтримки склепінь стопи, запобігання і коригування біомеханічних порушень.
Основні складові: ортопедическая спортивная стелька
- Супінатор в області внутрішнього зводу, що запобігає зміщення устілки в передньо-задньому напрямку і завалювання стопи всередину;
- Поглиблення подпяточний. У деяких устілках виконуються бортики. Забезпечує бічну стабілізацію п'яти і запобігає травми голеностопа;
- Піднесена зона перекату;
- метатарзальних подушка в області поперечного зводу;
- Передня частина - «хлястик». Ця частина не бере участь в створенні правильної підтримки стопи. Якщо відрізати цю частину, вийдуть напівустілки, які часто використовуються в взуття відкритого типу;
- Сводоформірующіе клини, які є елементом коригувальних і лікувальних устілок і дозволяють стопі прийняти правильне положення. До того ж, при індивідуальному виготовленні устілок, положення цих клинів можна змінювати в ході коректування.

Чим відрізняються лікувальні та профілактичні вироби

Устілки, призначені для щоденного використання у взутті будь-якого типу - це виріб масового виробництва. Сучасна фармацевтика пропонує вироби різних виробників, які можна підібрати відповідно до потреб користувача.
Якщо мова йде про серйозні патологіях і необхідності їх коригування, то краще звернутися до фахівця з виготовлення індивідуальних устілок, які будуть відрізнятися кількістю, висотою, спрямованістю клинів для формування правильного зводу.

Устілки в спортивне взуття

Будь активний вид спорту передбачає підвищені навантаження на ноги, і особливо на стопу, так як саме на неї припадає тиск всієї ваги тіла користувача.
Устілки для спортивного взуття виконують такі функції:
  • Забезпечують перерозподіл ударного навантаження при ходьбі і бігу, завдяки спеціальній антишокової системі захищають стопу від ударів і травм;
  • Стабілізують голеностоп і стопу, запобігаючи ризик вивихів, розтягнень, падінь;
  • Завдяки гасіння поштовхових ударів при ходьбі, забезпечують захист хребта, кульшового суглоба, колінної чашечки;
  • Надають зігріваючий і масажне дію, в результаті чого поліпшується кровообіг стопи і активується струм лімфи, запобігають судоми в гомілкостопі і розвиток варикозу;
  • Поглинають зайву вологу, забезпечуючи оптимальний мікроклімат у взутті і запобігаючи розвитку грибків;
  • Має антибактеріальний ефект;
  • Запобігають появі натоптишів, мозолів, потертостей, п'яткової шпори.
ортопедическая стелька Крім особливостей конструкції, устілки для занять спортом відрізняються спеціальними матеріалами, з яких вони виготовляються:
- Піна високотехнологічна, яка складається з великої кількості дрібних бульбашок, що утворюються в процесі виробництва. Цей матеріал добре зберігає тепло і захищає стопу від ударних навантажень;
- Поверхня устілки виконується з тканини, найчастіше мікрофібри, добре поглинає вологу, що дозволяє підтримувати у взутті оптимальну вологість;
- Спеціальна антибактеріальне просочення запобігає розвитку бактерій, забезпечуючи здоров'я стопи;
- Додатковий гігієнічний ефект забезпечують спеціальні просочення, наприклад Aloe Vera. Така просочення сприяє загоєнню мікротріщин і подряпин.
вибір устілок
Купити спортивні гігієнічні устілки, Київ пропонує на сайті med-magazin, де представлені вироби кращих світових виробників. Ортопедичні спортивні устілки мають всі властивості звичайних ортопедичних устілок і можуть використовуватися в сандалях в якості профілактики поперечного та поздовжнього плоскостопості, вальгусной деформації і інших порушень. Такі устілки дають можливість користувачеві тривалий час перебувати на ногах, не відчуваючи втоми. Деякі фахівці рекомендують при виборі устілок звертати увагу не тільки на стан стопи, але і на вид спорту, яким займається користувач. Наприклад, для бігунів, хорошим рішенням будуть устілки з силікону, які максимально підлаштовуються під форму стопи і забезпечують правильний перерозподіл навантаження. Для спортсменів, які займаються стрибками у висоту, устілки повинні бути більш жорсткими і мати посиленими амортизуючими властивостями. Для занять велоспортом краще підійдуть устілки, які забезпечать максимальний контакт стопи з поверхнею устілки. Всі ці та інші особливості устілок для кожного вид спорту може врахувати лише фахівець-ортопед. Тому при виникненні більш серйозних проблем, краще звернутися до ортопеда і виготовити устілки за індивідуальним замовленням, які потім в процесі корекції змінювати.
де придбати

Ортопедичні устілки профілактичні, лікувальні, для спортивного взуття, гігієнічні, а також інші пристосування для вкладання в взуття з метою створення комфорту, запобігання і корекції патологій, можна вибрати і придбати на сайті Med-magazin мережі « Ваше здоров'я ». Тут можна знайти багато корисної інформації по вибору, виготовлення, а також догляду за устілками з різних матеріалів. Тут же можна замовити доставку устілок в будь-який регіон України.



Коментарі до статті


Вам також може бути цікаво

Для чого потрібні ортопедичні устілки?
Для чого потрібні ортопедичні устілки?
Якщо в кінці дня з'явилася тяжкість, набряки в ногах, судоми, печіння, дискомфорт в стопах, болі в спині - пора придбати ортопедичні устілки.
27.09.2016
Детальніше
Устілки для спорту SofComfort
Устілки для спорту SofComfort
Щоб відчувати себе комфортно, не відчувати втоми в ногах і печіння в стопі при активних заняттях спортом і ходьбі , американські фахівці розробили спеціальні устілки серії SofComfort .
14.04.2015
Детальніше
Різновиди устілок SofSole
Різновиди устілок SofSole
На сьогоднішній день одну з провідних позицій на ринку ортопедичної продукції займаю вироби SofSol .
22.04.2015
Детальніше
Розгорнути