Як користуватися зволожувачем повітря?

Дата публикации: 12.05.2017
Дата обновления: 01.04.2023
Содержание:
Зволожувач повітря став невід'ємною частиною нашого життя. З його допомогою легко поліпшити атмосферу в домі, запобігти багато захворювань у дітей і дорослих, продовжити час служби дерев'яних меблів і предметів інтер'єру з натуральних матеріалів. Прилад може принести максимум користі для здоров'я і житла людини, якщо дотримуватися рекомендації щодо його використання і знати про правила безпеки.

Паровий зволожувач

• Принцип роботи. Побудований на «гарячому випаровуванні»: внутрішній нагрівальний елемент доводить воду до кипіння. Таким чином, теплий і стерильний пар наповнює приміщення, тим самим підвищуючи вологість повітря. Всі моделі парових зволожувачів дуже прості в експлуатації: досить наповнити внутрішній бак водою, підключити прилад до електромережі і натиснути кнопку запуску.
• Догляд за обладнанням. Прилади не мають фільтрів і практично не вимагають додаткового обслуговування. Необхідно видаляти з поверхні приладу вапняний наліт. Сучасні зволожувачі укомплектовані нагрівальними елементами (зразок тефлоновим), захищеними від накипу.
• Управління. Більшість парових зволожувачів мають механічне управління за допомогою кнопок на панелі.
• Ефективність. Прилад може підвищити відносну вологість повітря в приміщенні більш ніж на 60-80%.
• Вимоги до води. Обладнання наповнюється водою будь-якої жорсткості. Може використовуватися водопровідна вода. Так як в даному приладі не передбачено розпилення, і вода доводиться до стану кипіння, всі солі і мінерали не потрапляють на меблі, не вдихаються разом з зволоженим повітрям.
• Вимоги до приміщення. Даний вид зволоження підходить для часто провітрюваних кімнат. Зволожувач може застосовуватися в зимових садах і на технічних площах.
• Додаткові функції. Паровий зволожувач часто використовується як домашня медтехніка: в ємність заливається трав'яний настій або вода з додаванням ефірних масел. Чоловік сідає поруч з приладом і вдихає звичайним способом теплий пар. Таким чином, відбувається інгаляція
• Правила безпеки. Якщо в приладі не передбачена функція охолодження пари на виході, небезпечно залишати працюючий зволожувач без нагляду, тим більш категорично заборонено залишати дітей і домашніх тварин одних в кімнаті. При малому залишку рідини в резервуарі паровий зволожувач відключається автоматично.
• Установка. Зволожувач можна залишати на підлозі або будь-якої іншої рівної поверхні. Неприпустимий нахил приладу. Вихідний теплий пар небезпечний для дерев'яних меблів і кімнатних рослин, тому зволожувач ставиться на відстані не менше 1,5 м від них.
• Нічний режим. Немає.

Традиційний зволожувач

• Принцип роботи – природне «холодне випаровування води»: брудний, сухе повітря втягується в прилад, проганяється через антибактеріальні і водяні фільтри. На виході повітря не тільки зволожений, але і очищений від пилу, мікроорганізмів і алергенів. Таким чином відбувається постійна циркуляція і очищення повітря. Внутрішній резервуар легко наповнюється водою.
• Догляд за обладнанням. Через кожні 14 днів резервуар необхідно очищати. Зволожувальні диски промиваються раз в місяць.
• Управління. Більшість моделей мають механічне управління. Сучасні моделі оснащені програмою саморегулюючого зволоження повітря.
• Ефективність. Максимальний рівень підвищення вологості повітря до 60%. Якщо встановити прилад поблизу електрообігрівача і радіатора, ефективність його роботи збільшується. В залежності від обсягу бака для води, прилад може підтримувати необхідну вологість повітря протягом доби.
• Вимоги до води. Воду краще використовувати заздалегідь відфільтровану або дистильовану. Існують новітні моделі зволожувачів, оснащені спеціальними фільтрами і срібними іонізуючими елементами, які повністю очищають воду від домішок і бактерій.
• Вимоги до приміщення. Застосовується в житлових приміщеннях площею до 80 м2 з температурою повітря від +5 до +30°С. Також можуть використовуватися в дитячих кімнатах, зимових садах, квіткових магазинах і технічних приміщеннях.
• Додаткові функції. За допомогою антибактеріальних фільтрів повітря очищається від вірусів і хвороботворних бактерій, нейтралізуються алергени і неприємні запахи. У воду можна додавати ароматичні речовини для ароматерапії.
• Правила безпеки. Даний вид зволоження повітря абсолютно безпечний. Прилад можна залишати в дитячій кімнаті. При малому залишку води зволожувач відключається автоматично.
• Установка. Зволожувач ставиться на будь-якій рівній поверхні. Прилад не повинен стикатися з меблями та мати вільний доступ повітря зі всіх сторін.
• Нічний режим. Є у вигляді підсвічування.

Ультразвуковий зволожувач

• Принцип роботи. Вода під дією ультразвукової мембрани розщеплюється до дрібнодисперсного стану вологого хмари. Повітря втягується за допомогою потужних вентиляторів, фільтрується через антибактеріальні фільтри і насичується парою. Інноваційні моделі приладів самостійно відстежують якість повітря і підбирають необхідну ступінь зволоження й очищення повітря.
• Догляд за обладнанням. Пом'якшувач і фільтр води підлягає заміні. Про це повідомляє індикатор на панелі приладу. Про залишок води також можна дізнатися за допомогою індикатора. В інструкції слід заздалегідь ознайомитися з інформацією ультразвуковий зволожувач повітря, що можна додавати. Існують моделі з окремою капсулою для ефірних масел.
• Управління. Сенсорне, дистанційне за допомогою пульта.
• Ефективність. Рівень відносної вологості може підтримуватися в заданому режимі або підніматися до максимальних показників 60-80%.
• Вимоги до води. Якщо обладнання не оснащений фільтрами для води, необхідно заливати тільки дистильовану або кип'ячену воду, щоб уникнути вапняних слідів на меблях, одязі, кімнатних рослинах.
• Вимоги до приміщення. Даний вид зволоження повітря рекомендується в будинках, де є дерев'яна меблі, паркет, предмети інтер'єру з натуральних матеріалів (камінь, глина, шкіра).
• Додаткові функції. Іонізація повітря. Ароматизація. Досконала очищення повітря від найдрібніших частинок пилу, кіптяви, вихлопних газів, неприємних запахів, алергенів, шерсті домашніх тварин і пилку
• Правила безпеки. Даний вид зволоження повітря визнаний найбезпечнішим. Обладнання можна встановлювати в дитячих кімнатах. Небажано направляти вологе хмара на дерев'яну меблі або глиняні вироби.
• Установка. Ультразвуковий зволожувач вимагає вільного доступу повітря, його слід встановлювати на відстані 1,5 м від меблів і стіни. Можливий монтаж на підлозі, столі, підвісний полиці.
• Нічний режим. Спеціальний режим Sleep передбачає низький рівень шуму.
 
На сайті медмагазина "Ваше здоров'я" можна не тільки вибрати зволожувач повітря будь-якої моделі, але і одержати більш докладну попередню інформацію про технічні характеристики приладів. В режимі онлайн-консультації працюють професійні фахівці, готові допомогти у виборі самого практичного зволожувача повітря, виходячи з вимог клієнта.


Коментарі до статті


Вам також може бути цікаво

Плюси і мінуси зволожувача
Рейтинг воздухоочистителей
Рейтинг воздухоочистителей
Головними параметрами при виборі воздухоочистителя є: його продуктивність , наявність фільтрів , рівень шуму , спосіб управління , розмір , дизайн , вартість та ін Виходячи з цих характеристик , а також оптимального співвідношення ціни та якості можна скласти рейтинг воздухоочистителей .
28.03.2014
Детальніше
Зволожувачі - очисники Venta , в чому їх переваги?
Зволожувачі - очисники Venta , в чому їх переваги?
Німецька компанія Venta є № 1 в Європі і займає лідируючі позиції у світі з виробництва зволожувачів - очищувачів повітря.
19.05.2015
Детальніше
Як вибрати очищувач повітря ?
Як вибрати очищувач повітря ?
Всім відомо , що якість вдихуваного повітря надає безумовне вплив на самопочуття , працездатність , а головне на здоров'я людини. На сьогодні з усіх приладів , здатних поліпшити параметри повітря в житлових приміщеннях є очищувачі повітря з зволожувачами - мийки повітря , а також кліматичні комплекси .
24.03.2014
Детальніше
Розгорнути