ТОП-5 моделей крокомірів

Дата публикации: 03.01.2017
Дата обновления: 04.04.2023
Содержание:
Одна з основних причин більшості захворювань в сучасному світі - це гіподинамія. В результаті малорухливого способу життя м'язи людини слабшають, збільшується навантаження на хребет, зв'язки і суглоби, порушується робота серцево-судинної, дихальної, травної систем.
Ще одна проблема сучасної людини - брак часу, що не дозволяє регулярно відвідувати басейн або тренувальний зал і активно займатися спортом.
Щоб уникнути всіх негативних наслідків гіподинамії, потрібно від них піти, в прямому сенсі цього слова. Вважається, що кожен день людина повинна проходити до 10000 кроків.
 

Для чого потрібен крокомір?

Існує безліч приладів і пристроїв для контролю за фізичним станом, показниками тренувального процесу, які дозволяють будувати графіки тренування, і покращувати власні показники.
У наборі домашньої медтехніки кожного активного людини присутній крокомір - пристрій, що використовується для підрахунку кроків, пройденої дистанції і спалених калорій в ході тренувального процесу або за весь день руху.
 

функції

· Вимірювання кількості кроків і пройденого шляху. Для визначення відстані в прилад попередньо потрібно ввести значення довжини кроку і вага тіла користувача;
· Підрахунок витрачених калорій і спаленого жиру (в грамах);
· Вимірювання пульсу (частоти скорочень серцевого м'яза);
· Функція годин, секундоміра і таймера;
· GPS-модуль дозволяє підключитися до супутника і завантажити в крокомір карти руху, розробити або змінити маршрут руху;
· Пам'ять для зберігання результатів руху за останні 7 днів. Ці дані можна перенести на ПК для аналізу і поліпшення процесу тренування або пішохідного режиму;
· Автоматичне відключення, коли рух відсутній, що дозволяє заощадити заряд елементів живлення.
Набір функцій визначається моделлю шагомера. Найбільш «наворочені» гаджети включають в себе всілякі функції і рекомендуються для використання тими, хто купує прилад не заради іміджу і моди, а для підтримки здоров'я і контролю за своєю активністю.
 

Як вибрати крокомір

Кожна людина, яка вирішила придбати крокомір, постає перед питаннями - який крокомір найточніший, яка кількість функцій необхідно, прилад, якого виробника найкращий, як заощадити і придбати якісний товар?
Зробити правильний вибір допоможе сайт мережі магазинів «Ваше здоров'я». Тут представлені найкращі моделі провідних виробників з повним описом пристрою, функцій і способу використання. Вивчивши кілька найкращих моделей, будь-який споживач зможе вибрати найбільш підходящу для нього модель і отримати консультацію професійного фахівця.
При виборі необхідно звернути увагу на технологію, яка використана для підрахунку кроків (3D- або 2D-), спосіб кріплення приладу, його функціонал.
 
Найкращі моделі шагомеров
1. Крокомір SIGETA CLIP-ON (світло-зелений) - прилад, який підійде як спортсменам, так і простим користувачам, яка контролюватиме стан свого здоров'я.
 
Основні функції - підрахунок кроків, вимір відстані і лічильник калорій. Для підрахунку кроків використовується 2D-сенсорний датчик, який проводить підрахунок в 2-х вимірному просторі - по горизонталі і вертикалі. Кріпиться за допомогою кліпси на передній частині пояса. При підрахунку кроків треба уважно стежити за показаннями приладу, так як він може приймати прості рухи тіла за кроки.
Для початку роботи в систему шагомера необхідно ввести дані про масу і довжині кроку користувача, це дозволить розраховувати відстань в кілометрах.
Можна включити функцію автоматичного відключення, коли відсутня рухова активність. Автовідключення дозволить економно витрачати заряд елементів живлення.
У наборі 1 батарейка типу Ag10.
Розмір приладу (см) - 5,0 * 5,0 * 2,0.
 
2. Крокомір KONUS Zippy-9 (Італія) - підрахунок кількості виконаних кроків по 2D-технології. Кліпса для зміцнення на поясі. Кріпити треба на передньому ділянці пояса і стежити за показаннями, щоб прилад не брав до уваги прості рухи в Як проміжний крок.
Лічильник калорій дозволить контролювати баланс витрачених і отриманих калорій, для правильного розрахунку інтенсивності тренування і раціону харчування.
При введенні в прилад даних про розмір кроку і вазі споживача, він розраховує пройдену відстань в кілометрах мул милях (одиниці вибираються на розсуд користувача).
Може працювати в режимі годинника. При відсутності активності відбувається відключення в режимі автомата. Це продовжить термін служби елемента живлення.
Харчування від однієї батареї типу Ag13.
Габарити приладу (см) - 3,1 * 7,5 * 0,8.
 
3. Крокомір OMRON HJ-321-E - для підрахунку кроків використовується 3D-сенсорна технологія, по якій вимір здійснюється в 3-х мірному просторі. Цей прилад відрізняє різні рухи від справжніх кроків, стрибки, ворушіння не сприймаються як кроки і не включаються в рахунок. Кліпса для кріплення, завдяки 3D-датчику, прилад носять в кишені або сумочці.
Вимірює відстань, пройдену користувачем в кілометрах і милях. Підраховує калорії, спалені в процесі руху і аеробні кроки.
Прилад зберігає дані про рух за 7 останніх днів, що дозволяє проводити аналіз і будувати сценарії активності.
Прилад може працювати в режимі годинника.
Габарити (см) - 7,5 * 3,1 * 0,8. Вага приладу - 17 м

4. Крокомір OMRON HJ-203-E - прилад для вимірювання по 2D-технології зроблених кроків, пройденої відстані, підрахунку витрачених калорій і втрати жирової тканини (в грамах).
Для коректного відображення результатів для кожного конкретного користувача в прилад необхідно ввести наступні параметри - зріст, вага, довжина кроку, стать, вік. Є функція «Активний режим», яка починає новий відлік при проведенні окремого сеансу ходьби. Пам'ять за тиждень тренувань. Є можливість роботи в режимі годинника. Харчування за рахунок літієвої батареї типу CR2032 на 3В. Кріплення за допомогою кліпси і зручного ремінця. Розміри (см) - 3,55 * 6,85 * 1,1. Вага - 19 г.

5. Therapy Quick Maniquick MQ 771 (Швейцарія) - для вимірювання кількості кроків використовується 3D-технологія.
Також вимірює відстань і кількість калорій. 10-кроковий коригування помилкових неточностей. Динаміка змін та загальний результат вимірювання всіх показників зберігається в пам'яті за 7-ми денний період. Для носіння є зручна кліпса, але можна носити в кишені і сумці завдяки захисту від помилкових показань при струсу. Для своєчасного заряду батареї є індикатор мінімального заряду.


Коментарі до статті


Вам також може бути цікаво

Вибір шагомера
Вибір шагомера
Як же вибрати крокомір ?
25.04.2013
Детальніше
Як правильно налаштувати крокомір?
Як правильно налаштувати крокомір?
Крокомір (педометр) - це прилад для вимірювання параметрів, що характеризують активність людини під час ходьби.
03.01.2017
Детальніше
Де купити крокомір?
Де купити крокомір?
Крокоміри відносяться до категорії домашня медтехніка і стануть у нагоді як досвідченим спортсменам, так і тим, хто прагне вести правильний спосіб життя, правильно харчуватися, покращити і зберегти здоров'я.
26.01.2017
Детальніше
Як вибрати крокомір?
Як вибрати крокомір?
Для того, щоб розуміти виконується ця норма чи ні, існують спеціальні вимірники – крокоміри. Їх функція – точний підрахунок кроків протягом дня і вимірювання пройденої відстані.
26.01.2017
Детальніше
Розгорнути