види глюкометр

Дата публикации: 13.11.2011
Дата обновления: 01.04.2023

Глюкометр - прилад для вимірювання рівня глюкози в органічних рідинах (кров, ліквор і т. П.). Глюкометри використовуються для діагностики стану вуглеводного обміну у осіб, які страждають на цукровий діабет.
Класифікація за принципом дії - глюкометри діляться на фотометричні і електрохімічні.

Фотометричні глюкометри - визначають зміну забарвлення тест-зони, що виникає в результаті реакції глюкози зі спеціальними речовинами, нанесеними на смужку. Це так звані «прилади першого покоління», технологія яких вже застаріла. Відзначимо, що такі прилади калібровані по цільної капілярної крові.

Електрохімічні - вимірюють показники глікемії відповідно до величини струму, що з'являється при реакції глюкози крові зі спеціальними речовинами в тест-смужці (амперометрія). Ці прилади відносяться вже до наступного покоління, технологія яких дозволяє мінімізувати вплив зовнішніх факторів на результат і отримати більш точні свідчення, особливо з плином часу. Більшість цих приладів має калібрування по плазмі. Слід зазначити що в Росії більшість стаціонарних апаратів медичних установах оцінюють рівень глюкози периферичної крові. Існує й інший електрохімічний спосіб - кулонометрія. Він полягає у вимірюванні загального заряду електронів, що виділяються в тому ж процесі. Його перевагою є необхідність в дуже малій кількості крові.
У нашому магазині ми пропонуємо ряд моделей володіють компактністю, простотою використання і доступною ціною, що поєднуються з високою точністю і надійністю.



Коментарі до статті


Вам також може бути цікаво

Як вибрати глюкометр
Як вибрати глюкометр
Ви повинні взяти до уваги деякі характеристики при виборі глюкометра , про які ми докладно Вам розповімо в нашій статті .
13.11.2011
Детальніше
Інструкція з користування глюкометрів
Інструкція з користування глюкометрів
Отже , як користуватися глюкометром ?
23.04.2013
Детальніше
Контроль рівня цукру в крові на дому
Контроль рівня цукру в крові на дому
Цукровий діабет - це порушення роботи одного з ділянок ендокринної системи, яке характеризується підвищенням рівня глюкози в крові. Протягом цього захворювання характеризується порушеннями в багатьох системах і органах - погіршується зір, страждає серцево-судинна система, порушується здатність організму до регенерації.
20.12.2017
Детальніше
Чи потрібно здавати кров натщесерце?
Чи потрібно здавати кров натщесерце?
Здача аналізу крові для більшості з нас, хоч і невеликий, але все ж стрес. Крім того, що сама процедура неприємна, але ми ще повинні йти на додаткові жертви у вигляді відмови від ранкової кави і сніданку. Але чи для всіх аналізів це так важливо і що буде, якщо здати кров не натщесерце? Про це потрібно поговорити окремо.
03.03.2020
Детальніше
Розгорнути