Подушки від пролежнів

Дата публикации: 10.06.2013
Дата обновления: 05.04.2023

Тим, кому доводиться переважна більшість часу бути в інвалідному візку, відома значимість вірного вибору протипролежневі подушки.

Результативний спосіб боротьби з пролежнями

Одночасно спроцессом лікування для інвалідів важливо дотримуватися певні пози. У людини, що знаходиться цілодобово і годинами в одній позиції, виявляються пролежні. Для того, щоб позбутися від цих явищ в положенні сидячи, були винайдені протипролежневі подушки.

Протипролежневі подушки використовуються на стільці, в інвалідних візках, в робочому кріслі, для попередження пролежнів. Подушки бувають різної форми (квадратні, конусоподібні, прямокутні), а так само відрізняються розмірами. Існують моделі гелеві, з наповнювачем з високощільної піни, з полівінілового осередками (надуваються). Верхнє покриття у подушок як правило текстильне або нейлонове, противоскользящее.

Протипролежневі подушки створені так, що зона контакту з тілом істотно збільшена порівняно із звичним сидінням. У результаті зменшуються перевантаженість тиску на тіло, забезпечуючи зменшення ймовірності виникнення пролежнів під час тривалого сидіння в одній і тій же позі і поліпшення капілярної кровопостачання. Така розміреність тиску виявляється в результаті вільного переміщення осередків в наповнювачі подушки. Як правило, це повітря. Протипролежневі подушки гарантують однорідний розподіл навантажень, знижують дискомфорт і тиск, при цьому, покращуючи циркуляцію крові в зоні м'язів тазу і спини.

Область використання

Протипролежневі подушки використовуються при артритах, опіках, ішемічних виразках, паралічі (при порушенні цілісності шкірного покриву), при порушенні функцій опрно-рухового апарату, при пересадках шкіри. Нерідко протипролежневі подушки застосовують для запобігання сколіозу, радикуліту, кіфозу, остеохондрозу, і для зняття втоми і зниження болю. Такі подушки просто обов'язкові під час використання інвалідного візка і під час тривалого сидіння на одному місці, вони знижують навантаження на хребет, гарантують кругообіг повітря, і попереджають візнікновеніе пролежнів.

За допомогою насоса регулюється форма подушки, надаючи максимум комфорту. Протипролежнева подушка для сидіння дає можливість людині сидіти комфортно. Пористу будову поверхні гарантує потрібне провітрювання, а під час спеки не збирається волога поту. Покриття вміщує протизісковзуючим якості, тому навіть слабкій людині не потрібно витрачати сили для підтримування тіла в необхідному положенні.

У разі, якщо Ви маєте намір придбати протипролежневі подушку, в наявності - великий вибір подушок різних виробників і конструкци.



Коментарі до статті


Вам також може бути цікаво

Протипролежневі подушки Invacare - найкраща допомога в реабілітаційний період
Протипролежневі подушки Invacare - найкраща допомога в реабілітаційний період
Після важких хвороб , травм і операцій дуже велика ймовірність утворень пролежнів , тут на допомогу і приходять спеціальні протипролежневі подушки Invacare . Вони допоможуть уникнути негативних наслідків перебування пацієнта в нерухомому стані і при цьому не доставлять ніякого дискомфорту.
02.02.2014
Детальніше
Протипролежневі подушки ADL
Протипролежневі подушки ADL
Розглянемо подушки торгової марки ADL
11.06.2013
Детальніше
Протипролежневі матраци Invacare - найкраща допомога у догляді за лежачими хворими
Протипролежневі матраци Invacare - найкраща допомога у догляді за лежачими хворими
Однією з основних проблем хворих , які в силу обставин опинилися прикутими до ліжка , є утворення пролежнів.
02.02.2014
Детальніше
Розгорнути