Ясна відійшли від зуба - чому і що робити?

Дата публикации: 11.09.2019
Дата обновления: 04.04.2023
Содержание:
Ми часто приділяємо увагу тільки зубам, абсолютно забуваючи про те, що ясна так само потребують належного догляду, і, на жаль, в деяких випадках в лікуванні. Час буває втрачено.
Якщо у вас відходять ясна від зуба, рекомендуємо вам не втрачаючи часу звернутися за допомогою до кваліфікованого стоматолога. Нездорові ясна завжди збуджені, має червоний колір, болять, і якщо вчасно не звернутися для надання лікування до стоматолога, на місці запаленні утворюється так звана зубна кишеня.
 
Завдяки цій статті ви з'ясуєте:

Причини проблеми

Фахівці проводять обстеження і встановлюють причини, по якій ясна відійшли від зуба. У більшості випадків, це свідчить про таке захворювання як пародонтит, причому така ознака говорить про те, що пародонтит, на жаль, діагностований у запущеній формі. Пародонтит це одне з найпоширеніших захворювань в стоматології. Його виявляють у 80 відсотків пацієнтів: ясна втрачають тонус, слабшають з різних причин. Але не варто відразу опускати руки та впадати у відчай, адже існують способи не тільки профілактики, але і лікування цього захворювання.

Симптоми пародонтиту

Головними симптомами пародонтиту можна назвати:
  • зубний наліт на зубах або тверді відкладення на них;
  • різні ступені кровоточивості ясен, за умови, коли ясна трохи відійшла від зуба
  • набряк ясен;
  • хитання зубів, що є при протіканні пізньої стадії хвороби.
Після того як буде поведена діагностика фахівцем, за допомогою рентгена можуть виявити патологію, при якій зуб трохи відійшов від ясен, вам буде призначено медикаментозне лікування, яке буде залежати від стадії захворювання зубів, ясен і ротової порожнини в цілому.

Етапи лікування Іригатор JP51M Solo Jetpik

Перш ніж перейти до лікування, лікарю необхідно прибрати зубний наліт, через який, власне, і виникає пародонтит. Зубний ряд стоматолог може чистити ультразвуком, в залежності від ступеня захворювання це може бути як одна, так і декілька чисток. Особливу увагу лікар приділяє зубним наростам в кишені парадонта, так як руйнування тканини в місці, з'єднання ясен і зуба відбувається через них. Він є обов'язковим етапом при усунення причин запалення. В іншому випадку, проведене лікування належного результат не принесе, скільки б зусиль не доклав стоматолог.
Перший етап лікування пародонтиту закінчений, що робити далі?
На другому етапі лікування лікар пародонтолог визначить як лікувати ясна, зменшити і запобігти запалення ясен надалі, на наступних етапах. Для цього пародонтолог застосовує спеціальний ополіскувач, який знезаражує і гель, знімає запалення, наносячи їх на запалені ясна. При дотриманні пацієнтом головної умови регулярності відвідування лікаря і належному підході при догляді за запаленими ділянками будинку, можна досягти позитивних результатів.
На третьому етапі лікар зможе визначити точну причину, чому ясна відходить від зуба. Зазвичай на цьому етапі проводиться лікування зуба, який запущений або напівзруйнований, а в деяких місцях відбувається некроз ясен. У подібних ситуаціях єдиним правильним рішенням буде проведення оперативного втручання, яке має виробляти хірург в умовах стаціонару або пародонтолог з хірургічної спеціалізацією. За фактом, лікар видаляє край відмерлої ясна. Щоб зняти біль або зменшити больовий синдром при проведенні такої операції, хірург використовує анестезію і анальгетики.
Багато лікарів стоматологи рекомендують пацієнтам, у яких є пародонтит, харчуватися протягом дня твердими продуктами: морквою, свіжими твердими яблуками, гарбузом, селерою, грушею, редискою і іншими продуктами. Тверді продукти допоможуть не тільки додатково очищувати зуби від нальоту, а так же будуть їх масажувати в процесі пережовування їжі, покращувати кровообіг в яснах. Тканина ясен не руйнуватиме. А каротин, який міститься в деяких твердих продуктах, буде благотворно впливати на слизову оболонку рота і ясен. Деякі продукти, такі як, наприклад, селера, завдяки своїй структурі зможе так само послужити зубною ниткою. У качетсве профілактики необхідно використовувати іригатори .
 


Коментарі до статті


Вам також може бути цікаво

Що робити, якщо ясна опухли та болять
Що робити, якщо ясна опухли та болять
У разі, коли у вас або ваших близьких припухли ясна - це свідчить про те, то в порожнині рота розвивається інфекція. Може з'явитися така інфекція після видалення зуба, його травми або як наслідок хронічного запального процесу в яснах, інфекційного захворювання ротової порожнини, при прорізуванні малярів, яке завжди супроводжується набряками слизової та больовим синдромом.
11.09.2019
Детальніше
Порівняння іригаторів Waterpik і Aquajet
Порівняння іригаторів Waterpik і Aquajet
Догляд за ротовою порожниною не обмежується одними лише зубними щітками, пастами та ополіскувачами. Іригатор - ефективний прилад, який забезпечить здоров'я зубів і красу усмішці. Waterpik і Aquajet - відомі виробники цих приладів. Якому ж з них варто віддати перевагу?
15.05.2019
Детальніше
Чи можна іригатором зняти зубний камінь
Чи можна іригатором зняти зубний камінь
Іригатор став відмінним помічником як в стоматологічних кабінетах, так і в домашньому використанні. Одним з найбільш важливих і очікуваних ефектів від пристрою є не просто запобігання утворенню зубного нальоту, а й видалення каменю, що вже утворився в проміжках. Чи може іригатор в домашньому використанні видалити зубний камінь?
25.10.2018
Детальніше
Іригатор JetPik - незамінний помічник для здоров'я зубів і ясен
Іригатор JetPik - незамінний помічник для здоров'я зубів і ясен
Сучасні іррігатори JetPik представляють собою легкі портативні пристрої , що забезпечують комплексний догляд за ротовою порожниною .
08.04.2016
Детальніше
Розгорнути