Які бувають еластичні бинти та їх застосування

Дата публикации: 26.06.2019
Дата обновления: 31.03.2023
Содержание:
Еластичні бинти - продукція медичного характеру, призначена для надійної фіксації суглоба та помірної компресії на травмовану ділянку тіла. Щоб підібрати той бинт, який потрібен саме у вашій клінічній ситуації, потрібно знати, які бувають еластичні бинти і принцип їх дії. Властивості бинта базуються на своєрідній структурі вироби. Спеціальні нитки, вплетені у трикотажну основу, додають матеріалу еластичність. Область застосування еластичних бинтів вкрай велика.
У цій статті ми розповімо про такі нюанси вибору еластичного бинта:

Видове різноманіття

Еластичний бинт попереджає травматизацію, або сприяє скороченню терміну реабілітації після отриманої травми. Бинти з високим рівнем еластичності, як і інші компресійні вироби, поділяються на три види. Головною характеристикою для поділу є розтяжність.
Види еластичних бинтів:
маленького ступеню розтяжності - здатні подовжуватися на 60-70% від початкової довжини;
середнього ступеню - подовження до 130-140%;
високого ступеню розтяжності - довжина збільшується більш 140%.
Розтяжність бинта визначає наступну важливу властивість - жорсткість. Від рівня жорсткості залежить область застосування виробу. На питання, який краще еластичний бинт, відповідь має дати ваш лікар, оскільки тільки він може правильно оцінити клінічну ситуацію.

Типи еластичних бинтів Аутоадгезійній еластичний бинт 3M Кобан (Coban) 5 см x 4,6 м, арт. 1582

На сучасному ринку медичної продукції представлені еластичні бинти, що розрізняються за матеріалом виробництва, цінової категорії, області застосування і типу. За типом еластичні бинти бувають:
стрічкові - у формі стрічки;
трубчасті - безшовні еластичні пов'язки циліндричної форми.

Спортивний варіант

Спортивні еластичні бинти користуються популярністю, оскільки значно зменшують ризик травматизації під час виконання вправ. Пов'язка із застосуванням еластичного бинта сприяє збереженню м'язово-зв'язкового апарату кінцівок від розтягування і суглобів від вивихів. Еластичні бинти даної категорії трохи відрізняються від медичних зовнішнім виглядом і ціною.
Відповідальний вибір
Який вибрати еластичний бинт? При виборі виробу, в першу чергу, необхідно грунтуватися на призначенні його використання. Від рівня компресії буде залежати кінцевий результат терапії. Перед покупкою варто проконсультуватися з дипломованим фахівцем.
Після визначення рівня розтяжності та жорсткості, зосередьтеся на складі вироби. Краще купувати бинт з високим відсотковим вмістом бавовни. Натуральне волокно не викликає роздратування, почервоніння та інші прояви алергічних реакцій, не приносить дискомфорт, а також сприяє якісній циркуляції повітряних мас, що дозволяє шкірі «дихати».
Де купити?
Придбати еластичний бинт можна в аптеках, або в мережі салонів медичної продукції Med-Magazin.ua. На сайті магазина представлені різні види продукції компресійного характеру. Цінова політика дуже лояльна, що дозволяє будь-якому покупцеві придбати еластичний бинт за доступною ціною.
 


Коментарі до статті


Вам також може бути цікаво

Навіщо еластичний бинт після операції?
Навіщо еластичний бинт після операції?
Еластичні бинти - незамінна річ у період післяопераційної реабілітації. Чому ж лікарі наполегливо рекомендують їх використання та як правильно застосовувати перев'язувальний матеріал?
26.06.2019
Детальніше
Як правильно накласти еластичні бинти ?
Як правильно накласти еластичні бинти ?
Правила накладання еластичних бинтів .
03.10.2012
Детальніше
Для чого потрібен еластичний бинт?
Для чого потрібен еластичний бинт?
Еластичні бинти часто застосовуються в терапії та реабілітації. У чому ж полягає дія цього перев'язувального матеріалу та в яких випадках без нього не обійтися?
26.06.2019
Детальніше
Розгорнути