Як носити корсет для постави

Дата публикации: 14.02.2019
Дата обновления: 02.04.2023
Содержание:

Проблема зі спиною у вигляді викривлення хребта знайома 88% дорослих людей. Причому виникає вона ще в дитячому віці, коли розвивається опорно-руховий апарат. Щоб не допустити сутулість у дитини або дорослого, медики пропонують носити коректор постави .

 

Для чого потрібен коректор постави?

Корсет буває двох типів - лікувальний, який можна застосовувати в курсі виправлення викривлення хребта, і для профілактики. Він може використовуватися повсякденно для вироблення звички тримати спину рівно. І та й інша модель мають ряд позитивних якостей, якщо розуміти, як правильно носити коректор постави дорослим і дітям.

  • Рівномірно розподіляють навантаження на хребетний стовп.
  • Формують анатомічно правильні вигини по лінії хребта.
  • Не допускають зайвого перегину в області попереку або зведення плечей.
  • Стимулюють м'язи спини виконувати основну свою функцію - підтримку хребта, не допускають їх слабшання.
  • Формують правильну поставу, яка в свою чергу позитивно впливає на функціонування внутрішніх органів і систем, в тому числі кровообіг, системи дихання і травлення.

 

Як одягати коректор постави?

Як одягати корсет для постави повинен показати лікар або консультант ортопедичного салону. Існують основні критерії, за якими можна визначити - чи правильно надітий коректор:

  • Якщо в корсеті людина може приймати звичну сутулу позу, значить виріб одягнено не вірно і він не виконує своїх функцій.
  • Стоячи перед дзеркалом можна відстежити положення корпусу в корсеті - плечі повинні бути розведені і на одному рівні, хребет може мати природний S-подібний вигин, але без зайвого прогину в попереку і зігнутої грудної клітини.
  • Якщо стати до стіни, людина в корсеті для постави повинна торкатися сідницями, лопатками і потилицею, але не всією площиною спини.
  • Корсет повинен щільно прилягати, всі ремені, застібки в затягнутому стані. У перший час це може викликати легкий дискомфорт, поки тіло людини не звикне до правильного положення.

Ще одне правило як носити корсет для постави спини - виріб може вдягатися на голе тіло влітку, але для уникнення натертостей на шкірі і при чутливості до компонентів тканини краще одягати на нижню білизну. У зимовий період краще на нижню білизну.

 

Як носити коректор постави?

Як правильно одягати, скільки по часу і як носити коректор для постави в разі лікування захворювань хребта, визначає тільки медик. Користувач повинен знати основні правила:

  • Жорсткий корсет для постави використовується тільки як пасивна міра терапії. У ньому не можна займатися спортом або вести активну фізичну діяльність.
  • Будь-який коректор постави знімається на ніч. Тільки так зберігається режим напруги-розслаблення м'язового корсету спини, зв'язки і м'язи можуть повноцінно відновлюватися і функціонувати.

Рекомендація як правильно носити корсет для виправлення постави - під час носіння коректора не повинно бути різких або тягнучих болей. Може бути легке відчуття м'язової втоми, яке проходить через 15-20 хвилин після зняття ортопедичного виробу. Якщо відчуваєте дискомфорт, варто отримати консультацію медика.



Коментарі до статті
Доброго дня, мені 21 років купила собі корсет коректор осанки і ще в мене скаліоз, не знаю скільки годин в йому потрібно ходити, буду дуже вдячна за відповідь
Добрий день ! Скільки часу можна ходити в корсеті для осанки?
Носити пояс корсет слід не більше 6 годин на день - тривале перебування в подібному пристосуванні може принести більше шкоди, ніж користі.
Скільки годин потрібно носити коректор для постави дівчині 19 років при сколіозі середньої тяжкості? Лікар прописав носити, але не сказав скільки (
Добрий день ! Коректор постави надягають на бавовняну майку в положенні стоячи, носять не більш як 6 годин на день, причому час додається поступово, починають із 30 хвилин. Коли лікування закінчується, час носіння також щодня знижується.
Добрий день! Ми купили дитині корсет для корекції постави дитячий Алком REF 1030. Хлопчику 12 років, дуже сутулиться. До лікаря попасти немає можливості. Через 2 тижні вилітаємо за кордон. Не могли би ви порекомендувати як його носити (кількість годин чи хвилин на день. Будемо дуже вдячні. За кордоном не будемо мати можливості потрапити до лікаря.
Еднак Василь Ігорович
Хирург, Ортопед, Врач высшей категории
Спосіб застосування: 1-й тиждень - 2 години на день 2-й тиждень - 3 години на день 3-й тиждень - 4 години на день 4-й тиждень - 5 годин на день 5-й тиждень - 6 годин на день Потім, протягом 2-4 місяців коректор носять до 6-ї години на день при статичних навантаженнях (Перегляд телевізора, читання, робота за столом і т.д.). Далі час носіння коректора зменшують на одну годину кожні півтора тижні, поступово доводячи час до двох годин на день. Після виконання цієї схеми коректор не носять, а при появі ознак сутулості знову надягають його на 4 години на день і так носять протягом двох місяців. Така схема виключає можливість розвитку гіпотрофії м'язів і виробляє звичку ходити прямо без коректора.
Популярні товари


Вам також може бути цікаво

Що не можна при сколіозі
Що не можна при сколіозі
Сколіоз одна з найпоширеніших деформацій хребта. На будь-якій стадії є ряд заходів і заборон для полегшення стану і запобігання подальшого посилення. Заборони стосуються не тільки положення тіла під час роботи, але також і раціону, спорту.
30.10.2018
Детальніше
Чим відрізняються ортопедичні корсети і коректори постави
Чим відрізняються ортопедичні корсети і коректори постави
ля підтримки хребетного стовпа в анатомічно правильному положенні при порушеннях постави, фіксації при травмах і захворюваннях використовують спеціальні ортопедичні вироби.
14.12.2016
Детальніше
Як дізнатися ступінь сколіозу
Як дізнатися ступінь сколіозу
Сколіоз - одне з найбільш поширений захворювань хребта, своєчасне виявлення якого дозволяє швидко і ефективно позбутися від проблеми і попередити серйозні наслідки.
03.05.2018
Детальніше
Як вибрати коректор постави
Як вибрати коректор постави
Коректори постави, як і всі бандажі, вимагають виконання деяких правил підбору і носіння, для надання максимальної корисної дії. Перше що необхідно визначити - це який саме коректор необхідний.
14.02.2019
Детальніше
Розгорнути