Як вибрати соляні світильники для затишку та здоров'я

Дата публикации: 26.01.2018
Дата обновления: 31.03.2023
Содержание:
Звична для кожної людини кухонна сіль, давно і успішно використовується при лікуванні різних захворювань дихальної, серцево-судинної, імунної та інших систем організму. У складі багатьох санаторно-курортних програм присутні дихальні процедури, які проводяться в соляних кімнатах або соляних шахтах. Звичайно, влаштовувати в квартирі соляну кімнату нераціонально, а ось обзавестися соляної лампою варто кожному, хто піклується про своє здоров'я. Вона не замінить повноцінні процедури в соляній кімнаті, але разом з лікарською терапією, прогріваннями, інгаляціями і іншими фізпроцедури значно прискорить одужання і допоможе зміцнити здоров'я. Можна використовувати для профілактики.
Щоб соляна лампа надавала необхідне терапевтичну дію, її треба правильно вибрати. У цій статті в допомогу тому, хто стоїть перед вибором правильного соляного світильника, розглянуті наступні питання:

Пристрій соляного світильника

Соляна лампа використовується для іонізації повітря в різних приміщеннях і влаштована таким чином:
• Глиба солі (галіт), яка може бути первозданної форми або оброблена з метою створення певної фігури;
• У підошві кристала виконано поглиблення, в якому розміщується джерело тепла і світла (електролампочка). В даному випадку, здатність лампочки виробляти більше тепла, ніж світла є перевагою, на відміну від того, коли вона використовується в освітлювальних приладах. Лампочка з'єднана з джерелом електрики за допомогою мережного шнура;
• Вся конструкція поміщена на підставку, форма якої визначається виключно вимогами дизайну. Підставка може бути виконана з пластика, дерева або інших матеріалів.

Яка сіль використовується для виробництва світильників Соляной светильник

Соляні лампи виготовляються з солі, яка видобувається на території трьох основних родовищ:
- ДП «Артемсіль», м.Соледар (Україна). Сіль з цього родовища на 98-99% складається з хлориду натрію, що залишилися 1-2% припадають на солі інших елементів (К, Са, Мg);
- Закарпатське родовище в пос.Солотвіно (Україна). За своїм складом ця сіль подібна солі з СОЛЕДАРСЬКИЙ родовища. Відмінність у змісті NaCl виражається в сотих частках відсотка (в залежності від глибини залягання пласта);
- Пакистанський родовище. Сіль з цього родовища на 95-98% складається з NaCl, інші 2-5% складають солі Mg, К і Са, по 0,01% припадає на фтор і йод. Відмінною особливістю є підвищений вміст калію. Кристали гімалайської солі пофарбовані в рожевий або буро-червоний колір, що пояснюється вмістом полігаліта.

Критерії вибору світильників

Купуючи лампу, треба звернути увагу на такі особливості:
• Форма лампи. Вибір залежить від смакових уподобань користувача та приміщення, для якого вона призначена. Лампи для офісних приміщень або кабінетів краще вибирати строгих геометричних форм, оброблені і відшліфовані (куб, куля, паралелепіпед і інші). Для дитячої кімнати існують лампи у формі забавних казкових героїв і тварин. До речі, в дитячій кімнаті такий світильник можна включати на всю ніч. Іноді це допомагає дитині подолати страх перед темрявою; Для спальні або вітальні можна вибирати будь-яку форму в залежності від стилю оформлення кімнати;
• Вага лампи. Він залежить від площі кімнати, де світильник хочуть встановити. Соляні брили бувають вагою від 1 до 25 кг. Зазвичай лампи вагою 3-4 кг достатньо для приміщення площею до 20 м.
Основні виробники світильників
Торгова марка «Соляна» (Україна) випускає лампи з натуральної солі з Артемівського родовища (м.Соледар). Кожна партія солі супроводжується сертифікатом якості і декларацією виробника, в якій зазначена точна якісний склад соляної партії і результати радіологічного контролю.
Соляні лампи Соляна мають наступні переваги:
- Величезна кількість дизайнерських рішень - існують лампи геометрично правильної форми, або з необроблених кристалів первозданної краси. Існують унікальні форми - «Церква», «Капличка», «Лист різьблений осінній» та інші. Є можливість виготовлення світильника за індивідуальним замовленням (форма і вага);
- При обробці не використовуються лаки і полірують хімічні склади, завдяки цьому поверхня світильника матова;
- Для виготовлення підставок використовується екологічно чиста деревина, яка рекомендована для виробництва дитячих меблів, стійка до термічної дії;
- Брила солі обробляється методом механічної шліфовки, завдяки чому кристал зберігає свою природну форму, але у нього відсутні гострі кути;
- Практично всі світильники забезпечені диммером (регулятором інтенсивності світла), світильник можна використовувати в нічний час;
- Для кріплення лампи до підставці розроблена спеціальна технологія, що забезпечує міцність;
- Спеціальні комплектуючі електрочастини витримують підвищені температурні навантаження (до 96 ° С). Використовуються галогенні і звичайні лампи розжарювання;
 
Светильник соляной Соляні лампи Планета солі виготовлені з сертифікованої солі Артемівського родовища (м.Соледар, Україна). Це справжні витвори мистецтва, виконані з високоякісної солі, які поліпшать здоров'я і стануть прикрасою будь-якого приміщення.
Крім традиційних соляних ламп з цільного кристала, які встановлені на підставку з екологічно чистого дерева, підприємство виготовляє ексклюзивні світильники в керамічних підставках.
Використовуючи таку лампу, можна отримати більш сильну іонізацію повітря, ніж при використанні звичайного соляного світильника. Це пов'язано з тим, що вона має особливу конструкцію - це керамічна ємність (підставка) наповнена подрібненими кристалами солі, встановлена на дерев'яну підошву. Для нагрівання використовується галогенова лампочка, світло якої можна відрегулювати - світильник можна використовувати в нічний час;
 
Соляні лампи Артемсіль , що виготовляються на дочірньому підприємстві ДП «Артемсіль», яке займається безпосередньою розробкою родовища в м.Соледар (Україна).
Власні лабораторії дозволяють провести повний хімічний, радіологічний і токсикологічний аналіз. Покупець може бути абсолютно впевнений у високій якості соляних кристалів.
Кожна лампа представляє ексклюзивну модель - оброблені геометрично правильні кристали і кристали зі злегка згладженими куточками, різні фігури і подрібнені кристали в керамічних підставках. Для підставок використовується деревина високої якості, добре відполірована, якій може надаватися особлива форма. Для нагрівання використовуються галогенові лампи, інтенсивність світла яких регулюється за допомогою світлорегулятора.
Для чого застосовується соляна лампа
Соляний світильник рекомендується мати в кожному домі, так як при його роботі відбувається природна іонізація повітря, нейтралізуються негативні ефекти, що виникають при роботі електроприладів та комп'ютерної техніки, а також повністю зникають неприємні запахи і нормалізується вологість.
Соляну лампу рекомендується використовувати при таких захворюваннях:
• Часті застуди (ГРЗ, ГРВІ), хронічні бронхіти, кашель, в тому числі і кашель, викликаний палінням, пневмонія;
• Бронхіальна астма;
• Лор-патології - фарингіти, ларингіти, тонзиліти та інші;
• Алергічні реакції - кропив'янка, почервоніння, запалення, свербіж. Зменшує можливість виникнення алергії при спадкової схильності;
• Часті головні болі, мігрені;
• Стреси, постійна тривога, підвищена збудливість;
• Поганий сон з частими пробудженнями і тривожними сновидіннями.
Де купити світильник
Соляні світильники з солі вітчизняних родовищ, вироблені в Україні і не тільки, можна вибрати і придбати на сайті med-magazin.com.ua мережі «Ваше здоров'я», де представлені моделі різних розмірів і дизайну.


Коментарі до статті


Вам також може бути цікаво

Для чого потрібна соляна лампа ?
Для чого потрібна соляна лампа ?
Лампа соляна - це природний світильник з цільної брили солі , який прогрівається за допомогою електричної лампочки і випускає в навколишнє атмосферу негативно заряджені іони .
23.08.2016
Детальніше
Соляна лампа : протипоказання
Соляна лампа : протипоказання
Протипоказань для використання сольових світильників не виявлено , тому її можна використовувати для дітей і дорослих будь-якого віку .
23.08.2016
Детальніше
П'ять показань для покупки соляної лампи
П'ять показань для покупки соляної лампи
Чарівним чином змінити атмосферу в будинку, надати профілактично-лікувальний ефект для організму, зняти нервову напругу і забезпечити умиротворення допоможуть соляні лампи.
15.12.2016
Детальніше
Як вибрати соляну лампу ?
Як вибрати соляну лампу ?
Але важливо , щоб даний прилад з категорії домашня медтехніка , був обраний правильно . Для цього спочатку потрібно зрозуміти , як влаштована сольова лампа .
23.08.2016
Детальніше
Розгорнути