Техніка, яка допомагає розширити обмежені можливості

Дата публикации: 03.08.2017
Дата обновления: 04.04.2023
Содержание:
Рух це життя. Ця проста істина - є аксіома, яку нікому і голову не прийде доводити. Наскільки для людини важливо рух, починаєш замислюватися тільки тоді, коли бачиш людей в інвалідних візках, які в результаті травм, операцій або вроджених патологій тимчасово, а іноді, назавжди позбавлені можливості самостійно пересуватися.
Сучасна промисловість, яка випускає різне медичне обладнання, виробляє безліч механізмів і пристосувань, які полегшують життя людей з обмеженими фізичними можливостями та спрощують догляд за інвалідами .
І якщо інвалідні коляски ні у кого не викликають подиву, то про різні механізми, які просто необхідні для спрощення життя людини в інвалідному візку або прикутого до ліжка, багато хто просто не підозрюють.

види техніки Гусеничный лестничный подъемник

Сучасна техніка для інвалідів - це різні пристрої для переміщення людини у вертикальній і горизонтальній площинах, підйому по сходових маршах, прийняття водних процедур в душі і басейні, для заїзду в міський транспорт, занять спортом. Завдяки цим механізмам, людина може повністю адаптуватися в сучасному світі, вести активний спосіб життя, а робота медичного персоналу стане легшою.
Для полегшення переміщення людини в межах квартири, лікарні або на вулиці існують спеціальні підйомники.
Для того щоб правильно вибрати механізм, потрібно розібратися, що таке підйомник для інвалідів і як він улаштований.

підйомники

1. Підйомник, який працює за принципом підйомного крана, використовується для переміщення пацієнтів у межах приміщення. Підйомник зміцнюється за допомогою П-образного кріплення. Спеціальна люлька, де поміщається людина, підвішується на поперечну поперечину за допомогою гачків. Перекладина з'єднана зі стрілою, яка в свою чергу сполучена з щоглою. Рух такого підйомника здійснюється за допомогою механічного, гідравлічного або електричного приводу;

2. Підйомник сходовий для переміщення інваліда по сходах вгору-вниз. Колісні сходові підйомники для переміщення в індивідуальному або в спеціально вбудованому кріслі, яке встановлюється на платформу-основу, доповнену колесами і приводом (гідравлічним або електричним).

Гусеничні підйомники для переміщення людини в укріпленому на платформі-основі інвалідному кріслі. Платформа закріплена на гумових гусеницях. Рушійна сила - електропривод.
 
Залежно від того, де буде встановлений підйомник і чи буде необхідність його переставляти, треба вибрати стаціонарний або пересувний тип:
- Пересувні (мобільні) підйомники, які легко можна переставити з місця на місце, а при необхідності скласти і перевезти в багажнику автомобіля;
- Стаціонарні підйомники, встановлюються для постійного використання і мають потужні кріплення, за допомогою яких фіксуються на підлозі, стіні або стелі
Незалежного від того, встановлюється підйомник на стаціонарній основі або його можна легко зняти для транспортування, всі пристрої мають високий рівень безпеки.

призначення підйомників

Подъемник За призначенням підйомники для інвалідів можна розділити на наступні групи:
  • Підйомники стаціонарні, які призначені для переміщення хворого в межах викиду стріли. Такий підйомник зміцнюється на підлозі і дозволяє підняти і переміщати хворого, повертаючи стрілу на 360. До цієї ж групи належать підйомники стельові для переміщення хворого з ліжка на стілець - вони дають можливість підняти хворого і пересунути його на деяку відстань. Такі пристрої можна використовувати в домашніх умовах і в стаціонарі, вони стануть хорошим помічником в процесі догляду за людьми похилого ослабленими пацієнтами;
  • Мобільні підйомники на колесах з ручним або електричним приводом. Такі пристрої дозволяють не тільки підняти хворого, але і перемістити його в межах приміщення - з кімнати в кімнату, з ліжка в ванну, басейн, туалет і назад. Вони встановлені на колеса і оснащені стоянковим гальмом, що дозволяє зафіксувати підйомник, щоб провести необхідні маніпуляції і убезпечити хворого від несанкціонованого руху;
  • Підйомники сходові гусеничні призначені для переміщення пацієнта по сходах в інвалідному кріслі. Вони бувають стаціонарні і пересувні. Такі конструкції виконуються з міцних матеріалів і сплавів, використовуваних в авіаційній промисловості, що гарантує користувачеві абсолютну безпеку. Для управління використовуються операційні мікропроцесорні системи. У конструкції сходових гусеничних підйомників передбачена кнопка для аварійної зупинки і гальмівна система для зупинки в екстрених ситуаціях. Для контролю кута нахилу використовується сенсорна система з подвійною індикацією - звукової та візуальної. Універсальні кріплення для колясок підходять для різних по висоті спинок. Стаціонарні моделі встановлюються в місцях, де часто необхідно підняти інваліда-візочника по сходах, наприклад в ЛПУ;
  • Вертикальні підйомники-майданчики, які дозволяють інваліду-колясочнику долати невисокі перешкоди і бар'єри. Такі майданчики бувають в стаціонарному і переносному варіанті. Переносний варіант дозволить людині в інвалідному візку легко піднятися в громадський транспорт. Конструкція абсолютно безпечна для користувача і не заважає роботі міського транспорту. Рушійна сила - електромеханічний привід, який захищений від попадання вологи. Для того щоб навчити людину основним правилам і навичкам експлуатації майданчика для вертикального підйому, існує спеціальна динамічна майданчик-тренажер з електричним приводом.
Де купити
Пристрої для інвалідів виробляються вітчизняними і зарубіжними фірмами. Вибрати модель відповідно до інтенсивності захворювання і індивідуальними особливостями пацієнта можна на сайті мережі «Ваше здоров'я», де можна знайти не тільки різні підйомники, але багато інформації по правилам експлуатації і особливостям кожного пристрою.
Найкращі підйомники вітчизняного виробництва представлені компанією Шанс (Україна) - ПГР-150РМ - мобільний з ручним приводом, ПГР-150 ЕМ - мобільний з електроприводом, ПГР-150 ЕС - стаціонарний з електроприводом, ПГР-150 РС (стаціонарний з ручним приводом), SA , Шанс / Норма-Трейд (Україна) - гусеничний підйомник з електроприводом. ППН-150 - майданчик підйомна вертикальна, ППН-150 Т - тренажер з електичним приводом і змінною висотою.


Коментарі до статті
Доброго вечора, ми шукаємо статичний пристрійм для дітей з обмеженими можливостями.


Вам також може бути цікаво

Підйомники - вірні помічники людям з обмеженими можливостями
Підйомники - вірні помічники людям з обмеженими можливостями
Хто проходить реабілітацію після серйозних травм і операцій були розроблені спеціальні пристрої - підйомники
21.07.2014
Детальніше
Підйомники для людей з обмеженими можливостями
Підйомники для людей з обмеженими можливостями
Для переміщення тяжкохворих пацієнтів стаціонарних умовах або вдома, а також людей з обмеженими можливостями в інвалідних колясках розроблені унікальні механізми - підйомники .
09.04.2015
Детальніше
Розгорнути