Підйомники - вірні помічники людям з обмеженими можливостями

Дата публикации: 21.07.2014
Дата обновления: 01.04.2023
Содержание:
Коли людина здоровий і повний сил , він не замислюється над такими простими речами , як самостійний догляд за собою , проведення гігієнічних процедур або пересування і підйоми по сходах. Якщо раптом , в силу обставин , він виявляється прикутим до інвалідного візка і позбавляється звичайних можливостей , то відчуває найсильніший стрес. Але ж є ще й ті , хто від народження не може пересуватися самостійно. Саме для них , і тих , хто проходить реабілітацію після серйозних травм і операцій були розроблені спеціальні пристрої - підйомники. Вони сприяють більшій мобільності пацієнтів , допомагають пересуватися по палаті , квартирі , приймати гігієнічні процедури і виконувати рухи, необхідні для підтримки функцій м'язів. Використання спеціальних підйомників також значно знижує фізичні затрати людей, які доглядають за хворими.

Принцип роботи підйомників

Перш ніж купити підйомник для інвалідів слід враховувати , що пристрої мають різні призначення , відрізняються функціональністю , принципом роботи і технічними характеристиками. В основі функціонування підйомників лежить принцип роботи підйомних кранів. Раніше такі пристрої були однотипні : мали П- образне підставу , стрілу і спеціальну щоглу для підйому. Але в даний час асортимент досить широкий. Існують моделі підйомних механізмів , призначених для різних умов експлуатації , також можна вибрати пристрій в залежності від фізичного стану пацієнта. Існують домашні , зовнішні і універсальні моделі . При покупці слід звернути увагу на обмеження по вазі , а також індивідуальні особливості користувача.

Види підйомників

Розглянемо основні види мобільних і стаціонарних підйомних механізмів.
Мобільні (пересувні ) і стаціонарні підйомники - обладнання, що використовується всередині приміщень і применяющееся для переміщення хворого з лежачого або сидячого положення . Ці конструкції легко повертаються і не вимагають докладання великих зусиль. Вони компактні , прості в експлуатації і мають високий рівень безпеки. Пристрої легко складаються і поміщаються в автомобіль , тому їх можна використовувати і в лікарняній палаті і далі в домашніх умовах.
Стельові підйомники дозволяє підвести і пересунути пацієнта. Часто ці моделі оснащуються електродвигуном , тому відрізняються особливим комфортом. Такі пристрої зацікавить тих , хто доглядає за старими людьми.
Вертикальні підйомники - це пристрої , які переміщують людини з обмеженими можливостями по вертикалі на різних рівнях.
Сходові підйомники ( автономні , мобільні ) на гусеничному ходу застосовують для транспортування по сходинках пацієнта в інвалідному кріслі. Можуть використовуватися як на вулиці , так і в приміщенні.
Підйомники для ванної - механізми дозволяють користувачам з обмеженими фізичними можливостями з мінімальною підтримкою санітара і навіть без сторонньої допомоги приймати водні процедури. Управління здійснюється за допомогою ручного пульта. Ці пристрої мають посилену підставку , міцну раму , високу спинку і підголівник . Використовуються як в санаторіях і реабілітаційних установах , так і в домашніх умовах.
Підйомники для автомобіля і ж / д транспорту - призначені для підйому людини в інвалідному візку в салон машини або вагон поїзда.
Головне призначення підйомників - полегшити пересування особам з обмеженими можливостями і допомогти родичам та медперсоналу в догляді за пацієнтами.
 


Коментарі до статті


Вам також може бути цікаво

Техніка, яка допомагає розширити обмежені можливості
Техніка, яка допомагає розширити обмежені можливості
Сучасна промисловість, яка випускає різне медичне обладнання, виробляє безліч механізмів і пристосувань, які полегшують життя людей з обмеженими фізичними можливостями та спрощують догляд за інвалідами.
03.08.2017
Детальніше
Підйомники для людей з обмеженими можливостями
Підйомники для людей з обмеженими можливостями
Для переміщення тяжкохворих пацієнтів стаціонарних умовах або вдома, а також людей з обмеженими можливостями в інвалідних колясках розроблені унікальні механізми - підйомники .
09.04.2015
Детальніше
Розгорнути