Підйомники для людей з обмеженими можливостями

Дата публикации: 09.04.2015
Дата обновления: 02.04.2023
Для переміщення тяжкохворих пацієнтів стаціонарних умовах або вдома, а також людей з обмеженими можливостями в інвалідних колясках розроблені унікальні механізми – підйомники. Такі пристрої мають різний тип управління: механічний, гідравлічний, електричний і призначені для різних цілей. Підйомники, залежно від своїх функціональних особливостей, розрізняються по сфері їх застосування. Розглянемо найбільш поширені їх різновиди.
Які бувають підйомники
• Медичні підйомники;
• Мобільні сходові підйомники;
• Майданчики підйомного типу для громадського та індивідуального автотранспорту;
• Майданчики підйомні з вертикальним переміщенням для подолання невеликих бордюрів.
Типи медичних підйомників
Підйомники для переміщення пацієнтів всередині приміщень працюють за принципом підйомного крана. Такі пристрої складаються з П-образного кріплення, а також підйомної щогли і стріли з поперечною поперечиною, до якої кріпляться гачки. Людину поміщають в спеціальну « люльку », яка легко вішається на гачки. Такий тип підйомників буває мобільним або стаціонарним. А за принципом дії вони поділяються на: механічні, гідравлічні і електричні. Серед мобільних електропідйомники прекрасно себе зарекомендували моделі Birdie manual, Birdie electric і Birdie Compact компанії Invacare Німеччина, а також ПГР-150 ЕМ Шанс України. Підйомники мобільні з ручним приводом представлені моделлю ПГР-150 РМ, Шанс (Україна). До стаціонарних підйомників відносяться такі моделі як ПГР-150 ЕС (з електроприводом) і ПГР-150 РС (з ручним приводом) виробник – Шанс, Україна. Підйомники для інвалідів володіють різними розмірами і вантажопідйомністю. Стандартні підйомники можуть витримати навантаження 100 - 160кг, а посилені - понад 150 кг. Мобільні (пересувні) моделі переміщаються на коліщатках, а стаціонарні (статичні) підйомники кріпляться до підлоги або стіни.
Сходові підйомники
Для комфортного і безпечного переміщення людей з обмеженими можливостями вниз і вгору по сходах існують спеціальні гусеничні і колісні підйомники.  
• Колісні моделі дозволяють переміщати людини прямо в інвалідному кріслі або в спеціальному вбудовуваному кріслі. Такий підйомник складається з платформи-основи, доповненої колісною базою і гідравлічним або електричним приводом. Серед моделей з гідравлічним приводом добре зарекомендував себе підйомник PT-UNI OSD (Італія);
• Гусеничні підйомники являє собою платформу-основу на гумових гусеницях, а на неї кріпиться інвалідне крісло. Пристрій працює від електроприводу.   Особливою популярністю користується модель SA, Шанс / Норма-Трейд (Україна).
Підйомні майданчики для автомобілів
Майданчики підйомні призначені для оснащення громадського та індивідуального автотранспорту. Такі конструкції не заважають безпечному функціонуванню транспортного засобу. Для переміщення платформи застосовується низьковольтний, вологозахищений, електромеханічний привід. До таких моделей відноситься ППА-150   Шанс / Норма-Трейд (Україна). Майданчики підйомні з вертикальним переміщенням, такі як ППН-150 допомагають вирішити проблему невеликих бар'єрів і перепадів висоти. Вони можуть поставлятися в двох варіантах: стаціонарний і переносний. У другому випадку майданчик є зручним засобом для підйому людини, що сидить в кріслі-колясці, в салон транспортного засобу. Існують також спеціальні тренажери з електроприводом, зокрема модель ППН-150 Т - зі змінною висотою Така конструкція є динамічною тренувальним майданчиком, завдяки якій можна здобувати навички подолання перешкод людям в інвалідних візках.
 
 
 
 
 


Коментарі до статті


Вам також може бути цікаво

Підйомники - вірні помічники людям з обмеженими можливостями
Підйомники - вірні помічники людям з обмеженими можливостями
Хто проходить реабілітацію після серйозних травм і операцій були розроблені спеціальні пристрої - підйомники
21.07.2014
Детальніше
Техніка, яка допомагає розширити обмежені можливості
Техніка, яка допомагає розширити обмежені можливості
Сучасна промисловість, яка випускає різне медичне обладнання, виробляє безліч механізмів і пристосувань, які полегшують життя людей з обмеженими фізичними можливостями та спрощують догляд за інвалідами.
03.08.2017
Детальніше
Розгорнути