Рух - то, що доступно всім

Дата публикации: 02.08.2017
Дата обновления: 03.04.2023
Содержание:
Іноді, після важких травм, тривалих хвороб або після операцій на органах опорно-рухового апарату, людина може бути позбавлений можливості самостійно пересуватися.
Сучасна промисловість пропонує різні товари для інвалідів та користувачів з обмеженими фізичними можливостями, які продовжують вести активний спосіб життя - спеціальні тренажери для медичних ліжок і тренувальних залів, спортивний інвентар та різні моделі інвалідних колясок.
Використовуючи інвалідний візок, користувач має можливість виходити на прогулянки, відвідувати магазини і публічні заходи, а також займатися активними видами спорту.
Вибір крісла-коляски залежить від ступеня порушення рухових функцій - наскільки людина може самостійно нею управляти.
 

види Коляска инвалидная с электроприводом

• Крісло-каталка приводиться в рух медичним персоналом, які доглядають за пацієнтом. Рекомендується в разі, коли людина повністю знерухомлений і не може самостійно управляти нею;
• важеля модель крісла-коляски приводиться в рух за допомогою допомогою м'язової сили користувача. Дозволяє долати досить тривалі дистанції і пересуватися по пересіченій місцевості. Вона підійде для користувачів з розвиненою мускулатурою, що продовжуються вести активний спосіб життя, які не хочуть залежати від обслуговуючого персоналу. Керувати кріслом можна двома або однією рукою. Якщо у пацієнта рухові функції порушені з одного боку тіла, то слід звернути увагу на розташування важеля, який обов'язково повинен знаходитися з боку робочої руки;
електроколяски для інвалідів найкомфортніша з усіх видів колясок, так як в рух вона наводиться за допомогою електричного приводу і управляється за допомогою простого джойстика, вбудованого в підлокітник. В цьому випадку, при покупці необхідно розглядати модель, у якій джойстик розташований з боку робочої руки користувача. Харчування коляски здійснюється за рахунок акумуляторів, які необхідно заряджати від електромережі. Тривалість відстані, яку проходить на одному заряді і швидкість розвивається залежить від моделі. Можлива максимальна швидкість - до 10 км / год, відстань, яку проходить до підзарядки може становити 10-35 км. Крісло-коляска з електроприводом буває з різним набором функцій - від найпростішої моделі до колясок, які мають функцію вертикального підйому.

Типи колясок в залежності від активності користувача

- Активні інвалідні коляски мають велику кількість різних регулювань і налаштувань (до 40). Використовуючи ці настройки, коляску полность адаптують під потреби користувача (вага, комплекція, зростання), забезпечивши йому мобільність, максимальний комфорт, маневреність. Призначені для користувачів, які ведуть активний спосіб життя, не дивлячись на стан здоров'я;
- Коляски для спортсменів-інвалідів, із зменшеною вагою (в порівнянні зі звичайними колясками) - 8-15 кг. Вага зменшується за рахунок використання полегшеної рами, передніх коліс малого діаметра, укорочених підлокітників, спеціальної форми спинки. Рама повинна мати підвищену міцність, так як вона витримує значні навантаження - в кілька разів більше ніж навантаження при звичайному пересуванні. Виробляються на замовлення і підганяються під індивідуальні особливості пацієнта.

Детская инвалидная коляска Коляски для дітей-інвалідів

Можна придбати спеціальну коляску, базову або активну.
В окрему групу виділяються коляски для пацієнтів з різними формами ДЦП:
• Коляски для приміщення - з міцної, стійкої спинкою, цільної підніжкою, яку можна зняти, фіксаторами бічними, ременями для страховки, фіксатором голови абдуктора;
• Коляски для прогулянок, зовні практично нічим не відрізняються від традиційних дитячих колясок, що допомагає захистити дитину від настирливої уваги оточуючих. Ці коляски обов'язково забезпечуються абдуктора, ременями для страховки, капюшоном. У деяких моделях передбачений тримач для склянки чи пляшки.
Конструктивні особливості
Коляски відрізняються деякими особливостями конструкції окремих деталей:
1. Колеса:
Якщо коляска купується для прогулянок на вулиці, слід віддати перевагу моделям з надувними пневматичними колесами. Посилена амортизація зменшує тряску і скачки при русі по нерівній дорозі. Їх необхідно періодично підкачувати, а в разі проколу, досить просто замінити шину, без зміни обода;
Литі колеса забезпечать плавний рух і прослужать довго, якщо їх використовувати в приміщенні. Вони не вимагають додаткового догляду. При порушенні цілісності замінити доведеться все колесо (разом з ободом).
2. Рама Инвалидная коляска
Бувають рами алюмінієві, хромовані або сталеві. Коляска зі сталевою рамою витримує посилені навантаження, але не підійде для спортивних тренувань, так як вона досить важка.
Для спортивних занять підійде коляска з міцною і легкою алюмінієвою рамою.
Коляски-трансформери зручно перевозити в транспорті, вони не займають великий простір при зберіганні. Якщо коляска призначена для пересування в приміщенні, підійде модель з не складаються рамою (її вартість буде значно нижче).
3. Підлокітники
Монолітні коляски оснащуються незнімними підлокітниками.
Знімні або відкидні підлокітники забираються для транспортування, щоб забезпечити максимальний доступ до пацієнта для проведення різних маніпуляцій або коли хворого пересаджують з крісла або на нього.
Подовжені підлокітники для зручного положення рук, що дозволяє зменшити болі при травмах в області передпліччя.
4. Підніжки
Незнімні, що регулюються по висоті, найчастіше бувають на візках з цільної не складається рамою.
Підніжки знімно-відкидні відводяться в бічне становище або знімаються, коли необхідно підійти до пацієнта, підняти його,скласти коляску.
Підніжки з подушкою ортопедичної, з регулюється кутом нахилу, які можна зняти або відкинути. Така коляска полегшить становище пацієнтів з переломом стегна, коли гіпс накладається від таза до гомілки.
5. Спинка
Коляски з високою спинкою в поєднанні з ортопедичною підніжкою підійдуть для користувачів змушені тривалий час знаходиться в колясці. Відкинувши спинку і піднявши підніжку, можна розташуватися в горизонтальному положенні для відпочинку
де придбати
Купити інвалідний візок можна вигідно і швидко в мережі »Ваше здоров'я», з широким вибором різних колясок за конструктивними особливостями, способом руху, з різним функціоналом. Фахівці магазину допоможуть підібрати модель відповідно до індивідуальних бажаннями майбутнього користувача.


Коментарі до статті


Вам також може бути цікаво

Огляд електроколясок Invacare
Огляд електроколясок Invacare
У магазинах «Ваше здоров'я » можна купити будь-яку модель електроколяски Invacare .
10.11.2013
Детальніше
Електроколяски - максимум мобільності і комфорту
Електроколяски - кращий засіб реабілітації для дітей та дорослих
Електроколяски - кращий засіб реабілітації для дітей та дорослих
Для пересування людей з обмеженими фізичними можливостями призначені спеціальні інвалідні електроколяски, які забезпечують людині певну самостійність і незалежність від допомоги сторонніх осіб.
23.08.2017
Детальніше
Розгорнути