Як зупинити випадіння волосся?

Дата публикации: 23.05.2017
Дата обновления: 01.04.2023
Содержание:
Шикарна жінка... У кожного це поняття асоціюється з різним типом жінок – довгоногі красуні, худенькі і товстушки, і все обов'язково з красивими волоссям, локонами по плечах, укладеними в химерні зачіски або завите в пустотливі локони.
Красиве волосся – обов'язковий атрибут прекрасного образу. На жаль, досить часто волосся втрачають свою первозданну красу – тьмяніють, січеться, стають схожими на солому і починають випадати.
 
Алопеція, так по-науковому називають проблему втрати волосся, може бути пов'язана з різними проблемами.

Дуже часто причиною може бути загальний стан організму:

  • Гормональний фон, який змінюється при вагітності, після пологів, у ході статевого дозрівання та при клімаксі;
  • Проведення певних медичних процедур, наприклад хіміотерапія або лікування антибіотиками та гормонами;
  • Стрес, депресії або хронічна втома;
  • Часта різка зміна температурного режиму, наприклад, при використанні, плойки, фена або прогулянки по морозному повітрю без головного убору;
  • Сезонне випадання;
  • Незбалансоване харчування при неправильному складанні раціону різних дієт;
  • Деякі зачіски – дреди, хімічна завивка, туго заплетені кіски або затягнуті тугими гумками хвостики.
Якщо проблема випадіння волосся пов'язана з внутрішнім станом, то для його припинення слід починати з лікування захворювання, яке є причиною. Паралельно з цим можна проводити заходи з використанням різних засобів для зміцнення коренів волосся.
Якщо причина не пов'язана із захворюваннями внутрішніх органів або станом нервової і ендокринної систем, то для припинення випадіння волосся підійдуть різні косметичні засоби, що містять спеціальні компоненти лікувального і загальнозміцнюючої дії – сироватки, спреї, маски, спеціальні шампуні і кондиціонери.

Як зупинити процес випадіння волосся

Щоб зупинити випадіння волосся достатньо виконувати деякі прості правила:
- Обов'язково дотримувати режим дня – висипатися, повноцінно відпочивати;
Намагайтеся менше нервувати і більше часу проводити на свіжому повітрі;
- Уникати переохолодження або перегріву, взимку ходити в теплій шапці, а влітку – в легкої панамі, яка може не тільки захистити волосся, але і доповнить образ;
- Намагатися рідше використовувати плойку, фен, праску для волосся і відмовитися від металевих гребінців;
- Обов'язковою умовою запобігання випадіння є косметика для волосся, спеціально призначена для ослаблених, виснажених, схильних до випадання локонів.

Косметичні засоби при випаданні волосся

Різні виробники випускають окремі засоби і цілі лінійки по догляду за виснаженими волоссям, схильними до випадання.
У серії «Klorane» виробництва Франції є спеціальна сироватка «Лікувальна сила від випадіння волосся», яка містить у своєму складі запатентований комплекс хінін-кофеїн.
Основні дії комплексного засобу:
Сироватка Лікувальна сила від випадіння Klorane стимулює ріст волосся, зміцнює волосяний стовбур від кінчиків до підстави коренів. При регулярному використанні посилюється ріст волосся на 20-30%.
Основні складові сироватки
  • Хініну екстракт, що отримується в процесі переробки кори хінного дерева, який має противосеборейным і антисептичною дією. Стимулює обмінні процеси шкіри голови, покращує здатність клітин засвоювати активні речовини, в результаті чого посилюється ріст волосся. Стимулює життєві сили волосяного стовбура, відновлює активність волосяних цибулин. Усуває лупу, надає волоссю блиск. Захищає цибулину волосся від шкідливого впливу вільних радикалів і УФ-випромінювання. В ході останніх досліджень було виявлено вплив комплексу хінін-кофеїн на гени, що протистоять реакційного випадання волосся. Це з'єднання запобігає руйнування кератину, від якого багато в чому залежить здоров'я і міцність волосся;
  • Кофеїн стимулює волосяні цибулини, посилює швидкість та інтенсивність росту і подовжує життєвий цикл волосся;
  • Вітамін В5 зволожує волосся, підсилює здатність протидіяти негативному впливу зовнішніх факторів.
Результат використання сироватки
Помітні зміни в стані шевелюри можна спостерігати приблизно через 6 тижнів після початку використання:
- Сповільнюється швидкість і інтенсивність випадання;
- Відновлюється природний процес росту волосся;
- Об'єм волосся збільшується, вони набувають пружність і еластичність;
- Полегшується укладання.
Спосіб використання
  1. Протягом 1,5 місяця сироватка від випадіння волосся регулярно (щотижня 2-3 рази) наноситься на злегка зволожене або висушені пасма;
  2. Розділяючи волосся проділом, роблять 10 розпилень, що відповідає 2 мл сироватки;
  3. 5 розпилень, що відповідає 1 мл сироватки наносять на поверхню волосся;
  4. Волосся можна розчісувати і укладати після легкого масажу. Сироватка не змивається;
  5. Для отримання максимального ефекту сироватку треба використовувати протягом 12 тижнів. Саме на такий курс розрахований флакон.
Переваги сироватки «Klorane» перед іншими аналогічними засобами
Сироватка від випадіння волосся продається у флаконі об'ємом 125 мл Така упаковка забезпечує точне і зручне дозування. Розпилення за допомогою пульверизатора значно зручніше, ніж нанесення засобу за допомогою кисті або тампона. Точне дозування виключає втрату дорогоцінного складу, обсяг якого розрахований рівно на 1 курс застосування. Сироватка володіє приємним ароматом і має легку консистенцію, просто наноситься і добре вбирається. Продукт тестується і абсолютно безпечний для здоров'я, не містить парабенів.
Використовувати в комплексі з сироваткою
Для досягнення максимально швидкого позитивного ефекту сироватку необхідно використовувати спільно з іншими засобами по догляду за ослабленим волоссям із серії «Klorane»:
- Бальзам з хініном і вітаміном В5 150 мл застосовується після миття. Наноситься на чисті волосся, витримується кілька хвилин і змивається теплою водою;
- Шампунь з хініном і вітаміном В5 зміцнюючий 200 мл
Комплексне застосування цих засобів наповнить волосся життєвою енергією, зміцнить коріння, активізує зростання значно швидше, ніж при використанні якогось одного.
Де придбати
Будь-який засіб французької серії «Klorane» можна вибрати і придбати у мережі магазинів «Ваше здоров'я» швидко, зручно і вигідно.


Коментарі до статті
Я двома руками за прийом вітамінів. Натубіотин у цьому плані сподобався найбільше. Але варто пам'ятати, що вітаміни - це не чаклунство, а допомога організму, тому результат швидко не проявиться. Але особисто я Натубіотином задоволена. Волосся дійсно росте набагато швидше і випадати перестали, нарешті! Ну, тільки в межах норми)
У мене були проблема з волоссям кілька місяців тому і жодна маска, ламінування та інше не допомагало. Я пропила курс Пантогара о 3 міс. і стало набагато краще. Волосся перестало випадати і виглядає здоровішим.


Вам також може бути цікаво

Сяючі здоров'ям: кращі товари по догляду за волоссям
Сяючі здоров'ям: кращі товари по догляду за волоссям
Щоб правильно підібрати косметику для волосся, треба звернутися за порадою до фахівця, який при виборі врахує тип волосся і підкаже, як треба за ними доглядати і які кошти використовувати.
30.01.2018
Детальніше
Відновлюємо і живимо волосся за допомогою засобів на рослинній основі
Відновлюємо і живимо волосся за допомогою засобів на рослинній основі
Сучасні косметичні засоби по догляду за волоссям настільки численні, що іноді дуже важко розібратися, чим вони відрізняються один від одного і зробити правильний вибір.
23.05.2017
Детальніше
Як вибрати косметику для волосся
Як вибрати косметику для волосся
Красиві , міцні , густі і блискуче волосся - яка жінка не мріє про це?
30.05.2014
Детальніше
Косметика для волосся з екологічно чистої сировини: вибираємо органіку
Косметика для волосся з екологічно чистої сировини: вибираємо органіку
У сучасному світі все більше і більше починають цінуватися натуральні матеріали. Це стосується їжі, одягу, навколишнього інтер'єру і, звичайно, косметики і засобів по догляду за шкірою і волоссям.
22.05.2017
Детальніше
Розгорнути