Найбільш часті поломки зволожувачів повітря

Дата публикации: 14.03.2017
Дата обновления: 05.04.2023
Содержание:
Принцип роботи зволожувача повітря тільки здається простим: з допомогою вентиляторів всмоктується сухий і брудне повітря; проходить крізь багатоступеневу систему фільтрів; зволожується і виганяється з приладу чистим і насиченим вологою. Насправді, електроприлад має складні електронні програми та механізми, що відповідають за безперебійну роботу. Як будь-яка техніка, зволожувачі повітря потребують своєчасному обслуговуванні і правильному поводженні. Але іноді прилади виходять з ладу.
 

Ознаки поломки зволожувача повітря

  1. Не йде пара. Перше, що потрібно відстежити - мембрана під водою. Засмічення мембрани дрібним пилом так само може стати причиною поломки - для цього досить протерти мембрану слабким розчином столового оцту. Вихід з ладу генератора і турбіни пристрої теж відбивається на потоці пари.
  2. Не витрачається вода. Якщо обсяг води не зменшується, швидше за все, порушена мембрана або пристрій, що приводить її в рух.
  3. Не подається повітря. У робочому режимі немає потоку повітря. Причиною може бути засмічення повітряних трубок або повітрозабірних фільтрів. Так само причиною виходу з ладу обладнання може бути поломка вентилятора.
  4. Запітнілі вікна. Комфортна і безпечна для здоров'я людини вологість повітря повинна складати не більше 70%. Якщо в кімнаті з працюючим зволожувачем спостерігається підвищена вологість (запітнілі дзеркала та вікна, вологий пилок на меблях) і при цьому на табло приладу всі показники в нормі, це перша ознака порушення роботи техніки.
  5. Неприємний запах пара. Свідчить про забруднення мембрани, поширення грибка і цвілі всередині приладу або про необхідність термінової заміни фільтрів.
  6. Вийшла з ладу електроніка. Не запалюється РК-екран, не спрацьовують датчики, таймер, немає звукового сигналу.
  7. Відчуття тяжкості повітря. Якщо заходячи в кімнату з працюючим зволожувачем, відразу відчувається помітна вологість повітря (порівняно з іншими приміщеннями), стало важче дихати, повітря здається «густим», скоріше всього прилад перевищив допустимий рівень зволоження. Іншими словами - не спрацювала програма самоаналізу і вибору необхідного режиму очищення і зволоження повітря.
  8. Не спрацьовує автовідключення. Зволожувач повітря будь-якого типу при малому залишку води повинен автоматично відключатися. Точно так само, як і при програмуванні таймера. Якщо після закінчення призначеного часу прилад продовжує функціонувати, мова йде про несправності. В даному випадку, навіть якщо режим зволоження повністю влаштовує, обладнання не може надалі використовуватися, його необхідно терміново відключити від електромережі.
  9. Перегрів корпусу. Помацавши рукою стінки корпусу, відчувається помітне підвищення температури.
  10. Підвищений рівень шуму. Гул, що виходить від приладу, свідчить про поломку вентилирующей системи або електродвигуна.
  11. Запах гару. Характерний запах паленых проводів, дим - ознака порушення роботи електроприладу, який терміново необхідно знеструмити.

 

Чому не працює зволожувач повітря, часті причини

1-й Влучення вологи в схему управління приладом
2-й Різкий перепад напруги в електричній мережі
3-й Механічне пошкодження зволожувача повітря - падіння
4-й Неправильне чищення внутрішніх деталей
5-й Погану якість води
 

Поломка виявлено, що робити?

Перше, що необхідно відразу зробити - відключити прилад від електромережі. Далі варто заглянути в технічну документацію і знайти позначку про гарантоване безкоштовному технічному обслуговуванні приладу. Зазвичай виробники надають не менше 12 місяців гарантійного терміну. Якщо час не минув, можна дзвонити і звертатися в сервісні центри. Якщо таких немає у місті, скоріше всього власникові запропонують переслати поламаний зволожувач повітря в найближчий технічний центр іншого району. У разі, коли поломка відбувається через рік і більше, звертатися за допомогою в спеціалізовані майстерні, що займаються ремонтом кондиціонерів, електротехніки або в яких створюється домашня медтехніка. Оглянувши прилад, майстер може запропонувати заміну деталей, фільтрів, вентилятора або інших комплектуючих. Зазвичай технічні центри самі надають запчастини. Якщо їх немає, власник може знайти потрібну деталь в інтернет магазинах або спеціалізованих центрах. Якщо зволожувач повітря придбаний в інтернет-магазині «Ваше Здоров'я», власник завжди може розраховувати на допомогу і безкоштовну консультацію фахівців в онлайн-режимі.
 
Як продовжити життя зволожувача повітря
  • Покращити якість води. Коли в приладі не передбачені фільтри для води, краще використовувати дистильовану воду, кип'ячену або відфільтровану стаціонарними побутовими фільтрами.
  • Догляд за комплектуючими частинами. Щоб в резервуарі не з'явилася цвіль, раз в 2-3 тижні його необхідно протирати слабким оцтовим розчином для дезінфекції. Воду краще міняти кожен день.
  • Своєчасна заміна фільтрів. Сучасні моделі зволожувачів повітря мають функцію оповіщення про те, що прилад потребує чистки і заміни фільтрів: на табло спрацьовує датчик. Змінні комплектуючі бажано купувати такий же торгової марки, що і прилад.
  • Правильна установка. Зволожуючий пристрій повинен монтуватися тільки на ідеально рівній поверхні. Не допускається навіть найменший кут нахилу в робочому стані. Так само для безперебійної роботи зволожувача повітря важливий вільний доступ повітря зі всіх сторін. Тому не рекомендується залишати прилад під ліжком, поблизу меблів або впритул до стіни.
  • Не залишати пристрій наодинці з дітьми. Маленькі діти можуть випадково зіштовхнути зволожувач повітря, просунути в повітрозабірні щілини дрібні предмети, накрити прилад ковдрою або подушкою. Щоб убезпечити дитину і виключити неприємні випадки, зволожувач повітря необхідно підключати тільки під наглядом дорослих.
  • Сезонна обробка. Перш, ніж пристрій заховати, його необхідно підготувати. Мембрана і трубки обробляють перекисом водню, просушуються у розібраному стані і зберігаються в закритій коробці далеко від прямих сонячних променів.


Коментарі до статті
Kitfort зволожувач після роботи двох днів перестав іти пар
Здрастуйте, Олено. Будь ласка, зверніться до сервісного центру виробника.
Добридень. Зволожувач повітря Electrolux EHU-3715D. Проблема, вода в баку є, індикатор показує, що води немає. У чому поломка? Що робити??
Добрий день! Зателефонуйте в сервісний центр Electrolux
м. Київ, вул. Івашкевича, 14, тел. (044) 430-54-60
electrolux 3810d заповнюється резервуар з бака зволожувач як починає працювати але вода продовжує надходити в резервуар і переливає в отвір вентиляції датчик рівня води призначений тільки для відключення приладу при відсутності води але з вертикального бака повинна виходити за фізичним принципом вода випарувалася і доливається а в моєму випадку вода продовжує надходити з бак і в чому проблема не відомо, я з таким в інтернеті ніде не знайшов рішення
Напевно, вже не є актуальним. Але мені допомогла просте дію - вийняти зворотний клапан (це те, що не дає воді з резервуару витікати), зняти і промити всі прокладки, вийняти та розтягнути пружину. Ймовірно, проблема була саме у пружині – вона стиснулася і не тримала прокладки.
на зволожувачі повітря не горить РК-дисплей, у чому причина, прилад абсолютно новий
Доброго дня, Наталя. Рекомендуємо Вам звернутися до сервісного центру виробника. Дякую за звернення.
Здрастуйте, зволожувач Deerma Humidifler Dem-F600 При включенні в розетки, почав піщати, пара виходить все в порядку, але харчування на всю квартиру не є добре, підкажіть будь ласка чому це могло статися?
Доброго дня, Ганно. Рекомендуємо вам звернутися до сервісного центру виробника. Дякую за звернення.
Доброго дня, Валентино! Підкажіть, будь ласка, чи купували Ви зволожувач у нашому Мед-Магазині, якщо так, то коли? У разі виникнення будь-яких збоїв у роботі приладу звертайтеся до сервісного центру.
Зволожувач повітря WetAir став неправильно показувати вологість повітря і температуру (низька температура - вологість висока), відповідно не працює. Зняла резервуар і поклала нижню частину набік - температура підвищилася, а вологість знизилася (гігростат сухий та підлога суха).
Доброго дня, Валентина. Рекомендуємо вам звернутися до сервісного центру виробника. Дякую за звернення.


Вам також може бути цікаво

Плюси і мінуси зволожувачів повітря
Плюси і мінуси зволожувачів повітря
Якість повітря, який ми постійно вдихаємо будинку, щомиті впливає на здоров'я, працездатність, емоційний настрій домочадців і в цілому на атмосферу житла.
12.05.2017
Детальніше
Як часто потрібно включати зволожувач повітря?
Як часто потрібно включати зволожувач повітря?
Самопочуття людини, що знаходиться в закритому приміщенні, безпосередньо залежить від температури повітря і рівня вологості. Вологість повітря в приміщенні безпосередньо впливає на здоров'я і захисні функції організму. Для підтримки нормального мікроклімату в приміщенні слід зберігати вологість в межах норми від 40 до 60%.
24.04.2020
Детальніше
Принцип дії роботи зволожувачів
Принцип дії роботи зволожувачів
Чим відрізняється робота одних зволожувачів від інших ?
02.10.2012
Детальніше
Як вибрати зволожувач повітря?
Як вибрати зволожувач повітря?
Зволожувачі повітря стали невід'ємним атрибутом здорового способу життя дітей і дорослих.
12.05.2017
Детальніше
Розгорнути