ТОП - 5 моделей сольових ламп

Дата публикации: 09.08.2016
Дата обновления: 04.04.2023
Содержание:
Сольова (соляна) лампа - це світильник з плафоном з цільного кристала кам'яної крупнокристаллической солі (Галіт) з функцією ароматизації і природного (природного) іонізації повітря негативними іонами.

Принцип дії

Соляна лампа оточена парами іонів, які складають кристалічну решітку кам'яної солі. Під дією нагрівального елементу (електричної лампочки), негативні іони надходять у навколишнє атмосферу і зв'язуються з частинками пилу і позитивно зарядженими іонами. Відбувається природна стерилізація повітря.

Користь від роботи соляної лампи

Позитивно заряджені іони чинять негативний вплив на загальне самопочуття - знижується працездатність і імунітет. Іонізуючу дію соляної лампи забезпечує приплив негативних іонів, що покращує стан повітря в приміщенні, де вона працює. Якщо в будинку є курець, робота соляної лампи позбавить оточуючих від неприємного запаху тютюнового диму.
Спелеотерапія проводиться при астмі, бронхітах, неврозах, спазмах, алергічних ринітах, підвищеній збудливості, гіперреактивності і інших захворюваннях.

Класифікації соляних ламп

Забезпечити найбільший ефект зможе тільки правильно підібрана сольова лампа.
Сольова лампа огляд властивостей якої пропонується, вибирається виходячи з потреб і смакових пристрастей споживача.
За влучним висловом складу солі, яка залежить від місця, де видобувається галит:
1. «Гімалайський» рожева сіль, яка видобувається в Пакистані (шахти 8000 м глибиною). Містить натрію хлориду - 60%, калію хлориду - 32-36%, сполуки магнію, кальцію, калію - 4-8% .;
2. Сіль родовища в селищі Солотвино Закарпатської області, Україна. Містить натрію хлориду - 98-99%, з'єднань калію, магнію і кальцію - 1-2%;
3. Сіль родовища в м Соледар Донецької області, Україна. За складом схожа з сіллю з родовища в селищі Солотвино.
Світильники розрізняються за кольором соляної брили, з якої виготовлений абажур
Широка колірна гамма соляних кристалів залежить від складу і кількості домішок. Це можуть бути добавки органічного походження - різні рослини, наприклад водорості, або найрізноманітніші мінерали.
Сольова лампа звичайна виготовлена з цільного кристала прозорого або білого кольору зі скляним блиском. Численні нерівності надають такий лампі особливий вид - безбарвні або білуваті кристали в з'єднанні з освітленням лампочки створюють оригінальні відблиски світла і дивовижне мерехтіння;
Сольова лампа кольорова виконана з Галіт з різними домішками:
1. Рожевий або червоний колір надають домішки оксидів заліза - бурого залізняку, гематиту і магнетиту;
2. Буро-чорні кристали свідчать про домішки сульфатів і сульфідів;
3. Жовті кристали містять гідроксиди заліза.
Колір лампи вибирається відповідно до того, яких ефектів очікує користувач від її роботи:
- Для активації розумової та інтелектуальної діяльності підійде жовте світіння;
- Для активації механізму самоочищення організму - лампа білого кольору;
- Для поліпшення психоемоційного стану та запуску механізмів виходу з стресових станів - лампа оранжевого кольору;
- Коричневе світіння буде покращувати загальний стан;
- Рожеве світло підсилює почуття партнерства, добрих відносин, щоб любити один одного
- Червоне світло поліпшує роботу серцево-судинної системи, підвищує тонус і життєві сили організму.
Соляна лампа в дитячу кімнату
Від усіх цих ламп відрізняється сольова лампа дитяча , яка часто має особливу форму. Робота сольовий лампи в дитячій кімнаті доповнить літній відпочинок на морі. Дитина постійно дихає повітрям, за складом максимально наближеному до повітря морського узбережжя. Це захистить малюка в моменти спалахів епідемій ГРЗ, ГРВІ.
Для дитячої кімнати краще вибрати лампу з регулятором інтенсивності світла, яку можна включати на цілу ніч, прикрутивши інтенсивність освітленості до мінімального значення. Крім іонізації повітря, лампа буде виконувати роль нічника. При необхідності зайти в кімнату, батькам не доведеться включати повне висвітлення. У разі, коли у малюка є страх перед темрявою, малопотужний світло допоможе йому подолати страх перед темрявою.
Для дитячої кімнати підійдуть соляні лампи - «Будиночок», «Грибок», «Сова» та інші світильники оригінальної форми, які подарують малюкові радість і здоров'я. Однією з найпопулярніших ламп для дитячої кімнати є світильник «Грибок», «Артемсіль» вагою 3-4 кг для кімнати площею до 20 м і регулятором інтенсивності світла. Чи стане надійним помічником і другом малюкові.
Форми соляних ламп
1. Лампи з необроблених (без шліфування) брил галіта- Світильник «Скала» 3-4 кг від ТМ «Соляна» - лідер за співвідношенням «ціна-якість». Це невідшліфований кристал солі, неправильної конфігурації Оснащений регулятором інтенсивності світла. Габарити (В * Ш * Д) - 18-20 * 8-10 * 10-12 см. Добре підійде для квартир і приміщень площею 12-16м. Химерні злами цільного кристала солі збільшують площу, що випускає іони і ефектно виглядають в будь-якому куточку квартири (на робочому столі, в спальні або на кухні). Вага кристала Галіт, який використовується для ламп «Скала» залежить від площі приміщення, де буде проводитися іонізація. Середня вага лампи коливається в межах від 1 до 8 кг, але при необхідності можна придбати лампу понад 20 кг;
2. Лампи зі шліфованими поверхнями бувають у формі найрізноманітніших об'єктів - «Куля», «Куб», «Чаша», «Піраміда», «Свіча», «Сфера», «Моноліт» і багато інших оригінальних конфігурацій. Вибір залежить від смакових пристрастей і бажань користувача. За вагою лампу вибирають, виходячи з розміру площі приміщення.

Лідерами серед цієї групи ламп є:
Світильник «Скала», ТМ «Артемсіль» вагою від 4 до 5 кг призначений для приміщень площею до 20 м. Виконаний у вигляді скелі на дерев'яній підставці. Шліфування поверхню у вигляді давньої кам'яної кладки порадує любителів Єгипту і органічно впишеться в обстановку, оформлену в стилі давнини. Згідно з традиціями фен-шуй, скеля - символ благополуччя і стабільності. Можна подарувати таку лампу друзям і знайомим, і в їхньому будинку обов'язково оселиться достаток і благоденство;
Соляний світильник «Елегант», «Соляна» - рямоугольнік з гладко відшліфованою поверхнею і візерунками. Суворі, правильні форми і площа для іонізації до 20 м, дозволяють помістити його в офісному приміщенні або в робочому кабінеті. Гармонійне поєднання простоти і оригінальності прикрасить будь-яке приміщення. Вага світильника 3-4 кг;
Соляна лампа «Пагода», «Артемсіль» з регулятором лампи розжарювання. Підійде для любителів скоєних форм. Символізує ступені сходження на Небеса, налаштує користувача на філософські роздуми, сприятливо впливає на стан центральної нервової системи. Вага лампи 5-6 кг. Ця оригінальна лампа стане справжнім прикраса для будь-якого приміщення (від робочого кабінету до спальні).


Коментарі до статті


Вам також може бути цікаво

Для чого потрібна соляна лампа ?
Для чого потрібна соляна лампа ?
Лампа соляна - це природний світильник з цільної брили солі , який прогрівається за допомогою електричної лампочки і випускає в навколишнє атмосферу негативно заряджені іони .
23.08.2016
Детальніше
Соляна лампа : протипоказання
Соляна лампа : протипоказання
Протипоказань для використання сольових світильників не виявлено , тому її можна використовувати для дітей і дорослих будь-якого віку .
23.08.2016
Детальніше
П'ять показань для покупки соляної лампи
П'ять показань для покупки соляної лампи
Чарівним чином змінити атмосферу в будинку, надати профілактично-лікувальний ефект для організму, зняти нервову напругу і забезпечити умиротворення допоможуть соляні лампи.
15.12.2016
Детальніше
Як вибрати соляні світильники для затишку та здоров'я
Як вибрати соляні світильники для затишку та здоров'я
Щоб соляна лампа надавала необхідне терапевтичну дію, її треба правильно вибрати.
26.01.2018
Детальніше
Розгорнути