Як доглядати за зубами з брекетами

Дата публикации: 29.08.2013
Дата обновления: 06.04.2023
Ви втомилися від брекетів ? Хочете від них позбутися? Не треба ! Ці поради допоможуть Вам на шляху до красивої усмішці!
 
1) Не поспішайте . Коли Вам вперше встановили брекети , можливо , це не те , чого Ви очікували або хотіли. Але через деякий час , коли зуби почнуть рівнятися , Ви помітите , наскільки добре зуби починають виглядати. Вирівнювання зубів за допомогою брекетів може супроводжуватися хворобливими відчуттями приблизно протягом тижня .
 
2 ) Перестаньте турбуватися про те , як виглядають Ваші зуби в брекетах і не бійтеся посміхатися. Наприкінці Ви зрозумієте , що це було того варте ! Також можна просити ортодонта періодично промивати брекети.
 
3 ) Слідуйте правилам . У довгостроковій перспективі дана порада допоможе Вам досягти неймовірних результатів! Можливо , буде важко протистояти деяким продуктам , але все ж , як здорово буде , коли Ви будете їсти ці продукти прямими зубами ! Ось речі , які не варто їсти під час корекції зубів брекетами:
 
Шоколадні батончики
Карамель в будь-якому вигляді або дуже липке або грудкувате арахісове масло
Льодяники або горіхи
Іриски
Желейні цукерки
Жуйку
Не їсти попкорн
Чи не піль багато газованих солодких напоїв
 
4 ) Їжте фрукти з вітаміном С , так як це допоможе вашим ясен.
 
5 ) Прикрасьте їх! Одягніть кольорові ремінці , не бійтеся перетворити свої брекети в унікальний аксесуар.
 
6 ) Чистіть зуби 3-5 рази на день. Добре , якщо у Вас є маленька сумочка і Ви можете покласти туди зубну щітку для подорожі і з малооб'ємна зубна паста . Якщо Вам не подобається чистити зуби , подумайте про те , наскільки гарні будуть виглядати Ваші зуби , коли брекети знімуть.
 
7 ) Не переживайте . Багато стоматологи радять утримуватися від продуктів з високою кількістю цукру , таких , як морозиво і солодкі газовані напої , але не переживайте , досить лише обмежити вживання такої їжі . Тим не менш, занадто багато цукру сприяє гниттю зубів.
 
8 ) Будьте вимогливі до чищення зубів. Залишки їжі , що опинилися у вас в брекетах , виглядають просто негарно . Хороша електрична зубна щітка або іррігатор , таких брендів , як Omron , Water Pik , Beurer , Oral -B , SoWash очистять їх.
 
9 ) Дозволяється жувати жуйку , тільки переконайтеся , що вона - без цукру.
 
10 ) Не панікуйте , якщо дріт в брекетах порвалася . Просто візьміть пару кусачок для нігтів і обріжте дріт там , де Вам буде комфортніше. Якщо дріт гостра , Ви можете підігнути її вниз за допомогою пилочки для нігтів або використовувати ортодонтичний віск. Крім того , не забудьте звернутися до Вашого ортодонта якомога швидше. Обрив дроту може значно збільшити термін носіння брекетів .
 
11 ) Якщо ваш ортодонт рекомендує , скористайтеся приладом , званим « накусочной платівка » і застосовуйте його строго за вказівками Вашого лікаря , у зворотному випадку це також може збільшити термін носіння брекетів .
 
12 ) Іноді дискомфорт від брекетів варіюється від неприємних відчуттів під час укусу до зубного болю . Для полегшення болю можливі такі дії :
Є м'яку їжу , таку , як йогурт , пудинг і яблучне пюре
Використовуйте безрецептурний знеболююче , що не асперін .
Прополощіть рот теплою солоною водою.
Помістіть грілку або теплу ганчірку на Ваші щелепи.
 
13 ) Наприкінці лікування Ви отримаєте фіксатор ( ретейнер ) , який буде утримувати зуби в їх новому положенні . Дуже важливо його носити ! В іншому випадку , зуби повернутися у вихідне положення.
 
Купити зубну пасту , щітку , ополіскувач , Монопучкова щітку , зубну нитку та інше Ви можете в наших магазинах.
 


Коментарі до статті


Вам також може бути цікаво

Яка зубна щітка краще?
Яка зубна щітка краще?
Краща модель - це та, яка не пошкоджує емаль і ясна , вичищає всі куточки рота , добре знімає наліт і пр. Розглянемо основні рекомендації з вибору зубної щітки.
29.03.2014
Детальніше
Як вибрати зубну щітку для дітей
Як вибрати зубну щітку для дітей
Дитяча зубна щітка і паста дуже важливі для здорових зубок !
22.07.2013
Детальніше
Розгорнути