Як вибрати зубну щітку для дітей

Дата публикации: 22.07.2013
Дата обновления: 06.04.2023

Ті, у кого є маленькі дітки, не з чуток знають, як іноді важко змусити дитину почистити зуби. Для того, щоб така процедура була бажаною і успішною, у дитини повинна бути своя улюблена зубна паста і щітка. Батьки дійсно відчувають значні труднощі в тому, щоб діти здійснювали цю нехитру процедуру. Чи легко вибрати правильну зубну щітку для дитини? Дана стаття дає відповідні ради в тому, як правильно підібрати зубну щітку для дітей.

Кажуть, що, хто яблуко в день з'їдає, у того доктор не буває. Але для того, щоб з'їсти яблуко потрібно мати здорові зуби. Щоб зберегти здорові зуби потрібно чистити їх щодня. Навіть найменше ігнорування даного правила може призвести до ряду стоматологічних проблем. На відміну від дорослих, діти не тільки не розуміють необхідності, вони також не знають, як піклуватися про своїх зубах. Якщо вони і знають, то знаходять N-нное кількість причин, щоб цього не робити. На батьків покладена величезна відповідальність мотивації дітей, поки вони не навчитися чистити зуби самостійно. Як правило, діти втрачають молочні зуби у віці близько 7-8 років. До цього моменту вони допомагають дитині говорити, є і посміхатися. Згідно стоматологічним експертам, кожен етап дитинства повинні мати відповідну зубну щітку. Вона повинна задовольняти дитини у всіх відносинах. Вона повинна бути зручною, а також красивою. Наступні пункти пропонують різні способи вибору правильної зубної щітки для дитини.

Ідеальна зубна щітка для дітей

Коли Ви звернетеся до фармацевта в пошуках зубної щітки, вибір зубних щіток, запропонований ним, Вас вразить. Існують щітки з довгою шийкою, діагональної шийкою або товстої шийкою, щітки з м'якою щетиною для масажу ясен, або з жорсткою щетиною для чищення зубного нальоту. Тим не менш, зубна щітка для вашого малюка повинна мати подовжену ручку, що допоможе дитині комфортно утримувати та переміщати щітку. Наявність Гровса на товстій ручці природним чином дозволяє краще утримувати щітку. Вона повинна бути цікавою, щоб дитині подобалося її використовувати. Нижче наведені деякі важливі особливості, які необхідно прийняти до уваги при виборі зубної щітки.

Щетина

Зубна щітка повинна мати м'яку щетину, тому що зуби і ясна дитини перебувають у стадії зростання. Використання зубною щіткою з жорсткою щетиною, буде тільки шкодити, викликаючи біль і іноді приводити до кровоточивості ясен. Ви також повинні переконатися, що щетина дуже маленька, що може допомогти Вашому малюку робити масаж зубів і ясен.

Головка

Зубна щітка повинна мати круглу головку, так як вона не завдає біль зубам і щоці з внутрішньої сторони. Ідеальну головку потрібно вибирати відповідно до розміру рота дитини, а не віку, таким чином, що її можна легко помістити в рот і переміщати. Відповідно категорію віку, яка згадується на упаковці, необхідно розглядати як загальне керівництво і не як єдиний критерій для вибору.

Форма і стиль

Форма ручки зубної щітки повинна дозволяти дитині належний контроль над нею. Ви повинні уникати вибору тих, які не мають зручного захоплення. Стиль щітки повинен залучити дитину. Існують різні зубні щітки, доступні на ринку, що мають форму різних тварин. Ви також можете спробувати вибрати зубну щітку, на якій є фотографії улюблених героїв вашої дитини з мультфільму. Крім того, ви можете купити зубні щітки, які мають світяться елементи, які зроблять процес чищення зубів дитини довше і повний веселощів. Для малюків, зверніть увагу на зубну щітку з довгою ручкою, яка дозволить Вам чистити зуби Вашої дитини.

Електричні зубні щітки

На сьогоднішній день існує безліч видів зубних щіток, одна з яких - електрична зубна щітка. Вони мають вбудований таймер. Як правило, таймер встановлений на 3 хвилини, що дозволяє тривалу і повну чистку зубів. У таких щітках є звуковий чи тактильний сигнали, які вказують на час завершення завдання. Деякі з них мають можливість встановлення швидкості для чищення (високий чи низький рівень). Більш високий рівень чистки є ефективним у більшості випадків. Нижній рівень зазвичай рекомендується для новачків, тому що для тканин порожнини рота потрібно час, щоб звикнути до більш потужної чищенні. В електричних зубних щітках є функція заміни головок, тому що щетина на такий щітці також зношується, як і в інших зубних щітках.

Деякі версії цих зубних щіток мають режими чищення та відбілювання зубів. Останній працює у випадку пожовтіння і нальоту, які утворилися на чистих зубах. Ці зубні щітки є дорожчими, ніж звичайні зубні щітки. Електрична зубна щітка - це перезаряджати пристрій. Це безпечний пристрій, оскільки його не потрібно підключати до розетки, швидше за все всередині такої щітки будуть батарейки.



Коментарі до статті


Вам також може бути цікаво

Як доглядати за зубами з брекетами
Як доглядати за зубами з брекетами
У нас можна купити спеціальні зубні щітки для брекетів , іригатори і багато іншого , що спростить догляд за брекетами
29.08.2013
Детальніше
Яка зубна щітка краще?
Яка зубна щітка краще?
Краща модель - це та, яка не пошкоджує емаль і ясна , вичищає всі куточки рота , добре знімає наліт і пр. Розглянемо основні рекомендації з вибору зубної щітки.
29.03.2014
Детальніше
Розгорнути