Яка зубна щітка краще?

Дата публикации: 29.03.2014
Дата обновления: 02.04.2023
Содержание:
Багато хто, не надто обізнані люди , дотримуються думки , що вибір зубної щітки справа проста - купив першу вподобану річ і користуйся . Однак такий підхід в корені неправильний . Оскільки стан зубів і ясен у кожної людини різне, то й вироби необхідно підбирати виходячи з індивідуальних особливостей . Краща модель - це та, яка не пошкоджує емаль і ясна , вичищає всі куточки рота , добре знімає наліт і пр. Розглянемо основні рекомендації з вибору зубної щітки.

Форма і розмір

Правильне виріб повинен мати закруглені кути , невелику головку , завдяки якій можна очистити важкодоступні місця і гнучке з'єднання з ручкою , що дозволяє регулювати тиск. Краще вибирати модель , де розмір головки покриває приблизно три зуба дорослої людини , а розмір щітки для дитини може коливатися в межах 3 см.

Щетина

Дантисти рекомендують використовувати зубну щітку з штучною щетиною , оскільки натуральні волокна вбирають вологу , а вона є ідеальним середовищем для бактерій. Добрими є вироби з поліестру , на відміну від нейлону , вони в шість разів менше вбирають вологу , не втрачають пружність і гнучкість щетини в процесі чищення зубів. Для людей, що мають у роті брекети , імпланти , аттачмени і протези ідеально підійде Монопучкова щітка , кругла головка якої має ультратонкі щетинки . Людям з чутливою зубною емаллю , захворюваннями пародонту , вагітним жінкам і дітям бажано придбати виріб з м'якою щетиною.

Електрична щітка

Грунтуючись на багаторічних дослідженнях , фахівці прийшли до висновку , що електрощітки є набагато ефективнішими , ніж традиційні аналоги . Такі вироби забезпечують постійний рівень руху щетинок , а користувачеві залишається лише переміщати щітку по порожнини рота. Але якщо є які-небудь проблеми з зубами , то не слід застосовувати такий виріб частіше 1-2 разів на тиждень.

Ультразвукова щітка для зубів

Така модель має всередині ручки мотор і п'єзокерамічним пластину , розташовану під щетинками головки . Активована пластинка випускає хвилю в ультразвуковому діапазоні ( 1,6-1,7 Гц) , завдяки цьому щетинки коливаються , здійснюючи за 1 хвилину близько 100 000 000 рухів. Терапевтична дія ультразвуку поширюється на важкодоступні ділянки - зубодесневую борозну , що не глибокі пародонтальні кишені і т.д. , що робить чистку більш якісною. Визначитися з тим, яка зубна щітка краще конкретно для вас , допоможе стоматолог , ну а вибрати відповідну модель ви зможе , з перелічених вище рекомендацій .
 


Коментарі до статті


Вам також може бути цікаво

Як доглядати за зубами з брекетами
Як доглядати за зубами з брекетами
У нас можна купити спеціальні зубні щітки для брекетів , іригатори і багато іншого , що спростить догляд за брекетами
29.08.2013
Детальніше
Як вибрати зубну щітку для дітей
Як вибрати зубну щітку для дітей
Дитяча зубна щітка і паста дуже важливі для здорових зубок !
22.07.2013
Детальніше
Розгорнути