Інвалідні коляски для дітей

Дата публикации: 19.03.2013
Дата обновления: 04.04.2023

 Окремим видом крісел-колясок є дитячі інвалідні візки. До них пред'являються більш жорсткі вимоги по зручності і якості. Збираючись купити інвалідну коляску для дитини, зверніть пильну увагу на її ергономічність, зручність і обов'язково враховуйте вік дитини. Вона повинна бути оснащена зручним сидінням, ступінчастими підлокітниками, складаний рамою, відкидний підніжкою, а також захисним капюшоном. Часто дитячі крісла-коляски (/cat_226.htm#detskaja_koljaska) виготовляються на замовлення із застосуванням спеціальних матеріалів.

Для того щоб вибрати і купити інвалідну коляску потрібно:

- Ретельно підібрати ширину сидіння та висоту спинки сидіння, у залежності від зросту і ваги дитини;

- Звернути увагу на каркас, так як коляска з міцним каркасом буде більш стійка, ніж її більш легкий варіант;

- Звернути увагу на шини для коляски. Вони можуть бути литими або пневматичними. У кожного з цих видів є свої «плюси» і «мінуси», тому їх вибір повинен залежати від конкретних умов експлуатації.

Крім того, потрібно вибирати крісло-коляску, враховуючи можливості її переміщення, складання, мобільність і легкість транспортування.

Серед дитячих інвалідних колясок також виділяють базові та активні. Дитячі активні інвалідні візки розроблені з урахуванням можливості росту дітей і мають індивідуально регульовані сидіння, спинку, підлокітники, підніжки. Підбирається коляска з урахуванням, насамперед, віку дитини, його фізичного стану і передбачуваної середовища використання.

Дитячі інвалідні коляски ДЦП (/cat_226.htm#koljaska_dcp): Конструкція колясок для дітей з ДЦП розроблена з урахуванням особливостей захворювання і необхідних заходів безпеки.

У даній категорії виділяють:

• коляски для будинку

• коляски для вулиці.

Коляска для дому має легку, але міцну спинку, фіксатори голови, єдину підніжку, бічні фіксатори, страхувальні ремені і абдуктор, що захищає дитину від мимовільного «гвинтового» скручування ніг.

Коляска для вулиці оснащена страхувальними ременями, абдуктора і капюшоном. Зовні коляски прогулянкового типу дуже схожі на традиційні дитячі коляски, що допомагає батькам, чия дитина страждає на ДЦП, уникнути зайвих поглядів і небажаних питань.

При виборі коляски для дитини треба приділити ще більше уваги на: 1) глибину сидіння коляски, щоб регулювалося по мірі росту дитини; 2) кут нахилу спинки - регульований кут нахилу спинки коляски дозволяє дитині прийняти зручне положення і, в разі необхідності, наприклад, відпочити; 3) прінцип складання візка - якщо коляска складається за принципом " ножиць ", то істотно полегшує її транспортування і зберігання; 4) оснащення - наявність фіксуючих ременів, абдуктора, підголівника, ручки-обмежувача, блокіратора передніх коліс, дахи і чохла від дощу та сонця; 5) конструкцію - легка і стабільна конструкція, якісне виконання і веселий дизайн принесуть задоволення Вам і Вашій дитині; 6) колеса - вільно обертаються, передні колеса колясок забезпечені блокаторами, що дозволяє їх зручно використовувати на різних нерівних поверхнях; 7) підніжки - роз'ємні, регульовані по висоті підніжки будуть значно зручніше; 8) наявність ременя - страхувальний ремінь убезпечити дитину від випадання.

У мережі магазинів "Ваше Здоров'я" представлені різні моделі колясок, які Ви зможете подивитися і купити дитячу інвалідну коляску (/cat_226.htm#detskaja_invalidnaja_koljaska), підібравши по характеристиках і ціні те, що потрібно саме Вам і Вашій дитині. Практично всі дитячі інвалідні візки мають численні можливості регулювання і оснастки дозволяючи тим самим індивідуально відрегулювати крісло-коляску під потреби малюка.



Коментарі до статті
Доброго ранку. Треба підібрати коляску для дитини з дцп. Вік 11 років
Добрий день! /ua/cat_80.htm Інвалідні візки


Вам також може бути цікаво

Як вибрати інвалідну коляску для дитини
Як вибрати інвалідну коляску для дитини
Моделі дитячих колясок відрізняються елементами фіксації і те , де планується застосовувати виріб - на вулиці чи вдома.
27.10.2013
Детальніше
Розгорнути