Про користь ортопедичних подушок

Дата публикации: 04.07.2012
Дата обновления: 05.04.2023

 Ортопедичні подушки ведуть свою історію з давнини. З тих часів як були знайдені перші подушки в староєгипетських похованнях фараонів, пройшло вже багато років. До цього вони були і химерно вигнуті дерев'яні, кам'яні, фарфорові і бувало навіть металеві, а також м'які, набиті шерстю диких і домашніх тварин, сушеної травою, зібраним пухом і пір'ям птахів. За цей час подушки встигли трансформуватися з найпростіших, наповнених сіном і соломою до пір'яних, ватяних і навіть набитих овечою вовною. Але на даному етапі розвитку промисловості в цій сфері, всі вони залишаються пережитком прошлого.В Давньому Єгипті подушка насамперед була потрібна щоб уві сні не зіпсувати складну зачіску, а вже в Стародавній Греції і Римі вона стала культовим предметом домашнього ужитку. Ну а сьогодні вже ми, лягаючи в своє ліжко не завжди навіть згадуємо, для чого вона потрібна нам, а також не треба забувати і про наших дітей (дитяча ортопедична подушка стане в нагоді і їм).

Останнім часом люди часто стали використовувати ортопедичні подушки замість звичайних пухових. Чому ж?
Ортопедичні подушки для сну та відпочинку - атрибут незамінний. Адже, якщо спати на подушці пухової або силіконової просто зручно і приємно, то на подушці ортопедичної - це ще й корисно. Головна перевага ортопедичної подушки в тому, що вона дозволяє знизити навантаження на шийний відділ хребта і нормалізувати кровообіг. Такі властивості особливо корисні для людей які страждають на остеохондроз, мігренню або тих, хто працює сидячи. Ортопедична подушка підтримує хребет у правильному положенні, а це - запорука здорового сну і бадьорості після нього. Ортопедичні подушки сприяють лікуванню і профілактиці таких захворювань як остеохондроз, зміщення хребців, защемлення нерва, болю в спині, шиї, грудній клітці і хребті. Ортопедичні подушки допомагають зняти навантаження з м'язів шиї. Вони дозволяють повністю розслабитися шийного відділу хребта під час сну. Кровопостачання мозку нормалізується, стає стабільним, і зникає головний біль вранці, а замість неї з'являється почуття легкості.
Ортопедичні подушки протягом сну підтримують голову в певному положенні. Анатомія тіла така, що в горизонтальному положенні для комфортного сну необхідно підтримувати голову і шийні хребці. Піднесена опора допомагає уникнути болів і викривлення хребта. Сучасні ортопедичні подушки часто мають вздовж однієї з довгих (горизонтальних) сторін збільшений валик, розмір якого необхідно підбирати індивідуально, залежно від ширини вашого плеча. Підкладати подушку під плечі неправильно. Потовщений край подушки повинен торкатися краю плеча. Валик допоможе підтримувати голову і шийні хребці в природному положенні під час сну. М'язи шиї будуть розслаблені, а подих буде правильним. При неправильному положенні голови шийні хребці скривлюватимуться, що приведе згодом до захворювань хребта і хронічним головним болям. Вище перераховані якості ортопедичних подушок створюють комфортні умови для вашого здорового сну, забезпечують правильне анатомічне положення шийного відділу хребта, верхніх дихальних шляхів, усувають хропіння. Проведена ніч на ортопедичної подушці забезпечить вам нормальний фізіологічний сон, тим самим дозволить утором встати з почуттям повного відновлення, бадьорості, а також готовності до робочого дня. Можливо, спочатку буде незвично спати на ортопедичної подушці, особливо, якщо ви звикли спати на пуховій подушці. Вам варто потерпіти пару днів. Організм достатньо швидко звикає до нової подушці.
Від правильного вибору ортопедичної подушки залежить те, наскільки комфортним буде сон, наскільки позитивним буде настрій на наступний ранок.
Коли на нашому обличчі з'являються різного роду висипу, почервоніння, або навіть така проблема як бронхіальна астма, ми, звичайно ж, не можемо уявити собі, що все це викликано нашої улюбленої старої подушкою. Всі ці розлади викликають мікроорганізми, пилові кліщі які заводяться в сприятливому середовищі цих подушок. Але як важко розлучитися зі своєю улюбленою подушкою, на якій ви проспали багато років, і ви не зважаючи ні на що, несете її в хімчистку, пересипати її, і далі продовжуєте на ній спати, приносячи тим самим шкоду своєму організму. Латексні ортопедичні подушки завдяки безлічі найтонших повітряних каналів, забезпечують велику повітропроникність і вентилювання. Беручи до уваги природні якості латексу, в ньому ніколи не заведуться пилові кліщі і тим більш хворобливі мікроорганізми, бактерії і грибки. Така подушка це прекрасний варіант для людей, які страждають на алергічні захворювання.
Зараз багато хто з нас, в першу чергу, піклуючись про стан свого і здоров'я своїх дітей, поступово відмовляються від старих пір'яних і пухових подушок, віддаючи тим самим перевагу подушкам нового покоління. Виробники в свою чергу пропонують ортопедичні подушки різних розмірів, різного ступеня жорсткості , з різними наповнювачами.
Ортопедичес подушка - це необхідний атрибут не тільки для сну і відпочинку, але і для використання на роботі в офісі, в тривалій поїздці та інших випадках, коли доводиться довгий час перебувати в сидячому положенні. Ортопедичні подушки можна класифікувати за їх призначенням: подушки під голову для сну і відпочинку, і подушки для сидіння.
Ортопедичні подушки для сидіння - це оптимальний вибір для людей, які змушені тривалий час проводити в сидячому положенні. Їх можна використовувати в офісі, довгій поїздці в автомобілі або людям, які використовують інвалідну коляску. Такі подушки на сидіння стільця, крісла або під поперек розвантажують поперековий відділ і хребет в цілому, як наслідок зменшується стомлюваність, формують правильну поставу у дітей і дорослих, ефективно використовується при профілактики та лікуванні остеохондрозу та інших захворювань опорно-рухового апарату.
Ортопедичні подушки здатні зробити Ваш сон або відпочинок здоровим і комфортним, а також полегшити напругу при довгому перебуванні в положенні сидячи.
У мережі магазинів "Ваше Здоров'я" величезний вибір ортопедичних подушок для всіх членів сім'ї.


Коментарі до статті


Вам також може бути цікаво

Як вибрати ортопедичну подушку?
Як вибрати ортопедичну подушку?
Яку саме подушку вибрати - ортопедичну або звичайну , вирішувати , звичайно , вам, але думаю , що в разі проблем зі здоров'ям краще не експериментувати .
03.07.2012
Детальніше
Що таке і для чого потрібна подушка з ефектом пам'яті
Що таке і для чого потрібна подушка з ефектом пам'яті
Анатомічні подушки набули неабиякої популярності завдяки своїм ортопедичним властивостям, що допомагають зберегти хребет і шию здоровими. Останнім часом вироби з ефектом пам'яті стали одними з найбільш затребуваних.
14.12.2018
Детальніше
Якщо болить голова через подушку
Якщо болить голова через подушку
Головний біль вранці нерідко є наслідком неправильного положення голови і шийного відділу під час сну. Розбитий стан після пробудження накладає відбиток на весь день.
16.04.2019
Детальніше
Огляд подушок Дормісан
Огляд подушок Дормісан
Ортопедична подушка повинна вибиратися суто індивідуально , а не купуватися однакові вироби для всіх членів сім'ї.
27.01.2015
Детальніше
Розгорнути