Цікаві факти про воду

Дата публикации: 13.03.2012
Дата обновления: 02.04.2023

Цікаві факти про воду:

1. Перші живі організми на Землі виникли у воді!
2. Перше, що шукають дослідники інших планет - воду!
3. За все життя людина споживає 75 тонн води.
4. Кожні 8 секунд від хвороб викликаних забрудненою водою помирає дитина! (За даними ВООЗ).
5. Вода - єдина речовина на планеті, яке може перебувати в трьох станах: рідкому, твердому і газоподібному.
У води найвище поверхневий натяг з усіх існуючих речовин на планеті.
Вода є сильним розчинником.
6. У радянській енциклопедії написано: «Вода - безбарвна рідина. Вона не має запаху і смаку. Вода є складовою частиною гідросфери і всіх живих організмів. У вигляді пари вода є в атмосфері, вона входить до складу грунту, багатьох мінералів і гірських порід ». Як бачите, вода оточує нас всюди.
А також в енциклопедії зазначено, що «вода відіграє важливу роль у хімічних перетвореннях і є однією з найважливіших основ життя». Учення провели експеримент - відокремили воду від нафти і виявилося, що нафта без води не горить.
7. Вчені довели, що вода має пам'ять. Їй достатньо стикнутися з речовиною, щоб всі про нього знати. Це позначається на структурі води, але при цьому її хімічний склад не змінюється. Молекули води складаються з кластерів. У кожному такому кластері знаходиться 440 000 комірок пам'яті.
 
Як вода робить нас красивими?
Вода бере участь у всіх процесах нашого організму, тому не дивно, що від її якості і достатньої кількості залежить наше самопочуття і зовнішній вигляд. Регулярне вживання чистої води надзвичайно важливо для нашого здоров'я і краси.
Користь регулярного споживання води:
  • Зниження ваги

Дослідження в 2003 і 2007 році, проведені в Німеччині, показали, що вода активізує процес спалювання калорій в організмі і прискорює метаболізм на 20-30% протягом 30 хвилин після її споживання. Вчені радять враховувати цей ефект і включати воду в програмах по втраті ваги. Крім того почуття голоду виникає при порожньому шлунку, тому склянку води допомагає стримати апетит.

  • Здорова шкіра

Через пори шкіри виходить 10% споживаної нами вологи. Чим краще якість води, яку ви п'єте, тим менше шкідливих домішок потрапляє в організм, що йде на користь і шкірних покривів. Щоб надати своїй шкірі велику пружність, можна виконувати нескладну процедуру. Намочіть рушник в гарячій воді, прикладіть його до обличчя на хвилину, потім промийте обличчя очищаючим тоніком, після чого змийте тонік холодною водою. Вода для вмивання має бути обов'язково фільтрування, щоб шкідливі домішки не потрапили на шкіру.

  • Сяючі волосся

Перукарі рекомендують після прийняття душу або ванни споліскувати голову холодною водою, тому що під впливом низької температури рогові лусочки на волоссі притискаються. роблячи ваші волосся більш блискучими і слухняними при розчісуванні.

  • Підтягнуте тіло

Загартовування, обливання і водні види спорту допомагають нам перебувати в хорошій формі в будь-який час року. Вчені говорять, що у воді потрібно в 12 разів більше зусиль, щоб зробити будь-який рух, ніж на повітрі, тому вправи в басейні дуже ефективні для формування м'язів. Крім того, вода може дати ефект схожий антицелюлітного масажу: сильні струмені води допоможуть зробити сідниці пружними та підтягнутими.

  • Здоровий організм

Дослідження Каліфорнійського університету показали, що ті, хто п'є більше 5 склянок води в день, на 41% менше схильні до ризику серцевого нападу. Більш того, знижується ризик захворювання на рак товстої кишки і сечового міхура, тому що скорочується час контакту канцерогенів з органами. І звичайно не варто забувати про роль води в процесі травлення. Хочете відчувати себе добре - не допускайте зневоднення організму!

Т. е. роль води для людини величезна. Сьогодні кожна людина може створити для себе умови збереження безцінного водного балансу шляхом правильної організації питного режиму.

У мережі магазинів "Ваше Здоров'я" кращий вибір фільтрів для води, Ви зможете купити за доступними цінами в наших магазинах або замовити через наш інтернет-магазин.



Коментарі до статті
Розгорнути