Все про воду в нашому житті

Дата публикации: 07.03.2012
Дата обновления: 04.04.2023

Людський організм на 60-70%, а дитячий на 80% складається з води. П'ятимісячний ембріон складається з води на 94% (тому для вагітних жінок пити якісну воду особливо важливо).

Вода доставляє в клітини організму поживні речовини (вітаміни, мінеральні солі) і забирає відходи життєдіяльності. Крім того, вода бере участь у процесі терморегуляції і дихання. Для нормальної роботи всіх систем людині необхідно як мінімум 1,5 літра води в день.
Парадоксальний факт: вода необхідна для життя, але вона ж є і однією з головних причин захворюваності в світі. Небезпека вживання неякісної води може бути мікробіологічної: вода в природі містить безліч мікроорганізмів, деякі з яких викликають у людини важкі захворювання, такі, наприклад, як холера, тиф, гепатит або гастроентерит. Забруднення води може бути і хімічним. При цьому наслідки вживання брудної води можуть наступити як негайно, так і через кілька років. Крім того, вода повинна бути не тільки чистою, а й смачною. Напрошується висновок, що без води наше існування неможливе. А без доброї води неможливо хороше існування.
Сучасній людині для того, щоб витримати нинішній ритм життя, необхідний сильний імунітет. Для цього важливо контролювати три аспекти:
- насичення анионами середовища проживання і самого організму;
- раціональне харчування;
- достатній водний баланс.
А тепер докладніше про третьому аспекті.
Достатній водний режим за поняттями фізіології має на увазі збереження водного балансу - це зрівноважування надходження і утворення води з її виділенням. Фізіологічна норма дорослої людини 30 грам води на 1 кілограм ваги тіла, крім чаю, кави, супу ... Все що ми п'ємо, крім ВОДИ, являє собою расвор, а нам, щоб розрідити кров і змусити її «бігти», потрібен розчинник - ОЧИЩЕННЯ сира ВОДА. Вода потрібна також для того, щоб були насичені всі органи, в яких протікають ферментні процеси (жовчний міхур), щоб хребет був наповнений рідиною. В організмі дорослої людини міститься близько 65% води; Чим молодший організм, тим він багатший водою. Місячний ембріон перебуває на 97% з води, новонароджений - на 75-80%. У літніх людей зміст води - 57 і менше відсотків.
У різних тканинах вміст води по-різному. Кров, наприклад, рідка, «водяниста тканина». Багато води містить печінку, нирки, м'язи (75-80%). Бідні водою кістки (20-30%) і особливо жирова тканина (10-12%). Якщо ми п'ємо з розрахунку 30млл. води на 1 кг. ваги - то ми «персики», а якщо ми п'ємо набагато менше або п'ємо тільки розчини - то перетворюємося в «курагу». Для того щоб відстежити достатність вживаної води, існують 3 показника життєдіяльності організму:
- м'який стілець два рази в день;
- світла, без запаху сеча;
- волога, пружна шкіра.
Без цих трьох умов імунітету дуже складно підтримувати гармонію з мікроорганізмами.
Яку ж воду пити? Найоптимальніше для підтримки НР плазми, що не дозволяє розмножуватися мікроорганізмам - це сира ВОДА. Вона найближче за структурою до нашої плазмі. Прийнято вважати НР = 7 це нейтральне середовище кислотно-лужного балансу. Здорова кров має НР = 7,4: в здоровому організмі протікає слабо лужна реакція. Вживаючи чай НР = 5; сік куплений в магазині НР = 4; колу НР = 2-3; - ми закісляется середу в організмі - зміщуємо кислотно-лужний баланс. Кип'ячена вода НР = 5-6, сира ВОДА НР = 7-8. Іншу відсутню воду організм отримує з їжею - близько 1л (40% добової норми). Цікаво дізнатися, що в кашах міститься до 80% води, в хлібі - близько 50%, в м'ясі - 58-67%, в овочах і фруктах - до 90% води, т. Е. «Суха» їжа складається на 50-60 % з води. А близько 3% (0,3 л) води утворюється в результату біохімічних процесів в самому організмі.
Приймати сиру очищену воду для підтримки кислотно-лужного балансу, треба повільно протягом дня, невеликими ковтками - «крапельниця через рот». Ні в якому разі не потрібно пити воду багато і залпом.
При надмірному вживанні рідини відбувається перевантаження серцево-судинної системи (через розрідження крові), порушується травлення (через розбавлення шлункового соку), збільшується навантаження на нирки (через посилення вироблення сечі), розвивається виснажливе потовиділення, послаблюється організм. З потом і сечею інтенсивно виводяться мікроелементи, що порушує сольовий баланс. Це небезпечно тим, що навіть короткочасне перевантаження організму водою може привести до швидкої стомлюваності м'язів і до судом. Тому спортсмени під час змагань ніколи не п'ють, а тільки полощуть рот водою.
Німецькі вчені, провівши випробування на студентах-добровольцях, прийшли до висновку, що ті, які п'ють води і напоїв більше, проявляють і більше витримки і схильності до творчості, ніж п'ють менше.
Інтернет магазин фільтрів для води пропонує споживачеві найрізноманітніші моделі, які можна вибрати і замовити на сайті med-magazin.ua. Тут при необхідності також можна замовити доставку в різні регіони України.
Мережа магазинів "Ваше Здоров'я" бажає всім покупцям пити чисту воду і бути здоровими !!!


Коментарі до статті
Розгорнути