З якою тижні використовувати фетальний доплер?

Дата публикации: 02.04.2018
Дата обновления: 03.04.2023

«На якому терміні чутно серцебиття на фетальном Допплер?» найчастіше питання, яке задають наші покупці, вибираючи це прилад на сайті «МедМагазін».

Фетальний доплер - унікальний прилад, який дозволяє кожній вагітній мамі почути биття серця свого малюка. Сотні років медики використовували для цього звичайний стетоскоп для вагітних. В кінці минулого століття з'явилися перші моделі Допплер. Сьогодні цей апарат є практично в кожній жіночій консультації. Наш сайт і мережу магазинів в Києві робить фетальний доплер доступним для домашнього користування всім майбутнім батькам. Фетальный доплер

Фетальний доплер зі скількох тижнів можна використовувати повинен порекомендувати особистий гінеколог. Лікар може почути серцебиття плода вже на 6-му тижні за допомогою УЗД. Хоча битися серце починає вже на 5 акушерської тижня. Найчастіше в цей час жінка ще навіть не здогадується про свою вагітність.

З якою тижні чутно на фетальном Допплер биття сердечка малюка може залежати від фізіологічних параметрів - статура жінки, положення плода в матці, розміри самого крихти. Але сучасні гінекологів сходяться на думці і відповідають на питання «з якого терміну достовірно працює фетальний доплер» однозначно - до 12-13 тижнів вагітності немає сенсу самостійно намагатися виявити серцебиття з допплером будь-якої моделі, навіть використовуючи найкращий.

Досвід сучасних медиків і відгуки про фетальном Допплер майбутніх матусь показують, що обстеження краще проводити, починаючи з 12 тижня вагітності. Під час прослуховування краще лежати на боці, бажано з повним сечовим міхуром.

Питання від вагітних мам «З якою тижні вагітності можна використовувати фетальний доплер» часто викликаний стурбованістю про безпеку цього методу дослідження. Але рівень ультразвуку обладнання набагато нижче УЗД. Якщо врахувати, що вимір серцебиття плода допплером проходить протягом 1-2 хвилин, стає очевидна повна безпека цієї процедури для жінки і її дитини. Хоча, лікарі однозначно рекомендують звести до мінімуму самообстеження і зайвий раз не хвилювати малюка. Не існує чітких норм, але є загальноприйняті медичні рекомендації - слухати не більше 2 хвилин і не частіше, ніж 2-3 рази на тиждень.



Коментарі до статті
Доброго дня, а мене зараз 9 тижнів вагітності.
На першому УЗД серцябиття було чути а на 9-му сказали що не почули сказали прийти через тиждень на повторно.
Що це може бути?
Добрий день ! Зверніться за консультацією до Вашого лікуючого лікаря.
Доброго дня підкажіть будь ласка на доплері чути два серцебиття,але на УЗІ одна дитина,що це означає ?
Добрий день ! При такому стані важливо звернутися до лікаря для додаткової оцінки і моніторингу вагітності. Лікар може вказати на необхідність регулярних візитів для виявлення будь-яких можливих ускладнень.
якщо 6 тижнів вагітності можна почути серцебиття дитинки?
Доброго дня. Так. В нормі серцебиття плоду на 6-8 тижні вагітності становить 110-130 ударів на хвилину. Дякуємо за звернення.


Вам також може бути цікаво

Що таке фетальні монітори та доплери
Що таке фетальні монітори та доплери
Найкращим і ефективним засобом спостереження та діагностики стану плода в утробі матері є фетальні монітори та доплери . Тому вони знайшли своє широке застосування в акушерських відділеннях і пологових будинках . Доплери прості в застосуванні , компактні і дозволяють тривалий час спостерігати за рухом і серцебиттям плода , а також скороченнями матки.
02.01.2014
Детальніше
Як користуватися фетальним допплером і монітором?
Як користуватися фетальним допплером і монітором?
Сьогодні кожен майбутній батько в будь-який час доби може отримати зворотній зв'язок від свого крихти. Для цього достатньо купити фетальний доплер.
02.04.2018
Детальніше
Фетальні монітори та область їх застосування
Фетальні монітори та область їх застосування
Сучасна медицина дає можливість проводити діагностику плода і в разі виявлення відхилень негайно шукати способи їх усунення .
02.06.2014
Детальніше
Розгорнути