Як користуватися фетальним допплером і монітором?

Дата публикации: 02.04.2018
Дата обновления: 06.04.2023
Содержание:

Кожну вагітну жінку турбує стан здоров'я і всередині утробне розвиток її малюка. Чи всі в порядку з плодом? Чому він так довго не ворушиться? Якось малюк надто активний сьогодні, може йому чогось не вистачає? Ці тривожні питання найчастіше змушують майбутню маму зайвий раз хвилюватися, що явно не на користь в її положенні. Ще недавно розвіяти сумніви і страхи можна було лише в спеціалізованій установі за допомогою медика і УЗД обстеження. Сьогодні кожен майбутній батько в будь-який час доби може отримати зворотній зв'язок від свого крихти. Для цього достатньо купити фетальний доплер .

Що таке допплер? фетальный доплер

Фетальний доплер - це прилад, за допомогою якого можна почути серцебиття плода. Для моніторингу в Допплер застосована ультразвукова технологія. Вплив ультразвуку на організм жінки і плоду мінімальний і безпечний. Але майбутній мамі варто заздалегідь знати як правильно користуватися фетальний доплером і як працює він.

Принцип роботи допплера

Прилад знаходить і підтверджує биття сердечка малюка методом вимірювання потоку крові. Даний самоаналіз не рекомендується проводити раніше ніж на 12 тижні вагітності. Використовувати фетальний доплер необхідно в розумних межах:
• Зводити до мінімуму час обстеження - не більше 10 хвилин.
• Якщо не вдалося відразу виявити серцебиття, наступний моніторинг краще проводити не відразу, а через 1,5-2 години.
• Протягом дня не варто «зловживати» цим методом спілкування з крихіткою, досить раз на добу упевнитися, що у нього все в порядку.

Правила використання фетального доплера

• Прилад використовується разом зі спеціальним гелем, який додається до допплером або продається в аптеках.
• Гель наноситься безпосередньо на сенсор приладу. Хоча є моделі, інструкція яких рекомендує змащувати гелем область живота.
• Гучність і чіткість роботи динаміка перевіряється легким постукуванням пальця по сенсора. Якщо звук слабкий, його можна підсилити.
• Щоб швидше визначити більш зручне місце для прослуховування. Необхідно знайти більш тверду область живота жінки. Як правило, це спинка дитини.
• Якщо не вдається вловити звучання, сенсором необхідно водити в області пупка, здійснюючи кругові рухи.
• Щоб серцебиття було більш чітко, необхідно кілька секунд утримувати сенсор на одному місці, поки на екрані монітора не вирівняються цифри.
• Для швидкого виявлення та прослуховування биття сердчека плода фахівці рекомендують проводити моніторинг з повним сечовим міхуром.

Компанія «МедМагазін» пропонує для майбутніх батьків унікальну, безкоштовну послугу - консультація кваліфікованого медика. Лікар в онлайн-режимі підкаже як користуватися допплером фетальний в домашніх умовах.



Коментарі до статті


Вам також може бути цікаво

З якою тижні використовувати фетальний доплер?
З якою тижні використовувати фетальний доплер?
Фетальний доплер - унікальний прилад, який дозволяє кожній вагітній мамі почути биття серця свого малюка.
02.04.2018
Детальніше
Що таке фетальні монітори та доплери
Що таке фетальні монітори та доплери
Найкращим і ефективним засобом спостереження та діагностики стану плода в утробі матері є фетальні монітори та доплери . Тому вони знайшли своє широке застосування в акушерських відділеннях і пологових будинках . Доплери прості в застосуванні , компактні і дозволяють тривалий час спостерігати за рухом і серцебиттям плода , а також скороченнями матки.
02.01.2014
Детальніше
Фетальні монітори та область їх застосування
Фетальні монітори та область їх застосування
Сучасна медицина дає можливість проводити діагностику плода і в разі виявлення відхилень негайно шукати способи їх усунення .
02.06.2014
Детальніше
Розгорнути